Het Corpus Hermeticum
De Weg van Hermes

Op het forum

Avatar
Interesse of behoefte aan fysieke …
De Mystieke School
Aanrader: Podcast over Poimandres …
De Mystieke School
The Monas Heiroglyphica of Dr. Jo …
Avatar
Interesse of behoefte aan online …
De Mystieke School
Youtube: Video-presentatie mystie …

Asclepius

Asclepius was een populaire god in het Grieks-Romeinse Egypte. Asclepius-Imhotep was tijdens het bewind van Cleopatra VII (46 v.Chr.) zelfs populairder dan Ptah, de beschermgod van Memphis.

Asclepius-Imhotep was de godvorm van de wijsgeer Imhotep, die bij de Grieken bekend stond als Imouthes. Hij was een krachtige tovenaar en genezer.

Asclepius en Hermes lijken vaak op elkaar in hun symbolen. Zowel Asclepius als Hermes worden vergezeld door een combinatie van slangen en een staf. Beide attributen verschijnen al in magische teksten in het boek Exodus VII, 9-12.243.

In de Grieks-Romeinse wereld werd Asclepius vertegenwoordigd door een met een (enkele) serpent verstrengelde houten staf. Hermes werd getoond met de traditionele Griekse caduceus. Dat wil zeggen met een metalen staf van korte herauten die door twee slangen wordt verstrengeld in de vorm van een dubbele helix die soms wordt getopt door vleugels.

In astronomische teksten verschijnen Asclepius en Hermes Trismegistus door elkaar heen. In het Corpus Hermeticum is Asclepius echter de leerling van Hermes Trismegistus (CH. XIV, 1). Asclepius neemt slechts in één geval de rol van leraar zelf op zich, namelijk in CH. XVI aan het hof van koning Ammon.

 

 

Huiswerk Opdracht:
Asclepius is het (zelf)helend vermogen in de natuur en in de kosmos.

Observeer de komende dagen wanneer je dingen ziet die helen. Bijvoorbeeld de natuur die zich na de winter langzaam herstelt. Of je eigen lichamelijke kwetsuren.

Maar ook het helen van geestelijke “wonden” zoals het hebben van negatieve gedachten, geen focus hebben of snel afgeleid zijn, en wanneer deze zich herstellen.

Zie hoe de levens van je mensen die je kent of ontmoet zich herstellen.

 

Overnemen van tekst is niet toegestaan

Blijf gemakkelijk op de hoogte

Wil je gemakkelijk op de hoogte blijven van het laatste nieuws, nieuwe artikelen, leuke acties en interessante cursussen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct een gratis e-book vol met Egyptische mystiek.