• Hemel op aarde – astrologische onthullingen met beweegbare elementen

  Waardering 0 uit 5
   9,95

  Hemel op Aarde is een speelse ontmoeting met uzelf en de mensen om u heen. Denkt u uzelf te kennen? Of uw partner, vriendin of buurman? Ontdek een ieders sterke kanten en zwakke plekken, onverwachte hobby’s en carriére-mogelijkheden.

 • Søren Kierkegaard – Tegen de Vertwijfeling

  Waardering 0 uit 5
   12,95

  De Deense wijsgeer en theoloog Søren Kierkegaard (1813-1855) heeft een omvangrijk en veelzijdig ocuvre nagelaten. In Tegen de vertwijfeling maakt de geïnteresseerde lezer kennis met Kierkegaards gedachtegoed. Het is een soort begeleide leesoefening in tweeënvijftig fragmenten en commentaren, zonder dat veel filosofische voorkennis vereist is. Wie wil kan een jaar lang elke week een tekst plus commentaar overdenken.

  Frits Florin koos en vertaalde stukken die uitnodigen tot herhaaldelijk lezen en tot verder nadenken. Toch is het geen erg zwaar boek geworden: diepzinnige, filosofische beschouwingen worden afgewisseld met lichtere, meer literair of poëtisch getinte teksten. Bovendien voorzag de samensteller elk fragment van toelichtend commentaar. Vaak blijkt dan hoe actueel Kierkegaards gedachten zijn.

 • Op weg met de Gnosis – Een alternatief christendom

  Waardering 0 uit 5
   9,95

  Het gnostisch christendom is een vroegchristelijke stroming die, nadat de Romeinen één stroming tot officieel christendom verklaarden, als ketterij werd veroordeeld. In 1945 werden in de Egyptische plaats Nag Hammadi een grote collectie geschriften gevonden. In Op weg met de gnosis worden opmerkelijke fragmenten uit de Nag Hammadi-teksten voorzien van een historische achtergrond en eigentijds commentaar.

  De opmerkelijke en ongewone denkbeelden van de christelijke gnostici worden daarbij vergeleken met die van de katholieke en protestantse kerken. Daarnaast gaat de auteur in op de vraag hoe je in onze tijd de gnostieke weg zou kunnen volgen. Wat doe je dan? Hoe pak je dat aan? In Op weg met de gnosis wordt op zeer praktische wijze dit alternatieve christendom toegelicht.

 • Spiegels van de ziel – De mooiste verhalen van Kahlil Gibran (hardcover met illustraties)

  Waardering 0 uit 5
   14,95

  Spiegels van de ziel is een unieke verzameling van Gibran’s meest ontroerende en inspirerende teksten. Het bevat een beknopte biografie van Kahlil Gibran en een volledige bibliografie van zijn werk.

  In deze verzamelbundel zijn illustraties opgenomen van Loes Vreedeveld.

 • De Tarot van de Liefde – Voor de lotgevallen van het hart (zonder kaarten)

  Waardering 0 uit 5
   9,95

  In De Tarot van de Liefde komen uitsluitend de kaarten uit de Grote Arcana aan de orde. Grote Arcana betekent ‘grote geheimen, en is de benaming voor de droomachtige af beeldingen die beginnen met de Zot en eindigen met de Wereld. Hoewel de Kleine Arcana beslist van wezenlijk belang is bij algemene leggingen over een grote verscheidenheid aan perioden en onderwerpen, vormt de Grote Arcana altijd de kern van de tarotlegging. Als we ons in zicht willen verdiepen, wenden we ons dus daartoe.

 • Elementen der Kabbala – Eliphas Levi

  Waardering 0 uit 5
   19,95

  Elementen der Kabbala bestaat uit drie delen:

  • deel I bevat authentieke kabbalistische teksten met een uitleg over de oorsprong van de kabbala en over de overeenkomsten tussen vrijmetselarij en de kabbala, een gelijkenis die in deel III verder wordt uitgewerkt.
  • Deel II behandelt de verbanden tussen de Joodse Geheime Leer, numerologie en de tarot.
  • Aan het eind van deel III zijn de originele tien lessen opgenomen, waarin sterk de nadruk wordt gelegd op de verwantschap tussen wetenschap en geloof.

