• Tweehonderd jaar Broederschap (1817-2017)

   19,50

  De Zaanse Vrijmetselaarsloge ‘Anna Paulowna’ bestaat tweehonderd jaar. Opgericht in 1817 is het een van de oudste verenigingen in de Zaanstreek.

  Anders dan in het verleden wordt er de laatste tijd gelukkig steeds minder geheimzinnig gedaan over de Vrijmetselarij. ‘Tweehonderd jaar Broederschap, 1817-2017, Vrijmetselarij in de Zaanstreek’ is dan ook een boek voor niet-Vrijmetselaars. De leden van ‘Anna Paulowna’ zijn in die twee eeuwen met hun tijd meegegaan, maar de essentie van hun arbeid is niet veranderd.  Diverse artikelen en interviews bieden tezamen een openhartige kijk in hun werkwijze.

 • Gelukkiger leven met het Enneagram – Groeien naar Spiritueel inzicht

   8,95

  In Gelukkiger leven met het Enneagram beschrijft Richard Rohr hoe de eeuwenoude typologie van het Enneagram mensen bij hun
  spirituele groei kan helpen.

  Terwijl de nadruk in Het Enneagram nog lag bij een analyse van de dwangmatige kanten van de 9 basistypen, wordt in dit nieuwe boek gezocht naar een manier om de gaven en de sterke kanten van elk type te gebruiken.

 • Ik eet, dus ik ben – 60 eigenwijze recepten

   7,95

  Het besef dat we via ons eten met de grond verbonden zijn en daardoor met veel meer, zit niet meer in het centrum van ons bewustzijn. Ik eet dus ik ben werpt een niet alledaagse kijk op ons voedsel.

  De 60 recepten in dit boek zijn overheerlijk, kleurrijk, origineel en laten ons weer kennismaken met de puurheid van voedsel. Elk recept heeft een verdiende inleiding die prikkelt, ergert, doet lachen, geruststelt en natuurlijk informeert. Regelmatig legt de auteur de vinger op de zere plek.

 • The Genesis Meditations – A shared practice of peace for Christians, Jews and Muslims

   54,95

  This book teaches step-by-step how early practitioners may have meditated in all three religions springing from the Middle East. Based on translations from Jesus’ native language, Aramaic.

  From the fertile common ground in Judaism, Christianity, and Islam, Neil Douglas-Klotz has revived what he calls “original meditation.” This ancient form of prayer focuses, not on a vision of the apocalypse, but on the tremendous power of creation as it is still unfolding in the universe and in our own personal experience.

 • Oosterse Geneeskunde – Een geïllustreerde gids van de Aziatische geneeswijzen

   12,95

  Jan Van Alphen en Anthony Aris (samenstelling) Oosterse geneeskunde een geïllustreerde gids van de Aziatische geneeswijzen. Dit is het eerste boek waarin zowel voor de leek als voor de gespecialiseerde lezer een geïlllustreerd overzicht wordt gepresenteerd van de belangrijkste gesystematiseerde medische tradities in Azië. Dit gebeurt enerzijds vanuit het perspectief van de westerse wetenschapper en anderzijds vanuit dat van de medici die heden ten dage hierin werkzaam zijn.

 • The Magician Within – Accessing the Shaman in the Male Psyche

   109,95

  Exploring the spiritual side of the male psyche, the authors present their special program for assisting men in the move from boyhood to manhood. By the authors of The King Within. First printing, hardcover.

  An extension of Robert Moore and Douglas Gillette’s theory about the underlying structures and dynamics of the male psyche, The Magician Within explores the psyche’s spiritual side and its qualities of insight, wisdom, and healing.

  The authors present the psychological dynamics of the “Magician program,” which enables men to move from boyhood into manhood in a positive, self-affirmative way, then enables them to help others, and they illustrate its universal presence in virtually all human societies. Volgende, they explore the Shadow, or destructive side, of this male potential, and ask men to look at themselves and their own lives to see how they may be caught in the destructive dynamics of either the Detached Manipulator or the Innocent One. Then, readers are invited to use their capacities for thoughtful self-reflection to access the Shaman in themselves for fuller and more generative lives.

 • Geloof en Islam + Het Gebedsboek

   22,95

  Dit boek, Geloof en Islam, werd oorspronkelijk in het Perzisch geschreven onder de titel I’tiqâd-nâma door Hadrât Mawlânâ Khâlid al-Baghdâdî, een diepgaande ‘âlim van de islam en een specialist in ma’ârif van tasawwuf.

 • Aanbieding!

  Soefisme en Economie – Witteveen

   8,95

  In dit belangwekkende boek van de voormalige Minister van Financiën wordt de relatie tussen soefisme (of religie en spiritualiteit in het algemeen) en economie fundamenteel onderzocht.

  Het marktkapitalisme, het tot nu toe meest succesvolle economische systeem, is machtiger geworden dan de religie. Het heeft echter grote schade toegebracht aan de natuur en leidt tot ondermijning van morele en sociale waarden die van wezenlijk belang zijn voor een goed functionerende maatschappij.

 • Aanbieding!

  Alphonse Mucha: Celebrating the Creation of the Mucha Museum, Prague

   15,95

  Born in 1860 in a village in Moravia, Alphonse Mucha was catapulted into fame when he made his first poster for Sarah Bernhardt in 1895. He became one of the most celebrated Art Nouveau artists in fin-de-siècle Paris and his appealing poster images with their sinuous lines, pastel colors, and teeming decorative motifs have become icons of the period.

  Mucha put his inspiration to the service of a great number of objects and materials, creating publicity posters, jewelry, and designs for furniture and tableware and establishing a decorative repertoire with universal appeal.

 • 1001 Hadiths

   14,95

  De overleveringen (hadithen) van de Profeet Mohammed vormen een richtlijn van normen en waarden in ons priveleven, ons familieleven en in ons sociale leven.

  In deze wereld krijgt eenieder te maken met verdriet, pijn en lasten. De Islam leert om te gaan met dit soort situaties door gebruik te maken van ons gezond verstand en onze imaan. Alleen met behulp van deze twee kunnen we dit overwinnen en het ware geluk vinden.

 • Aanbieding!

  Pelgrims door de eeuwen heen – Santiago de Compostela in woord en beeld

   29,95

  Dit boek biedt door tekst en illustraties een indringend beeld van dat zo belangrijke facet van de Middeleeuwse christelijke wereld. In alle mogelijke schakeringen worden de achtergronden geschetst van deze bedevaart en worden de veelsoortige motieven belicht van zovelen die de moeilijke reis ondernamen.

 • Athene – Het leven van de eerste democratie

   9,95

  De Atheense democratic was meer dan een staatkundig systeem van volksmacht (demokratia). Debatten over haar betekenis deden mensen voor het eerst in de geschiedenis nadenken over politiek. De volksvergadering en de juryrechtbanken maakten de welsprekendheid tot een kunde. In het open klimaat van de democratie bestonden geen heilige huisjes en uit alle hoeken van de Griekse wereld trokken intellectuelen naar de ‘leerschool’ van Griekenland.

  Het toneel, onderdeel van religieuze festivals, had een centrale plaats in de democratie: voor het bijwonen van tragedies en komedies kregen de bezoekers een vergoeding; dat gaf de literatuur een enorme impuls, Bovenal bracht de democratic ‘betere manieren’, zoals gelijkberechtiging, respect voor wetten, openbare veiligheid, verdraagzaamheid en vermindering van wreedheid tegenover mensen en dieren.