• Aanbieding!

  De Gnostische Evangelien – Elaine Pagels

  Waardering 0 uit 5
   34,95

  Een verbazingwekkend verslag over de betekenis van Jezus en de oorsprong van het christendom, gebaseerd op gnostische evangelien en andere geheime geschriften die bijna 2000 jaar geleden werden geschreven en in onze tijd bij Nag Hammadi in Noord-Egypte werden ontdekt.

 • Aanbieding!

  De Sleutels van Salomo

  Waardering 0 uit 5
   15,95

  De Sleutels van Salomo is een uit de 13e eeuw na Christus daterende verzameling van bezweringsformules, bestemd om negatieve krachten te neutraliseren en positieve situaties te scheppen. Hoewel De Sleutels van Salomo veel informatie bevat over het samenstellen van een magisch instrumentarium (zoals gewijd water, kleding, reukstoffen, zwaarden, etc.), heeft de kern van het boek betrekking op de vervaardiging van het ‘pentakel’, de zgn. Sleutel.

 • 1001 Hadiths

  Waardering 0 uit 5
   14,95

  De overleveringen (hadithen) van de Profeet Mohammed vormen een richtlijn van normen en waarden in ons priveleven, ons familieleven en in ons sociale leven.

  In deze wereld krijgt eenieder te maken met verdriet, pijn en lasten. De Islam leert om te gaan met dit soort situaties door gebruik te maken van ons gezond verstand en onze imaan. Alleen met behulp van deze twee kunnen we dit overwinnen en het ware geluk vinden.

 • Aanbieding!

  Pelgrims door de eeuwen heen – Santiago de Compostela in woord en beeld

  Waardering 0 uit 5
   29,95

  Dit boek biedt door tekst en illustraties een indringend beeld van dat zo belangrijke facet van de Middeleeuwse christelijke wereld. In alle mogelijke schakeringen worden de achtergronden geschetst van deze bedevaart en worden de veelsoortige motieven belicht van zovelen die de moeilijke reis ondernamen.

 • Aanbieding!

  Het leven als een te voltooien bouwwerk – Vijf portretten van vrijmetselaren

  Waardering 0 uit 5
   7,95

  Lezen over het bewogen leven van bekende personen is populairder dan ooit. De belangstelling voor de moderne biografie is in ons land sterk toegenomen, zowel bij schrijvers als lezers.

  Het leven als een te voltooien bouwwerk levert daaraan ongetwijfeld een bijdrage. De boeiende uitgave bevat vijf biografieën van bekende Nederlanders, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Vrijmetselarij. Voor het voetlicht treden: de dichter Jacob van Lennep, de Dordtse koopman en regent S.M. Hugo van Gijn en de liberale politicus en burgemeester van Rotterdam P.J. Oud. Ook predikant en Tweede Kamerlid G.W. Melchers en de hoogleraar in het Arbeidsrecht en secretaris van de Stichting van de Arbeid, B.C. Slotemaker, komen aan bod.

 • Athene – Het leven van de eerste democratie

  Waardering 0 uit 5
   9,95

  De Atheense democratic was meer dan een staatkundig systeem van volksmacht (demokratia). Debatten over haar betekenis deden mensen voor het eerst in de geschiedenis nadenken over politiek. De volksvergadering en de juryrechtbanken maakten de welsprekendheid tot een kunde. In het open klimaat van de democratie bestonden geen heilige huisjes en uit alle hoeken van de Griekse wereld trokken intellectuelen naar de ‘leerschool’ van Griekenland.

  Het toneel, onderdeel van religieuze festivals, had een centrale plaats in de democratie: voor het bijwonen van tragedies en komedies kregen de bezoekers een vergoeding; dat gaf de literatuur een enorme impuls, Bovenal bracht de democratic ‘betere manieren’, zoals gelijkberechtiging, respect voor wetten, openbare veiligheid, verdraagzaamheid en vermindering van wreedheid tegenover mensen en dieren.