  Levi schreef Elementen der Kabbala in de periode vlak voor zijn dood; een periode waarin hij zijn hoogste geestelijke niveau bereikte. Daarom is juist dit boek één van Eliphas Levi’s belangrijkste werken.

 • Dante – De Goddelijke Komedie : 16 houtgravures van Gustave Doré

  Waardering 0 uit 5
   14,95

  Dante’s Hel (voltooid in 1321) wordt door sommigen gezien als het summum van de vroege Fantastiek. Verslag van ‘s dichters tocht door de Hel, via het vagevuur naar het paradijs uitsluitend in houtgravures, met slechts heel weinig tekst.

  De 136 gravures die de Franse kunstenaar Gustave Doré (1832-1883) maakte bij het werk van de Italiaanse dichter (1265-1321), voorzien van toepasselijke citaten uit dit werk.

 • The Mind Illuminated – A complete meditation guide

  Waardering 0 uit 5
   14,95

  The Mind Illuminated is a uniquely comprehensive guide to meditation for a Western audience. It combines the age-old wisdom teachings of the Buddha with the latest research in cognitive psychology and neuroscience, providing meditators with step-by-step guidance for every stage of the path – from your very first sit all the way to mastery of the deepest states of peace and insight.

  The book also includes illustrations and charts to help you through each stage of the process, offering tools that work for all types of meditation practices. This is the clear, friendly and in-depth meditation manual people have been waiting for.

 • Life and Teachings of the Masters of the Far East (6 volume set)

  Waardering 0 uit 5
   49,95

  “There is no question, but these people have brought the Light through the long ages and they prove by their daily life and works that this Light does exist just as it did thousands of years ago.”- BTS

  Baird T. Spalding played a ground-breaking role when he introduced the Western world to the wonders of a Far East expedition in 1894. The knowledge of “Masters” assisting and guiding humanity in the classic book LIFE AND TEACHING OF THE MASTERS OF THE FAR EAST became legend in metaphysical circles during the first half of the 20th century and continues today as a source of spiritual enlightenment.

 • Alphonse Mucha

  Waardering 0 uit 5
   19,95

  Alphonse Mucha (1860-1939) was een van de beroemdste vertegenwoordigers van de Art Nouveau. In deze tijd, waarin de belangstelling voor de kunst van het fin de siècle weer toeneemt, brengt dit boek hulde aan een kunstenaar wiens overbekende creaties ons beeld van de Art Nouveau hebben bepaald en die, nu wij het totale spectrum van zijn artistieke activiteiten kunnen overzien, veel meer blijkt dan slechts een begaafde afficheschilder.

  Wat weinigen weten, is dat Mucha zich zeer aangetrokken voelde tot de esoterische aspecten van de vrijmetselarij. Hij werd in 1898 opgenomen in de vrijmetselaarsloge van Parijs. De invloed van de vrijmetselaarssymboliek is in zijn werk overal herkenbaar, met name in het boek Le Pater.

 • De zeven wijze prinsessen – Een Perzisch verhaal uit de middeleeuwen

  Waardering 0 uit 5
   49,95

  Het verhaal De zeven wijze prinsessen is gebaseerd op het Perzische gedicht Haft Paykar. Dit gedicht werd geschreven door de middeleeuwse dichter Nizami. Hij was een van de beroemdste Perzische dichters van zijn tijd en stond bekend om zijn prachtige manier van vertellen.

 • Aleister Crowley Magick – First edition

  Waardering 0 uit 5
   94,95

  Aleister Crowley’s occulte meesterwerk Magick, voor het eerst gepubliceerd in Liber ABA (deel II), is essentieel leesvoer voor studenten van Thelema en het occulte.

  Deze gids voor de grondbeginselen van magie is een beknopte versie van het vierdelige magnum opus Liber ABA of ‘Boek 4’ en wordt aanbevolen aan ingewijden in de magie.

  Staat: hardcover, goede staat, geen stofomslag