Mysteriën van de vrijmetselarij: Symbolen van de Leerling-graad 1

Mysteriën van de vrijmetselarij: Symbolen van de Leerling-graad

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€59,95
Nu starten

De online cursus  Mysteriën van de vrijmetselarij helpt je de eeuwenoude symbolen van de vrijmetselarij te doorgronden en te integreren in je leven. In deze basiscursus behandelen we de geschiedenis van de vrijmetselarij en de symbolen van de Leerling-graad.

Studie van de vrijmetselarij begint met het lid worden van een vrijmetselaarsloge, actieve deelname aan de ‘broederschap der mensheid’ en de intensieve studie van de ritualen. Voor sommigen is dit voldoende, maar voor anderen niet.

Deze uitgebreide cursus geeft je meer informatie over de broederschap, de structuur, praktijken en symboliek.

Meer inzicht en praktische toepassing

Uit reacties van cursisten (zowel vrijmetselaren als niet-vrijmetselaren) blijkt dat zij de cursus als duidelijk en verhelderend beoordelen. Zij ervaren het volgen van de cursus als een goed hulpmiddel bij hun weg naar meer inzicht en als vertaling naar de praktische toepassing van de vrijmetselarij in hun leven.

Waarom deze cursus?

 • Gebaseerd op authentieke traditie
 • Praktisch, niet alleen theorie
 • Niet academisch
 • Geschikt voor beginners en gevorderden
 • Altijd bereikbaar, ook onderweg
 • Geschikt voor smartphone en tablet
 • Makkelijk en veilig betalen met iDEAL
 • Niet tevreden, geld terug

In modules aan de slag

De complete online cursus Toegepaste Vrijmetselarij bestaat uit de volgende modules:

Basiscursus

 1. Introductie Toegepaste Vrijmetselarij
 2. Leerling-vrijmetselaar

Vervolgcursus
(te volgen na voltooien van de basiscursus)

 1. Gezel-vrijmetselaar
 2. Meester-vrijmetselaar
 3. Alchemistisch Meester
Vrouwelijke en non-binaire vrijmetselaars

In deze cursus gebruiken we de begrippen "broederschap" en "broederliefde". De reden is niet omdat we vinden dat vrouwelijke en non-binaire vrijmetselaars geen echte vrijmetselaars zijn, want dat zijn ze natuurlijk wel. We gebruiken niet de alternatieve begrippen "broeder- en zusterliefde" of "broeder- en zusterschap" omdat beiden de betekenis minimaliseren tot alleen mannelijke en vrouwelijke vrijmetselaars. Wij zien "broederliefde" en "broederschap" als liefde voor alle mensen en de verwantschap der mensheid. Of misschien nog beter, liefde en voor alles dat leeft op aarde en verwantschap met alles dat leeft.

De reden dat we in de cursus vooral de mannelijke vorm gebruiken is voor de leesbaarheid, maar voor elke "hij" of "hem" kan "hij/zij/hen" of "hem/haar/hun" gelezen worden.