Vintage ingelijste Egyptische Boom van het Leven op echt papyrus

 14,95

Ingelijste Boom van het leven op papyrus. De afbeelding van de “boom” is zeer gedetailleerd. De papyrus is handgeschilderd in Egypte op een echte Egyptische papyrus en is van de hoogste kwaliteit.

Mooie scène uit het graf van Khnumhotep, de boom van het Leven. De vijf vogels op de boom vertegenwoordigt de verschillende stadia van het leven: (Geboorte – Kind – Jeugd – Volwassenheid – Ouderdom).

Op voorraad

Categorie: Tag:

Beschrijving

Ingelijste Boom van het Leven op papyrus. De afbeelding van de “boom” is zeer gedetailleerd. De papyrus is handgeschilderd in Egypte op een echte Egyptische papyrus en is van de hoogste kwaliteit.

De Boom van het Leven is gebaseerd op een scène uit het graf van Khnumhotep. De vijf vogels in de boom vertegenwoordigen de verschillende stadia van het leven: (Geboorte – Kind – Jeugd – Volwassenheid – Ouderdom).

De drie vogels aan de rechterkant zijn afgebeeld richting het oosten. Het oosten wordt in de Egyptische mythologie geassocieerd met het leven en wonen. De vogel linksboven symboliseert volwassenheid en macht als hij zijn vleugels verspreid ter voorbereiding om actie te ondernemen. De laatste vogel aan de onderkant links vertegenwoordigt de rijpheid en wijsheid en is gericht op het westen. Het westen is in de Egyptische mythologie de plek van de dood, vanwege de zonnecyclus. De zon gaat in het westen elke dag onder en herrijst volgende ochtend uit het oosten.

Afmeting ca. 23 x 17 cm.

close
Vintage ingelijste Egyptische Boom van het Leven op echt papyrus 4
kies een van onze 5 gratis ebooks

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kies welke van onze 5 gratis ebooks je wil lezen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.