Het Corpus Hermeticum
De Weg van Hermes

Op het forum

Avatar
Gezocht Meesterboek Kris Roose
Avatar
Interesse of behoefte aan fysieke …
De Mystieke School
Aanrader: Podcast over Poimandres …
De Mystieke School
The Monas Heiroglyphica of Dr. Jo …
Avatar
Interesse of behoefte aan online …

De belangrijkste personages in het Corpus Hermeticum

Hermes onderwijst twee leerlingen. waarvan de voorste waarschijnlijk de profeet Mozes is.

In het hermetisme komen naast Hermes Trismegustus verschillende andere personages voor. Sommigen zijn mogelijk bekend, zoals de godin Isis en haar zoon Horus in het hermetische werk Kore Kosmou, maar andere personages, zoals Tat, Hammon, Ammon, Agathos Daimon en Asclepius, zijn minder bekend.

Het is voor het begrip van de teksten goed om te weten wie deze personages zijn, en vooral wie een leerling of leraar van wie is.

Volgens verschillende legendes was de profeet Mozes ook een leerling van Hermes. Mozes komt echter niet terug als leerling van Hermes in de authentieke hermetische geschriften. Mozes wordt om die reden dan ook niet in dit hoofdstuk besproken.

In dit hoofdstuk behandelen we de belangrijkste personages in het Corpus Hermeticum en wat je van hen kan leren.

 

Overnemen van tekst is niet toegestaan

Kom de lockdown door met een goed boek

Wij bieden een groot aanbod aan tweedehands boeken op het gebied van mystiek, gnostiek, hermetisme en vrijmetselarij. Deze boeken zijn voor zeer aantrekkelijke prijzen te koop. Ideaal om voor jezelf te kopen of voor een dierbare als cadeau. Van elk boek hebben we maar 1 exemplaar. Dus wees er snel bij wanneer je een interessant boek ziet, want op=op. Overzicht Tweedehands Boeken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis een mystiek e-boek

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan blijf je niet alleen gemakkelijk op de hoogte van interessante artikelen, nieuwe cursussen en leuke acties, maar ontvang je ook tijdelijk het exclusieve mystieke ebook 'De Tempel der Mensheid'.