• Antieke Chinese cloisonné kom met leeuwen

  Waardering 0 uit 5
   99,95

  Niet vaak kunnen we zoiets adembenemend moois inkopen als deze antieke Chinese cloisonné kom in een groot formaat. Bijzonder, dit formaat, want grotere, geëmailleerde schalen zijn moeilijk te vinden.

  De schaal is met goot vakmanschap vervaardigd en werkelijk prachtig versierd met vier verschillende, veelkleurige foo leeuwen aan de buitenkant. Aan de binnenkant rondom bloemen, (zo te zien orchideeën) over de fijn bewerkte turquoise ondergrond. Zelfs de onderkant is prachtig versierd!

 • Beeld Artemis van Efeze

  Waardering 0 uit 5
   44,95

  Een kopie van het standbeeld van Artemis uit het museum van Selçuk in Efeze, een Romeinse kopie van een Griekse marmeren replica (verloren) van een xoanon uit de geometrische periode. Een xoanon was een archaïsch houten cultusbeeld van het oude Griekenland. Het origineel van dit stuk bevindt zich in het Archeologisch Museum van Efeze (Turkije).

 • Beeld Egyptische schriftgeleerde lay

  Waardering 0 uit 5
   65,00

  Egyptische schriftgeleerde lay, een hoge functionaris van de Pharao, zit in kleermakerszit in de bekende positie van een schrijver.

  Dit beeld is een met de hand gepatineerde reproductie. Mal gemaakt van een afdruk van het originele werk.

 • Beeld Hippocrates – Vader van de Moderne Geneeskunde

  Waardering 0 uit 5
   19,95

  Hippocrates, was een Griekse arts van de Age of Pericles (Klassiek Griekenland), en wordt beschouwd als een van de meest opvallende figuren in de geschiedenis van de geneeskunde.

 • Beeld van de god Cthulhu – uit de verhalen van H.P. Lovecraft

  Waardering 0 uit 5
   45,00

  Het personage Francis Wayland Thurston omschrijft in het verhaal The Call of Cthulhu een kleisculptuur van Cthulhu als een een mengeling tussen een octopus, een draak en een menselijke karikatuur met rudimentaire vleugels. Dit beeld is gebasseerd op deze beschrijving in het klassieke verhaal van H. P. Lovecraft.

 • Boom des Levens – zwart/wit ets van Truusje Mul Klaveren – gesigneerd en genummerd

  Waardering 0 uit 5
   19,95

  Prachtig minitieus getekende ets van Adam en Eva bij de Boom des Levens.

  Deze schattige afbeelding toont Adam en Eva met de ogen dicht, terwijl ze zich achter bladeren verschuilen. Er spreekt geen schaamte uit hun gesloten blik, maar meer contemplatie en vrede. Tussen de wortels van de boom is een hart geplaatst. In de takken van de bomen zitten twee papegaaien en twee duiven. Symbolen van eeuwige liefde.

  Getekend door de kunstenaars Truus Mul Klaveren. De ets is gesigneerd en gedateerd (1981). De ets is in beperkte oplage gemaakt. Dit is #9 van 75.

 • Groot Chinees houtsnijwerk van God van levensduur Shou Lao Shou Xing

   16,95

  Vintage houten beeldje (30cm hoog!) van de taoïstische wijsgeer Shou Xing. Shou Xing is een taoïstische god van lang leven en maakt deel uit van Fu Lu Shou. Er wordt geloofd dat Shou Xing de macht heeft de leeftijd van sterfelijken te beïnvloeden.

  Shou Lao houdt een lange stok en een perzik vast. Hij heeft een extra groot voorhoofd, dat staat voor wijsheid, en een extra lange baard, die staat voor een lang leven.

 • Houten beeldje Garoeda

  Waardering 0 uit 5
   14,00

  Dit is een prachtig houten beeldje van een Garoede die een hap neemt in het schildpad. Normaal staat de Garoeda vaak op de schildpad. Garoeda of Garuda is in de hindoeïstische mythologie een mythisch wezen, deels mens, deels adelaar.

 • PETRA: The Complete Collection – Losse Litho’s van Petra uit 1839

  Waardering 0 uit 5
   30,00

  PETRA: The Complete Collection bestaat uit 14 losse litho’s van de bijzonder stad Petra geschilderd door David Roberts in 1839.

  Dit is een portfolio van 14 prachtige kleurenschilderijen gereproduceerd op zwaar satijnpapier, geschikt om in te lijsten. Losjes gelegd in een omslaghoes.

 • Reproductie Russisch icoon Moeder Gods (17de eeuw)

  Waardering 0 uit 5
   9,95

  In de stijl van de zestiende eeuw, toont deze reproductie het icoon van een streng uitziende Maagd in een donker bordeaux geborduurd kledingstuk en het Christuskind.

  De Moeder van God wordt op halve lengte getoond, met haar linkerhand die Christus ondersteunt en met haar rechterhand naar hem wijst. Het Christuskind in haar arm heft zijn rechterhand op in een zegening terwijl hij in zijn linker een boekrol vasthoudt.

 • Reproductie Russische icoon Sint Joris overwint het kwaad (Novgorod 14de eeuw)

  Waardering 0 uit 5
   9,95

  Het icoon toont de rijke kleuren die typisch zijn voor de Novgorod-school. St. Joris op een steigerend wit paard doodt het gevleugelde monster. De hand van God komt uit een segment van de hemel in de rechterbovenhoek van de compositie en zegent de heilige.

 • Vintage beeld Egyptische god Horus als valk met dubbele kroon van Egypte

  Waardering 0 uit 5
   79,95

  Prachtige gedetailleerd beeld van de valkengod Horus. Hij staat met zijn vleugels naar achteren ingeklapt. Hij draagt de dubbele kroon van Egypte, een koninklijke kroon die de vereniging van Neder- en Opper-Egypte symboliseert. De dubbele kroon benadrukt de rol van Horus als de legitieme heerser van het hele land.