• Aanbieding!

  Reproductie beeld koninklijke schrijver Nebmerutef en God Thoth

  Oorspronkelijke prijs was: € 74,95.Huidige prijs is: € 59,95.

  Stap in de mystieke wereld van het oude Egypte met dit prachtige beeld, perfect geschikt voor je huisaltaar of elke andere plek van meditatie. Dit beeld straalt niet alleen esthetische pracht uit, maar draagt ook diepgaande symboliek die je spirituele ruimte zal verrijken.

  Een baviaan zit gehurkt op een klein voetstuk, met zijn handen wijs op zijn knieën. Maar het zou heiligschennis zijn om hem voor een huisdier aan te zien. Deze aap is een van de vormen van de Egyptisch god Thoth, beschermheer van schrijvers en wetenschappers. Dit wordt duidelijk gemaakt door de offertafel aan de voet van het voetstuk en de houding van de schrijver die nederig aan de voeten van zijn god zit.

  Afmetingen : 19,5 x 20,5 x 8 cm

 • Aanbieding!

  Antiek Sistan Baluch Drie Mihrab gebedskleed.

  Oorspronkelijke prijs was: € 49,95.Huidige prijs is: € 39,95.

  Balochi of Baluch tapijten zijn traditionele tribale tapijten die worden gemaakt in de wijdere omgeving van Baluchistan in het westen van Pakistan en grenzend aan Afghanistan. Ze vertonen vaak geometrische motieven en tribale ontwerpen.

  Dit prachtige gebedstapijt stamt uit begin vorige eeuw en is hoogstwaarschijnlijk een Baluchi tapijt uit Afghanistan.

  Het kleed is strak geweven op ongeverfde kettingdraden die als franjes uitlopen aan beide uiteinden van het kleed. Het tapijt is stevig en van een mooie kwaliteit met kleine, strakke knoopjes. De gebruikte materialen, zoals de wol en de plantaardige kleurstoffen, zijn zuiver natuurlijke producten.

 • Aanbieding!

  Vintage Fathi Mahmoud porseleinen theeschotel met God Thoth

  Oorspronkelijke prijs was: € 9,95.Huidige prijs is: € 5,95.

  Wauw, wat een prachtige theeschotel. Op de foto is niet te zien hoeveel het goud glanst. De achtergrondkleur op de panelen is goud en de versiering en hiërogliefen zijn metallic goud.

  Van Fathi Mahmoud gemaakt in Limoges Frankrijk. Op de schotel staat afgebeeld Farao links die het eeuwige leven (de ankh) krijgt van de god Thoth.

  Zeer goede vintage gebruikte staat. Er zijn geen chips of scheuren.

 • Aanbieding!

  Mooie handgemaakte zilverkleurige crucifix

  Oorspronkelijke prijs was: € 7,95.Huidige prijs is: € 4,95.

  Mooie handgemaakte zilverkleurige crucifix met fijne afwerking en detaillering.

  Het woord crucifix is afgeleid van het Latijnse crucifix, dat “aan een kruis vastgemaakt” betekent. Er zijn echter ook schrijvers die beweren dat het aanvankelijk verwees naar een martelpaal, zonder vormaanduiding. Sommige deskundigen denken dat de oorsprong van het symbool ligt bij de ankh uit het Egyptische polytheïsme.

  Formaat: 14×5 centimeter

 • Aanbieding!

  Beeld Artemis van Efeze

  Oorspronkelijke prijs was: € 29,95.Huidige prijs is: € 15,95.

  Een kopie van het standbeeld van Artemis uit het museum van Selçuk in Efeze, een Romeinse kopie van een Griekse marmeren replica (verloren) van een xoanon uit de geometrische periode. Een xoanon was een archaïsch houten cultusbeeld van het oude Griekenland. Het origineel van dit stuk bevindt zich in het Archeologisch Museum van Efeze (Turkije).

 • Aanbieding!

