De Weg van Hermes: Kom dichter bij de Kern en de essentie van je Zelf

(6 klantbeoordelingen)

 54,95

De online cursus Weg van Hermes, ook wel ‘hermetisme’ genoemd, biedt een praktische methode om een hoger (of dieper) niveau van je zelf te bereiken door middel van het zuiveren van de zintuigen en het zuiveren van de ziel van materiële invloeden om zodoende zelf een vrije, onsterfelijke kracht van het goddelijke te worden.

Categorie: Tag:

Beschrijving

“Mijn leraar Hermes zei tegen mij – vaak privé, soms in de aanwezigheid van Tat – dat zij die zijn boeken lezen hun indeling heel eenvoudig en duidelijk zullen vinden, terwijl, integendeel, deze onduidelijk is en de betekenis van zijn woorden verborgen houdt.”
– Asclepius aan koning Ammon (CH XVI)

De Weg van Hermes, ook wel ‘hermetisme’ genoemd, biedt een praktische methode om een hoger (of dieper) niveau van je zelf te bereiken door middel van het zuiveren van de zintuigen en het zuiveren van de ziel van materiële invloeden om zodoende zelf een vrije, onsterfelijke kracht van het goddelijke te worden.

Door te luisteren naar de inzichten van Hermes leer je:

 • Hoe je je dient te verhouden tot je lichaam en je ziel
 • Waarop je je moet concentreren om je spirituele pad voort te zetten en
 • Hoe je op een goede en morele manier dient te leven vanuit de goddelijke rede (Logos).

In het Egypte van rond het begin van onze jaartelling vonden eeuwenoude overleveringen hun neerslag in de wijsheid van de ‘driemaal grote’ Hermes. De bevrijdende wijsheid die in de Weg van Hermes bewaard is gebleven, biedt de moderne mens nog steeds actuele inzichten die in zijn of haar leven direct toepasbaar zijn.

De wijsheid van Hermes biedt je een spirituele en praktische weg naar zelfrealisatie. Je krijgt deel aan innerlijke groei, die erop is gericht het goddelijke beginsel, dat de hermetici Nous noemen, te ontwikkelen.

“Keer tot uzelf in, mijn zoon, en het zal komen. Wil het, en het zal geschieden. Breng de zintuiglijke werkingen van het lichaam tot verstilling, en de geboorte van het goddelijke zal een feit worden!” – Hermes

Les-onderdelen

Cursus Inhoud

Uitklappen
Het Corpus Hermeticum
De Weg van Hermes
Hoofdstuk Content
0% Compleet 0/1 Steps

Waarom deze cursus?

 • Gebaseerd op authentieke traditie en geschriften
 • Praktisch, niet alleen theorie
 • Niet academisch
 • Geschikt voor beginners en gevorderden
 • Altijd bereikbaar, ook onderweg
 • Geschikt voor smartphone en tablet
 • Makkelijk en veilig betalen met iDEAL
 • Niet tevreden, geld terug

6 beoordelingen voor De Weg van Hermes: Kom dichter bij de Kern en de essentie van je Zelf

 1. Stephanie B. (geverifieerde eigenaar)

  Ontzettend goede en toegankelijke cursus. Een echte aanrader!

 2. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

 3. Merijn (geverifieerde eigenaar)

  Ben er nog mee bezig, het is erg interessant

 4. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Ik vond het een fijne cursus, duidelijk, met een goeie opbouw. Leuk dat je dingen kon noteren tussendoor. Ik had een paar keer vragen en die werden via de mail snel beantwoord. Het emailadres kon ik moeilijk vinden op de site. De geluidsopnames deden het op mijn ipad niet. Het laatste deel van de cursus had van mij wat uitgebreider gemogen, want daar ging ik eigenlijk voor. Ook had ik het fijner gevonden als van te voren was gezegd dat je werd aangeraden een boek van Hermes er bij te kopen. Nu kwam dat tijdens de cursus. Dit boek was €40,-. Daarmee werd de cursus een stuk duurder dan ik had gedacht. Maar achteraf ben ik toch blij met dit boek.

 5. Annet (geverifieerde eigenaar)

  Mooie opbouw en duidelijke uitleg over de geschiedenis. Goede basis voor verdere verdieping.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Annuleer