Geloof en Islam + Het Gebedsboek

 22,95

Dit boek, Geloof en Islam, werd oorspronkelijk in het Perzisch geschreven onder de titel I’tiqâd-nâma door Hadrât Mawlânâ Khâlid al-Baghdâdî, een diepgaande ‘âlim van de islam en een specialist in ma’ârif van tasawwuf.

1 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Het boek Geloof en Islam, werd oorspronkelijk in het Perzisch geschreven onder de titel I’tiqâd-nâma door Hadrât Mawlânâ Khâlid al-Baghdâdî, een diepgaande ‘âlim van de islam en een specialist in ma’ârif van tasawwuf (soefisme).

Hâji Faydullah Effendi uit Kemah, een khalîfa van de grote walî Mavlânâ Mahmûd Sâhib, de broer van de auteur, vertaalde het boek in het Turks en noemde het Farâid-ul-fawâid, dat in 1312 A.H. [1894] in Istanbul werd gedrukt.

Het boek werd in 1966 opnieuw vertaald van het Perzische origineel naar het Turks en gepubliceerd, met enkele uitleg en drie hoofdstukken, onder de titel Imân ve Islâm.

Dit boek legt vijf grondbeginselen van de islam uit, zes grondbeginselen van îmân en de hedendaagse informatie over de kwestie en weerlegt degenen die tegen de islam zijn en degenen die lâ-madbhabî zijn.

Khalid-i Baghdadi (1779-1827) was een Iraaks Koerdische Soefi die een grote invloed heeft gehad, niet alleen op zijn geboorteland Koerdische land, maar ook op vele andere regio’s in de westerse islamitische wereld.

Maulana Khalid verwierf de bijnaam Baghdadi door zijn veelvuldige verblijf in Bagdad. Het was in de stad Karadağ (Qaradagh) in de Shahrizur regio dat hij in 1779 werd geboren. Zijn vader was een Qadiri Soefi en zijn moeder kwam ook uit een gevierd Soefi familie in Koerdistan. Hij was een invloedrijke Ottomaanse mysticus.

Bijzonderheden
Eerste druk
Als nieuw (nog in plastic)

Inhoud
Auteur: Hüseyn Hilmi Ișik
Uitgever: Hakikat Verlagshaus
Druk: 1
Bindwijze: Hardcover
Aantal Pagina’s: 640
Genre: Religie
Jaar: 2019