Het Corpus Hermeticum
De Weg van Hermes

Op het forum

Avatar
Gezocht Meesterboek Kris Roose
Avatar
Interesse of behoefte aan fysieke …
De Mystieke School
Aanrader: Podcast over Poimandres …
De Mystieke School
The Monas Heiroglyphica of Dr. Jo …
Avatar
Interesse of behoefte aan online …

Asclepius

Asclepius was een populaire god in het Grieks-Romeinse Egypte. Asclepius-Imhotep was tijdens het bewind van Cleopatra VII (46 v.Chr.) zelfs populairder dan Ptah, de beschermgod van Memphis.

Asclepius-Imhotep was de godvorm van de wijsgeer Imhotep, die bij de Grieken bekend stond als Imouthes. Hij was een krachtige tovenaar en genezer.

Asclepius en Hermes lijken vaak op elkaar in hun symbolen. Zowel Asclepius als Hermes worden vergezeld door een combinatie van slangen en een staf. Beide attributen verschijnen al in magische teksten in het boek Exodus VII, 9-12.243.

In de Grieks-Romeinse wereld werd Asclepius vertegenwoordigd door een met een (enkele) serpent verstrengelde houten staf. Hermes werd getoond met de traditionele Griekse caduceus. Dat wil zeggen met een metalen staf van korte herauten die door twee slangen wordt verstrengeld in de vorm van een dubbele helix die soms wordt getopt door vleugels.

In astronomische teksten verschijnen Asclepius en Hermes Trismegistus door elkaar heen. In het Corpus Hermeticum is Asclepius echter de leerling van Hermes Trismegistus (CH. XIV, 1). Asclepius neemt slechts in één geval de rol van leraar zelf op zich, namelijk in CH. XVI aan het hof van koning Ammon.

 

 

Huiswerk Opdracht:
Asclepius is het (zelf)helend vermogen in de natuur en in de kosmos.

Observeer de komende dagen wanneer je dingen ziet die helen. Bijvoorbeeld de natuur die zich na de winter langzaam herstelt. Of je eigen lichamelijke kwetsuren.

Maar ook het helen van geestelijke “wonden” zoals het hebben van negatieve gedachten, geen focus hebben of snel afgeleid zijn, en wanneer deze zich herstellen.

Zie hoe de levens van je mensen die je kent of ontmoet zich herstellen.

 

Overnemen van tekst is niet toegestaan

Kom de lockdown door met een goed boek

Wij bieden een groot aanbod aan tweedehands boeken op het gebied van mystiek, gnostiek, hermetisme en vrijmetselarij. Deze boeken zijn voor zeer aantrekkelijke prijzen te koop. Ideaal om voor jezelf te kopen of voor een dierbare als cadeau. Van elk boek hebben we maar 1 exemplaar. Dus wees er snel bij wanneer je een interessant boek ziet, want op=op. Overzicht Tweedehands Boeken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis een mystiek e-boek

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan blijf je niet alleen gemakkelijk op de hoogte van interessante artikelen, nieuwe cursussen en leuke acties, maar ontvang je ook tijdelijk het exclusieve mystieke ebook 'De Tempel der Mensheid'.