De gnostieke mysteriën van de Pistis Sophia

 17,95

In het boek ‘De gnostieke mysteriën van de Pistis Sophia’ behandelt Jan van Rijckenborgh het eerste van de zes boeken van Het Evangelie van de Pistis Sophia uit de vierde eeuw en in de 18e eeuw ontdekt (British Museum, Codex Askewianus). Hij plaatst de klassieke teksten in het levende heden voor de mens die het gnostieke pad wil gaan.

De Pistis Sophia is als gelovende ziel (Pistis) gekomen tot de grenzen van haar aardse mogelijkheden, verlangend het mysterie voorbij deze grens te ervaren. Gesterkt door de kracht van de wijsheid (Sophia) overwint zij alle hindernissen die de aardse wereld opwerpt bij het oversteken van deze grens. 

Uitverkocht

Beschrijving

Het zo gnostieke evangelie van de Pistis Sophia is een zeer gesluierd geschrift, dat in onze tijd niet iedereen onmiddellijk zal aanspreken.

Dankzij de uitvoerige beschouwingen van Jan van Rijckenborgh is Boek 1 van de Pistis Sophia nu toegankelijk gemaakt voor de serieuze zoeker , en dat op een wijze dat de erin vervatte bevrijdende, gostieke boodschap duidelijk doet herkennen.

De auteur toont aan ons hoe het mogelijk is om, evenals de Pistis Sophia, door te dringen tot achter de sluier van de Dertiende Eoon – dit is het universele krachtveld. Die opgaaf dient door iedere zoekende mens persoonlijk te worden vervuld, opdat niet de dood, maar het ene ware leven gewonnen zal kunnen worden.

In haar woord vooraf zegt Catharose de Petri het als volgt: ‘Met dit boek: De gnostieke mysteriën van de Pistis Sophia, klinkt wederom de goddelijke roep tot wereld en mensheid. Het is een roep om toch vooral het grootse mysterie van het Koninkrijk Gods te verstaan. En diegenen die deze roep verstaan, zij zullen in staat worden gesteld de weg van terugkeer tot het oorspronkelijke Veld van Leven te betreden. Iedere mens heeft daarbij de Sophia nodig, dat is: de hoge, goddelijke Wijsheid, als richtinggeefster op het pad dat voor hem ligt.’

Inhoud
Taal: nl
Jaar: 1991
Bindwijze: Hardcover
Aantal pagina’s: 554
Hoofdauteur: Rijckenborgh
Hoofduitgeverij: Rozekruis Pers, Uitgeverij de
Staat: In goede staat (zie foto’s), datum binnenkant omslag
Bol-prijs: 19,50 euro