/ / / De Weg van Hermes: Kom dichter bij de Kern en de essentie van je Zelf
De Weg van Hermes: Kom dichter bij de Kern en de essentie van je Zelf 1

De Weg van Hermes: Kom dichter bij de Kern en de essentie van je Zelf

(4 klantbeoordelingen)

54,95

De online cursus Weg van Hermes, ook wel ‘hermetisme’ genoemd, biedt een praktische methode om een hoger (of dieper) niveau van je zelf te bereiken door middel van het zuiveren van de zintuigen en het zuiveren van de ziel van materiële invloeden om zodoende zelf een vrije, onsterfelijke kracht van het goddelijke te worden.

Categorie:

Beschrijving

“Mijn leraar Hermes zei tegen mij – vaak privé, soms in de aanwezigheid van Tat – dat zij die zijn boeken lezen hun indeling heel eenvoudig en duidelijk zullen vinden, terwijl, integendeel, deze onduidelijk is en de betekenis van zijn woorden verborgen houdt.”
– Asclepius aan koning Ammon (CH XVI)

De Weg van Hermes, ook wel ‘hermetisme’ genoemd, biedt een praktische methode om een hoger (of dieper) niveau van je zelf te bereiken door middel van het zuiveren van de zintuigen en het zuiveren van de ziel van materiële invloeden om zodoende zelf een vrije, onsterfelijke kracht van het goddelijke te worden.

Door te luisteren naar de inzichten van Hermes leer je:

 • Hoe je je dient te verhouden tot je lichaam en je ziel
 • Waarop je je moet concentreren om je spirituele pad voort te zetten en
 • Hoe je op een goede en morele manier dient te leven vanuit de goddelijke rede (Logos).

In het Egypte van rond het begin van onze jaartelling vonden eeuwenoude overleveringen hun neerslag in de wijsheid van de ‘driemaal grote’ Hermes. De bevrijdende wijsheid die in de Weg van Hermes bewaard is gebleven, biedt de moderne mens nog steeds actuele inzichten die in zijn of haar leven direct toepasbaar zijn.

De wijsheid van Hermes biedt je een spirituele en praktische weg naar zelfrealisatie. Je krijgt deel aan innerlijke groei, die erop is gericht het goddelijke beginsel, dat de hermetici Nous noemen, te ontwikkelen.

“Keer tot uzelf in, mijn zoon, en het zal komen. Wil het, en het zal geschieden. Breng de zintuiglijke werkingen van het lichaam tot verstilling, en de geboorte van het goddelijke zal een feit worden!” – Hermes

Les-onderdelen

Cursus Inhoud

Uitklappen
Het Corpus Hermeticum
De Weg van Hermes
Hoofdstuk Content
0% Compleet 0/1 Steps

Waarom deze cursus?

 • Gebaseerd op authentieke traditie en geschriften
 • Praktisch, niet alleen theorie
 • Niet academisch
 • Geschikt voor beginners en gevorderden
 • Altijd bereikbaar, ook onderweg
 • Geschikt voor smartphone en tablet
 • Makkelijk en veilig betalen met iDEAL
 • Niet tevreden, geld terug

4 beoordelingen voor De Weg van Hermes: Kom dichter bij de Kern en de essentie van je Zelf

 1. Avatar

  Merijn (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Ben er nog mee bezig, het is erg interessant

 2. Avatar

  Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Ik vond het een fijne cursus, duidelijk, met een goeie opbouw. Leuk dat je dingen kon noteren tussendoor. Ik had een paar keer vragen en die werden via de mail snel beantwoord. Het emailadres kon ik moeilijk vinden op de site. De geluidsopnames deden het op mijn ipad niet. Het laatste deel van de cursus had van mij wat uitgebreider gemogen, want daar ging ik eigenlijk voor. Ook had ik het fijner gevonden als van te voren was gezegd dat je werd aangeraden een boek van Hermes er bij te kopen. Nu kwam dat tijdens de cursus. Dit boek was €40,-. Daarmee werd de cursus een stuk duurder dan ik had gedacht. Maar achteraf ben ik toch blij met dit boek.

 3. Avatar

  Annet (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Mooie opbouw en duidelijke uitleg over de geschiedenis. Goede basis voor verdere verdieping.

 4. Avatar

  Corine van Winden (geverifieerde eigenaar)

  Een goed en inspirerende cursus, heel boeiend

 5. De Mystieke School

  De Mystieke School (winkelmanager)

  Bedankt voor je review van de cursus Weg van Hermes! Goede opmerking over ons e-mailadres. Die zullen we wat makkelijker vindbaar maken. En we hebben mogelijk goed nieuws. We denken erover na om een vervolgcursus te maken over de laatste stap in de Weg van Hermes, namelijk die van de Wedergeboorte en het opgaan in de 8ste en 9de sfeer. We zijn aan het kijken of daar voldoende interesse voor is. Wat betreft de aanschaf van het boek Hermetische Geschriften. Op de cursuspagina – onder cursusmateriaal – raden we dit boek aan. Maar voor cursisten met een kleine portemonnee bieden we een gratis pdf-versie aan onder ‘cursusmateriaal’ wanneer ze zijn ingelogd. Maar goed dat je het boek toch hebt aangeschaft want het bevat genoeg stof tot nadenken voor een heel mensenleven.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Annuleer