INTRODUCTIE
BEWUST ZIJN
TEM HET EGO
CONCLUSIE

Dagelijkse activiteit: Stil moment voor jezelf

Candle

Hier is de eerste oefening van deze online cursus. Dit is een oefening die je helpt verbinding te leggen met je innerlijke essentie. Dit is een goede basisoefening wanneer je nog vol zit met vragen.

Dagelijkse activiteit: Stil moment voor jezelf
Dagelijks dien je 10 tot 20 minuten vrij te maken om naar binnen te reizen. Dit is ‘persoonlijke tijd’ waar het externe lawaai van de wereld kan worden uitgeschakeld, en je de verschillende aspecten van jouw zelf kan onderzoeken.

Je laat je gedachten gaan over de gebeurtenissen van de dag en je onderzoekt welke gedachten en reacties deze veroorzaakten.

De nadruk ligt op het identificeren van storende gedachten en reacties. Je gaat terug naar de situatie of de gedachte en probeert deze te verbeteren door anders te reageren of de gedachte te vervangen door een positiever denkpatroon.

Als je een fout hebt gemaakt, probeer deze dan in je herinnering te corrigeren en een stap vooruit te zetten.

Zelfs drukke moeders of managers moet één keer per dag egoïstisch zijn en even de tijd nemen om dit voor zichzelf te doen. Sommige reizigers doen dit op het einde van dag, anderen staan voor deze oefening iets eerder op, sommige hebben wat tijd tijdens hun lunchpauze en weer anderen doen een wandeling na het avondeten.

Na verloop van tijd ga je door middel van deze oefening je vele ‘zelven’ herkennen en kan je ze een tijdje opzij duwen zodat datgene wat achter het dagelijks bewustzijn verscholen ligt tevoorschijn kan komen.

Naar ‘binnen’ gaan kan worden bereikt door middel van gebed, een dagboek bijhouden, meditatie, of op het einde van de dag de terugkerende denkpatronen leren te herkennen. Al deze hulpmiddelen zullen tijdens deze cursus uitgelegd en beoefend worden.

 

Logo200pxWhiteBGVeel mensen zullen wellicht bij het woord gebed meteen denken aan de vaststaande regeltjes zoals men die misschien kent uit de kerk, maar gebed kan zoveel meer en zo heel anders zijn dan dat, nl. een gesprek tussen jou en de bron, de kosmos, of hoe je het noemen wilt.

Een gesprek in je eigen bewoordingen, zoals jij het zelf voelt.

Verder in deze cursus gaan we dieper in op deze materie.

Post a comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.