  Perzische miniatuur ‘Noesjaba herkent Iskandar van een portret’

  Oorspronkelijke prijs was: € 19,95.Huidige prijs is: € 15,95.

  De titel van de originele Perzische miniatuur is ‘Noesjaba herkent Iskandar van een portret’. Het origineel is toegeschreven aan de kunstenaar Mirza Ali.

  De miniatuur toont een tafereel aan het hof waarbij Noesjaba de grote Iskandar (Alexander de Grote) herkent aan zijn portret.

  Ingelijste reproductie in goudkleurige lijst met dubbele passepartout. Met staander/ophanghaakje
  Afmetingen: Breed: 26cm x Hoogte: 32cm

 • Aanbieding!

  Prachtige museumreplica reliëf van Gevleugelde Isis

  Oorspronkelijke prijs was: € 49,95.Huidige prijs is: € 34,95.

  Prachtig, zeldzaam en groot reliëf van de Gevleugelde Isis. Het origineel is te bewonderen in het Louvre Museum in Parijs. Maar deze museumreplica is exact en zeer vakkundig nagemaakt door Antiquity Reproductions in Portsmouth.

  Het originele reliëf komt uit de 20ste Dynastie (1205-1090 vC) en toont de godin Isis knielend aan de voeten van de sarcofaag. Nepthys bewaakt het hoofd. Isis strekt haar vleugels uit ter bescherming. Het origineel staat op de sarcofaag van Ramses III.

  Formaat (met houten plaquette): 23cm x 26cm x 2cm
  Staat: zo goed als nieuw (zie foto’s)

 • Fathi Mahmoud koffiemok met Farao geflankeerd door Horus en Anubis

   4,95

  Prachtige koffiemok van Fathi Mahmoud gemaakt in Limoges Frankrijk. Op de mok staat afgebeeld Farao in het midden geflankeerd door Horus links en Anubis rechts.

 • Aanbieding!

  Reproductie Perzische miniatuur met drie broers van Soefi Dara Shikoh

  Oorspronkelijke prijs was: € 29,95.Huidige prijs is: € 19,95.

  Muhammad Dara Shikoh was de oudste zoon van Mogolkeizer Shah Jahan en diens vrouw Mumtaz Mahal. Dara Shikoh was een aanhanger van de gematigde, mystieke soefistroming binnen de islam en stond bekend om zijn pogingen de islamitische met de hindoeïstische leer te verzoenen. Dara Shikoh had drie broers: Shah Shuja (1616), Aurangzeb (1618) en Murad Baksh (1624).

  Op dit unieke kunstwerk staan de drie jongere zonen van Shah Jahan. V.l.n.r.: Shah Shuja, Aurangzeb en Murad Baksh. Het is een reproductie van een Perzisch miniatuur van de artiest Balchand in de collection van het Victoria and Albert Museum.

 • Aanbieding!

  Beeld van de god Cthulhu – uit de verhalen van H.P. Lovecraft

  Oorspronkelijke prijs was: € 45,95.Huidige prijs is: € 39,95.

  Het personage Francis Wayland Thurston omschrijft in het verhaal The Call of Cthulhu een kleisculptuur van Cthulhu als een een mengeling tussen een octopus, een draak en een menselijke karikatuur met rudimentaire vleugels. Dit beeld is gebasseerd op deze beschrijving in het klassieke verhaal van H. P. Lovecraft.

 • Aanbieding!

  PETRA: The Complete Collection – Losse Litho’s van Petra uit 1839

  Oorspronkelijke prijs was: € 30,00.Huidige prijs is: € 24,95.

  PETRA: The Complete Collection bestaat uit 14 losse litho’s van de bijzonder stad Petra geschilderd door David Roberts in 1839.

  Dit is een portfolio van 14 prachtige kleurenschilderijen gereproduceerd op zwaar satijnpapier, geschikt om in te lijsten. Losjes gelegd in een omslaghoes.