• De Grote Transformatie – Het begin van onze religieuze tradities

   9,95

  In de periode van de negende eeuw tot ongeveer de tweede eeuw voor Christus creëerden de bevolkingen van vier afzonderlijke streken in de wereld de religieuze en filosofische tradities die tot op de dag van vandaag de mensheid vormen en voeden: het confucianisme en daoïsme in China, hindoeïsme en boeddhisme in India, en het filosofische rationalisme in Griekenland.

  Historici noemen deze periode de ‘axiale eeuw’ vanwege de centrale rol die deze inneemt in de spirituele ontwikkeling van de mensheid. In haar nieuwe boek volgt Karen Armstrong deze ontwikkeling, waarbij ze de bijdragen onderzoekt die uiteenlopende figuren eraan leverden als Boeddha en Socrates, Confucius en Ezekiel.

 • De meesters van het verre oosten – Complete editie

   29,95

  De Meesters van het Verre Oosten is een van de meest spraakmakende spirituele boeken van de 20e eeuw. Tijdens een expeditie in de Himalaya, eind 19e eeuw, ontmoeten de schrijver en zijn metgezellen de ‘Meesters van het Himalaya-gebergte’.

  Deze Meesters maken de expeditieleden deelgenoot van hun bijzondere ervaringen en vermogens, die door buitenstaanders als bovennatuurlijk en onmogelijk worden beschouwd. De lessen van de Meesters getuigen van een grote wijsheid en een diep religieus inzicht.

 • De Bloemen in Onzen Tuin

   19,95

  Verkade-albums zijn in 1903 ontstaan toen de koekfabrikant Verkade, evenals in Duitsland reeds in de 19e eeuw de Keulse chocoladefabrikant Stollwerck, plaatjes bij zijn producten ging voegen, die konden worden verzameld en in speciaal daarvoor gemaakte albums konden worden ingeplakt.

  In 1904 werd Thijsse benaderd om tegen betaling de teksten te willen verzorgen voor de albums. Bij de koekjes van Verkade zaten plaatjes gevoegd, die men in de albums in genummerde kaders kon plakken als illustratie bij de voorgedrukte tekst van Thijsse. Thijsse schijnt te hebben uitgeroepen: ‘Ze hebben me voor de reclame gevraagd!’ , maar hij ging uiteindelijk toch in zee met Verkade, en de albums werden een groot succes.

 • Vedanta – Stem van innerlijke vrijheid

   64,95

  Swami Vivekananda werd in 1862 in Calcutta geboren en overleed in 1902 in het door hem en zijn medebroeders gestichte klooster te Belur Math, vlakbij Calcutta. Hij was leerling van Sri Ramakrishna en bracht zijn boodschap van de vedanta-filosofie naar het Westen.

  Vedanta (veda = kennis, anta = einde) kan beschouwd worden als de culminatie van kennis en bevat de essentie van de Veda’s. Het is de leer van het een zijn met het Universele en met Al dat is.

 • I Tjing – Het boek der veranderingen

   29,95

  De I Tjing, het eeuwenoude Boek der Veranderingen, is een van de belangrijkste boeken uit de wereldliteratuur. Het orakelboek uit het oude China bevat 64 hoofdstukken met elk een uniek zeslijnige figuur (hexagram) waaraan zeven kernachtige spreuken zijn toegevoegd die van toepassing zijn op elke denkbare situatie.

  Uitgangspunt is, dat alles gebeurt met een reden. Niets is toeval. Je kan de I Tjing over alles om advies vragen. Het antwoord wordt altijd gegeven in symbolen, het zijn geen kant en klare heldere antwoorden.

 • Aanbieding!

  Echoes of Perennial Wisdom – Frithjof Schuon

  Oorspronkelijke prijs was: € 12,95.Huidige prijs is: € 10,95.

  This revised collection of brief and inspiring passages on the spiritual life were selected from Schuon’s unpublished letters and papers as well as from his books. They discuss our relationship with God, the importance of prayer, the meaning of virtue, the significance of beauty in our lives as well as other spiritual themes. This edition has been re-translated and expanded to include 19 additional pages of moving excerpts.

 • Aanbieding!

  Forms and Substance in the Religions – Frithjof Schuon

  Oorspronkelijke prijs was: € 14,95.Huidige prijs is: € 10,95.

