Aanbieding!

PETRA: The Complete Collection – Losse Litho’s van Petra uit 1839

 24,95

PETRA: The Complete Collection bestaat uit 14 losse litho’s van de bijzonder stad Petra geschilderd door David Roberts in 1839.

Dit is een portfolio van 14 prachtige kleurenschilderijen gereproduceerd op zwaar satijnpapier, geschikt om in te lijsten. Losjes gelegd in een omslaghoes.

1 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

PETRA: The Complete Collection bestaat uit 14 losse litho’s van de bijzonder stad Petra geschilderd door David Roberts in 1839.

Dit is een portfolio van 14 prachtige kleurenschilderijen gereproduceerd op zwaar satijnpapier, geschikt om in te lijsten. Losjes gelegd in een omslaghoes. Dit is de complete collectie van David Roberts litho’s van Petra.

David Roberts (1796-1864) was een Schotse kunstenaar, die in 1838 Egypte bezocht. Het jaar daarop reisde hij naar Syrië en Jordanië. Tijdens zijn verblijf in en om Petra maakte hij een serie van 14 grote en zeer gedetailleerde tekeningen in kleur.

Toen Roberts in 1839 Petra bezocht, begon de oude stad beroemd te worden in Europa – daarom besloot hij daarheen te gaan – maar afgezien van de plaatselijke bedoeïenen was er bijna niemand ooit geweest. Bijna niemand wist iets van de plek. Daarom zijn zijn tekeningen zo uitzonderlijk en waardevol.

Hier is een kort overzicht van de tekeningen die je op een virtuele tour meenemen door de oude stad, vanaf het begin van de Siq (in het oosten) naar het klooster (in het noordwesten):

# 1: Kampement van Bani Said
# 2: Arabieren van de stam Benisaid
# 3: Benadering van Petra (bedoeïenen in de schaduw van een enorme rots)

# 4: De boog aan het begin van de Siq (in het oosten)
# 5: De schatkist (al-Khasneh)
# 6: Onderaanzicht van de Schatkist (al-Khasneh)
# 7: Het theater

# 8: Het oostelijke uiteinde van de vallei – The Royal Tombs – The Tomb of the Urn
# 9: Het graf van de urn
# 10: Het oostelijke uiteinde van de vallei – The Royal Tombs – The Palace Tomb
# 11: Zicht naar het zuiden
# 12: De Akropolis

# 13: Ruïnes van de triomfboog (in het stadscentrum)
# 14: The Monastery (Ad-Deir) (in het noordwesten)

Formaat litho’s: 24cm x 34cm
Staat: In goede staat met lichte gebruikssporen (zie foto’s)