INTRODUCTIE
BEWUST ZIJN
TEM HET EGO
CONCLUSIE

Op het forum

Avatar
Interesse of behoefte aan fysieke …
De Mystieke School
Aanrader: Podcast over Poimandres …
De Mystieke School
The Monas Heiroglyphica of Dr. Jo …
Avatar
Interesse of behoefte aan online …
De Mystieke School
Youtube: Video-presentatie mystie …

Bijgewerkte lesmethode

spiritual-awakening2De Mens, voor zo ver wij weten, is afkomstig van ver weg;
zo ver zelfs dat in het praten over zijn oorsprong, zinnen als ‘voorbij de sterren’ vaak worden gebruikt.
De mens is vervreemd van zijn afkomst.
Sommige van zijn gevoelens (maar niet allemaal) zijn subtiele verwijzingen naar deze…
De mens heeft de mogelijkheid om terug te keren naar zijn oorsprong.
Hij heeft dit vergeten.
Hij is in feite ‘in slaap’ voor deze realiteit.
Spiritualiteit is bedoeld als middel om te helpen de mens te laten ontwaken tot deze realisatie,
en niet alleen het vermoeden, van bovenstaande verklaringen.
Degenen die ontwaken zijn in staat om terug te keren, om met ‘de terugreis aan te vangen’,
terwijl hij zijn huidige leven in al zijn volheid beleeft.

– Mevlevi Rumi

Dit citaat van Mevlevi Rumi beschrijft wat de spirituele reiziger – dus in principe ook deze online cursus – zich ten doel heeft gesteld om te bereiken; het ontwaken van een deel van het zelf die lang in slaap is geweest, om het leven van de spirituele reiziger te verrijken.

Dit proces, of spirituele pad, is heel oud. Het dateert van vóór de georganiseerde godsdiensten ontstonden. Voor de allereerste beoefenaren was dit proces de onderliggende eenheid, of de gemeenschappelijke mystieke ervaring, inherent aan alle religieuze vormen.

Deze cursus kan je verder helpen op dit eeuwenoude pad om de volgende redenen:

Bijgewerkt  lesmethode: Spiritualiteit is een levend dynamisch element dat voortdurend in ontwikkeling is en wordt bijgewerkt. Haar universele energie kan je optillen naar een hoger niveau en je leven veranderen.

Haar lessen strekken zich uit over een mensenleven en veranderen mensen; één persoon tegelijkertijd. Deze tijdloze lesmethode past zich aan; aan zowel de individuele reiziger als aan de tijd waarin hij of zij leeft.

Gericht op westerse spirituele reizigers: Je hoeft voor deze cursus geen exotisch gewaad aan te trekken, geen andere godsdienst te volgen, of je werk of familie te verlaten om je te laven aan dit wonderlijke element. Het wordt je aangeboden in de context van je dagelijkse leven.

Het is aantrekkelijk voor reizigers uit alle religieuze achtergronden, omdat het een ‘generiek universele mystiek’ is die volgens de traditie de kern is van alle religieuze leerstellingen. Wat deze cursus je aanbiedt, is de ervaring van een tijdloze oude leer die is bijgewerkt naar onze moderne taal.

Deskundigheid: Veel cursussen over mystiek en spiritualiteit worden gegeven door academici, wiens ervaring een wetenschappelijke is. Dit in tegenstelling tot een werkelijke spirituele reiziger die is ingewijd in de innerlijke realiteit en deze heeft omarmd en ervaren.

Sommige gedeeltes van deze online cursus lijken daarom in tegenspraak met wat de verschillende wetenschappelijke deskundigen en autoriteiten hebben bestudeerd en ‘vertaald’. Het gaat in de spirituele leerschool ook nooit om de leraar. In de geschiedenis bleven veel leraren anoniem om zodoende te voorkomen dat zij op een voetstuk werden geplaatst.

Ook in deze online cursus blijven de leraren liever anoniem. Het gaat tenslotte niet om hen, maar om de student en zijn of haar pad naar zelfrealisatie.

Volgens de oude leraren was spiritualiteit de voedingsstof waarmee de reiziger zich geestelijk kon ontwikkelen. Het is het ontbrekende ingrediënt, en vult de ‘grote honger’ die ons allen vooruit drijft op zoek naar een hogere – of diepere – betekenis en doel van het bestaan. In deze online cursus krijg je tal van voorbeelden van hoe deze voedingstof nuttig kan zijn.

Geestelijke verlichting kan worden bereikt in het gewone leven. Beide soorten van bewustzijn – het alledaagse en het geestelijke – kunnen na een periode van voorbereiding en oefening tegelijkertijd actief zijn.

Logo200pxWhiteBGEr is een onderliggende eenheid, of interne verbondenheid , tussen alle grote religies. De grote wereldreligies zijn verenigd door deze innerlijke oorspronkelijke spirituele energie. Vaak verandert haar uiterlijke verschijning en verschilt deze naar tijd, plaats en cultuur.

Het is door middel van deze interne verenigende energie dat de spirituele reiziger zich kan verbinden en verenigen met de Ultieme Waarheid.

Door de eeuwen heen hebben sommigen van hen deze manier van leren – en het ervaren – van de Ultieme Waarheid mystiek genoemd. Alle religies hebben in hun kern de ervaring van deze Ultieme Waarheid. Deze innerlijke spirituele lesmethode is het pad van de spirituele reiziger, en het is beschikbaar voor iedereen en altijd.

Overnemen van tekst is niet toegestaan

Blijf gemakkelijk op de hoogte

Wil je gemakkelijk op de hoogte blijven van het laatste nieuws, nieuwe artikelen, leuke acties en interessante cursussen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct een gratis e-book vol met Egyptische mystiek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis een mystiek e-boek

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan blijf je niet alleen gemakkelijk op de hoogte van interessante artikelen, nieuwe cursussen en leuke acties, maar ontvang je ook tijdelijk het exclusieve mystieke ebook 'De Tempel der Mensheid'.