  The modern world is characterized by its fascination with relativity and individualism. Into this morass, the writings of Frithjof Schuon enter like a bolt of lightning that both clears the air and brings serenity in its wake. As the pre-eminent exponent of the Perennial Philosophy, Schuon’s perspective restores a true sense of proportions in affirming the transcendent Real and then draws all the consequences spiritually and humanly, as well as aesthetically on the plane of forms.

 • Aanbieding!

  Adastra & Stella Maris – Poems by Frithjof Schuon

  Oorspronkelijke prijs was: € 14,95.Huidige prijs is: € 12,95.

  During the last three years of his life Frithjof Schuon wrote approximately 3,500 short poems in his mother tongue German. These poems, which have been called “metaphysical music,” cover every possible aspect of spiritual doctrine, practice and virtue, as well as the role and function of beauty.

 • Aanbieding!

  Atom and Archetype – The Pauli/Jung Letters 1932-1958

  Oorspronkelijke prijs was: € 44,95.Huidige prijs is: € 35,95.

  In 1932 had de wereldberoemde natuurkundige Wolfgang Pauli al het werk gedaan dat hem in 1945 de Nobelprijs zou opleveren. Hij leed ook onder een reeks verontrustende persoonlijke gebeurtenissen. Hij dronk zwaar, maakte vaak ruzie en had krachtige, verontrustende dromen.

  Pauli wendde zich tot C.G. Jung voor hulp en smeedde een buitengewone intellectuele verbinding, niet alleen tussen een natuurkundige en een psycholoog, maar ook tussen de natuurkunde en de psychologie.

  Naarmate hun kennis zich ontwikkelde, bespraken Jung en Pauli de aard van dromen en hun relatie tot de werkelijkheid, waarbij ze verrassende overeenkomsten vonden tussen dieptepsychologie en kwantumfysica en elkaars werk diepgaand beïnvloedden.

 • Aanbieding!

  De Astrologische Duiding – Deel 4: Analyse van Aspecten

  Oorspronkelijke prijs was: € 14,95.Huidige prijs is: € 12,95.

  In Deel 4 worden de aspekten, d.w.z. de hoeken die de planeten in de horoskopen met elkaar maken, diepgaand behandeld. Na uitleg van het begrip ‘aspekt gaat Drs. Karen Hamaker-Zondag in op vragen als:
  Wat is de werking van majeure en mineure aspekten – van de aspekten die meer of minder ingrijpend van invloed zijn.
  Welke orb – speling in het aantal graden per aspekthoek – kunnen we hanteren en wat is het verschil in effekt tussen in- en uitgaande, en tussen toe- en afnemende aspekten.

  Ook het verschijnsel van ongeaspekteerde planeten, een verwaarloosd onderdeel in de aspektduiding, komt uitgebreid aan bod.

 • Aanbieding!

  EDDA – Goden- en heldenliederen uit de Germaanse Oudheid – Hardcover

  Oorspronkelijke prijs was: € 19,95.Huidige prijs is: € 15,95.

  De Edda werd omstreeks het eind van de dertiende eeuw geschreven. Zij bevat liederen die tussen de tien- de en dertiende eeuw in Noorwegen en IJsland ontstaan zijn. Ze werden voorgedragen aan de vorstenhoven en op de burchten en boerderijen van Germaanse edellieden en vrije boeren. Deze liederen geven ons een beeld van het leven en de denkwijze van onze voorouders, met name in de periode van de Volksverhuizing en in de Vikingtijd.

  Dr. Jan de Vries heeft de liederen zoveel mogelijk weergegeven in de oude trant. Hij handhaaft de typisch Germaanse versvorm, de korte strofe en de alliteratie, waardoor het mogelijk wordt een helder en boeiend beeld van de literatuur van die tijd te verkrijgen. Levenswijsheid en inzicht in menselijk handelen wordt afgewisseld met verhalen van oude mythen over goden, raadselvolle strofen over runenwijsheid. Spot en satire ontbreken evenmin.

 • Aanbieding!

  A Reader in the Anthropology of Religion

  Oorspronkelijke prijs was: € 15,95.Huidige prijs is: € 12,95.

  A Reader in the Anthropology of Religion is a collection of some of the most significant classic and contemporary writings in the field. This volume examines numerous aspects of religion in a diversity of cultures and expands upon the idea of what we mean by ‘religion’, linking it to some of the broader questions of culture and politics.