INTRODUCTIE
BEWUST ZIJN
TEM HET EGO
CONCLUSIE

Dagelijkse activiteit: Relaxen en Reinigen

shower960x540Omdat we ingewikkelde wezens zijn, moeten we een evenwichtig niveau van homeostase* zien te behouden, zodat we toegang krijgen tot datgene wat diep in ons zit.

Als we fysieke of emotionele pijn voelen is het erg moeilijk om naar binnen te reizen. Ook wanneer onze spieren zijn gespannen en we verontrustende, malende gedachten hebben wordt de reis naar binnen verder vertraagd.

Dagelijkse activiteit: Relaxen en Reinigen
Een goede manier om aan de dagelijkse innerlijke reis te beginnen is door middel van een soort reiniging. Om je gereed te maken voor de reis zorgt een warme, ontspannende douche dat je schoon wordt van het ‘vuil’ van die dag.

Door even een diepe ademhalingsoefening te doen, maak je verbinding met jouw innerlijke ritme en breng je frisse lucht en zuurstof in je fysieke systeem. Ontspannende en reinigende activiteiten helpen om je af te stemmen en verbinding te maken met jouw innerlijke stroom.

 

Homeostase is het vermogen van meercellige organismen om het interne milieu in evenwicht te houden, ondanks veranderingen in de omgeving waarin het organisme zich bevindt, door middel van regelkringen in het organisme. Door homeostase kan een organisme de functie van elk individueel orgaan aanpassen, waardoor aan de integrale behoefte van het lichaam wordt voldaan.

Post a comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.