 • Living Sufism – Sufi Rituals in the Middle East and the Balkans

  Waardering 0 uit 5
   9,95

  This book offers intimate and moving portraits of Sufism as practiced in five countries. Sufism, the mystical tradition of Islam, is as far from the strident and often violent fundamentalist strain of the religion that has so captured world attention as it is possible to be.

  Sufis in all parts of the Islamic world are broad-minded, tolerant, and non-violent, their quest only to find and approach God through all means, including poetry, music, and dance.

 • Robert Anton Wilson-pakket: Cosmic Trigger I, II en III

  Waardering 0 uit 5
   74,95

  The first book in the Cosmic Trigger trilogy reveals the enlightening secret of the Illuminati while presenting the daunting metaphor of Chapel Perilous where the unprepared can get lost in a spirited journey. Volume Two of the series presents the metaphor of the Bridge and the lessons of Bob’s early life that brought him to the wisdom of the Model Agnostic’s perspective. In Bob’s typical wide-ranging narratives, we learn, among other mind-blowing anecdotes, about the similarities between the Pope of Rome and the Wizard of Oz. Don’t miss this explosion of thought, when Bob pulls the Cosmic Trigger.

 • Corpus Hermeticum (Italiaans/Italiano/Italian)

  Waardering 0 uit 5
   24,95

  Il ”Corpus Hermeticum” è una raccolta di scritti filosofico-religiosi di epoca tardo-ellenistica, attribuiti ad Ermete Trismegisto, il Mercurio latino identificato anche con l’egiziano Thot, il Dio che dona agli uomini la scrittura.

 • Spiritual Cleansing – A handbook of psychic protection

  Waardering 0 uit 5
   14,95

  This bestselling Weiser classic is a spiritual first aid manual filled with hundreds of recipes, rituals, and practical ways to rid your home, office, and self of negative energy. Spiritual Cleansing is a guide for anyone who wants to keep their lives and their environment spiritually clean and protected.

  Everyone, at one time or another, has met an individual who appears surrounded with negativity, or has visited a place that seems imbued with “bad vibrations.” Removing these negative vibrations is what spiritual cleansing is all about.

 • Planeten in Transit

  Waardering 0 uit 5
   64,95

  Het psychologisch inzicht en de grote volledigheid waarvan Robert Hand in dit naslagwerk getuigt hebben hem tot de meest gezaghebbende astroloog van zijn generatie bestempeld.

  Hand benadert de transits sociaal en menselijk op vele niveaus. In Planeten in transit is bij het duiden van de horoscoop het element ‘tijd’ toegevoegd. Daardoor wordt u zich ervan bewust in welke mate de voortgang van Zon, Maan en planeten uw horoscoop dagelijks en telkens weer anders beinvloedt, hoe hierdoor steeds nieuwe patronen ontstaan, waardoor u tevens nieuwe ervaringen opdoet die u daarmee nieuwe kansen bieden uzelf beter te leren kennen.

 • Aanbieding!

  Het beroep in de horoskoop

  Waardering 0 uit 5
   12,95

  In HET BEROEP IN DE HOROSKOOP, de eerste Nederlandse studie over dit onderwerp, worden de basis-elementen van de astrologie – tekens, huizen en planeten – in beroepstendenzen vertaald. Door deze vertaling toe te passen op de persoonlijke horoskoop kunnen beroepsadviezen worden samengesteld waarin zowel iemands talenten en vaardigheden als zijn ambities en persoonlijke stijl het best tot gelding komen.

  Omdat het gevolgde systeem tevens de mogelijkheid biedt om inhoud, klimaat en eisen van de verschillende beroepen te analyseren, dekken de astrologische beroepsadviezen niet alleen de persoonlijke mogelijkheden van de konsultant maar ook de eisen van de beroepswereld, waarbinnen die mogelijkheden verwerkelijkt moeten worden.