• Aarde, Vuur, Water, Lucht

  14,95

  AARDE, VUUR, WATER, LUCHT is een grandioos ‘kijkboek’, waarin alleen al het bladeren een feest is.

  Mary Hoffman en Jane Ray nemen je mee op een bijzondere reis in woord en beeld door de fascinerende wereld van de elementen in zowel bekende als onbekende culturen. Vanuit de verschillende mythen, sagen en legenden ontstaat als het ware vanzelf een relatie tot onze tijd.

 • Adem in, adem uit – meditaties voor een druk bestaan

  9,50

  Een fraai uitgevoerd geschenkboekje boordevol korte meditaties, anekdotes en adviezen, waarmee je elk moment van de dag mindful kunt doorbrengen.

 • Arche 5: Een aantrekkelijke vrijmetselarij / Une franc-maçonnerie attrayante

  69,95

  Arche is het officiele magazine van de Grootloge van België (GLB). Het wordt tweetalig uitgegeven; in de Nederlandse taal en de Franse taal. Arche 5 heeft als overkoepelende thema die van een aantrekkelijke vrijmetselarij.

 • Beginselen van de Esoterische Filosofie (Purucker)

  25,00

  Hoewel H.P. Blavatsky’s Geheime Leer in brede kring wordt gezien als de voornaamste theosofische bron, vinden veel mensen de inhoud ervan nogal overweldigend. Dit boek voorziet in de behoefte aan een duidelijke toelichting van HPB’s meesterwerk.

  Het bevat een reeks lezingen die in besloten kring werden gehouden. Na toelichting van de drie fundamentele grondstellingen waarop Blavatsky’s boek is gebaseerd, geeft De Purucker commentaar op belangrijke passages uit dit werk.

  Als de lezer de Beginselen heeft bestudeerd, beschikt hij over een allesomvattende schets van de ontstaansgeschiedenis van de kosmos en van de mens.

 • Benedictijnse levenskunst – voor mensen van nu

  14,50

  Al eeuwenlang leven kloosterlingen naar de Regel van Benedictus. Maar kan een tekst van bijna 1500 jaar geleden nog iets betekenen voor ons in de 21e eeuw? De auteurs van dit boek laten zien dat de gedragscode die de heilige Benedictus noteerde als model voor een gemeenschappelijk leven, ongeveer alle terreinen van het menselijk samenleven beslaat en ook nu nog heel bruikbaar is.

 • Corpus Hermeticum (Italiaans/Italiano/Italian)

  24,95

  Il ”Corpus Hermeticum” è una raccolta di scritti filosofico-religiosi di epoca tardo-ellenistica, attribuiti ad Ermete Trismegisto, il Mercurio latino identificato anche con l’egiziano Thot, il Dio che dona agli uomini la scrittura.

 • De ‘Logische’ Jezus – Logos, Christusdimensie en de 21e eeuw

  9,95

  Altijd was er al een zekere spanning tussen de aardse mens Jezus van Nazareth en de Christus van de verkondiging. Ooit hebben kerkelijke prelaten bepaald dat Jezus twee ‘naturen’ had, een menselijke en een goddelijke. Dat heeft diepe sporen nagelaten. In dit boek gaat de auteur diep in op de beelden van Jezus zoals die gevormd zijn door de kerkelijke traditie of vanuit de bijbelse interpretatie. Wat voegen de pas ontdekte bronnen, zoals de Nag Hammadi-geschriften, daaraan toe? En hoe staat het met de ‘joodse kant’ van de zaak? Hoe kunnen we kijken naar de opzienbarende resultaten van het onderzoek naar de historische Jezus? En wat moeten we met de Christus-opvattingen van mensen als Drewermann en Steiner, of met ‘moderne apokriefen’ als A Course in Miracles?

 • De Chakra’s

  7,50

  Het boek “De Chakra’s” is gebaseerd op een zeer zorgvuldige directe observatie van dit etherisch lichaam en op de studie van Indische bronnen, waarin beschrijvingen worden gegeven, welke ook op directe waarneming berusten. Het geeft bovendien in een reeks grote platen een zo getrouw mogelijk, alhoewel uiteraard benaderend beeld van de verschijnselen, zoals deze zich aan het etherisch gezichtsvermogen van een geoefend waarnemer vertonen.

 • De geheime genootschappen gids: de ultieme gids over mysterieuze organisaties

  14,95

  Ontdek de geheime waarheden achter s werelds meest mysterieuze organisaties. Van de vrijmetselaars en de tempeliers tot de Rozenkruisers en de Chinese triaden in deze ultieme gids leest u alles over de geschiedenis, overtuigingen en geheime rituelen van de machtigste geheime organisaties ooit.

 • De Godin – het matriarchaat, mythe en archetype, schepping, vruchtbaarheid en overvloed

  9,95

  De mythe van de godin, symbool van vruchtbaarheid en moederschap, vertegenwoordigt hoop, vrede en vrijheid. Dit rijk geïllustreerde boek vertelt u alles over de belangrijkste theorieën over de matriarchale gemeenschap in het begin van de mensheid en het laat zien hoe de godin en het vrouwelijke aanbeden worden door verschillende culturen.

 • De mooiste verhalen en legenden van HINDOEÏSME EN BOEDDHISME

  6,95

  Het hindoeïsme en het boeddhisme hebben ons een schatkamer vol prachtige verhalen en legenden nagelaten. Dit boek bevat een boeiende selectie van die verhalen en legenden uit de heilige boeken van het hindoeïsme en het boeddhisme, zoals het Mahabharata (waarvan de Bhagavadgita deel uit maakt) en het Ramayana.

  Deze verhalen, die een ontstaansperiode van ruim duizend jaar beslaan, geven een indringend beeld van de twee oosterse religies die ook in het Westen grote aanhang genieten.

 • De Oorsprong van de Nijl

  12,95

  De meest legendarische rivier ter wereld en de geheimen van haar verborgen bronnen: een raadsel dat duizenden jaren onopgelost bleef en pas in de vorige eeuw werd ontrafeld door het doorzettingsvermogen van de grote avonturiers. Dit boek vertelt over de ongelooflijke reizen van hen die op zoek gingen naar de oorsprongen van de Nijl, van Burton, Speke en Livingstone tot Stanley, Schweinfurt en Miani.