Het Corpus Hermeticum
De Weg van Hermes

Op het forum

Avatar
Gezocht Meesterboek Kris Roose
Avatar
Interesse of behoefte aan fysieke …
De Mystieke School
Aanrader: Podcast over Poimandres …
De Mystieke School
The Monas Heiroglyphica of Dr. Jo …
Avatar
Interesse of behoefte aan online …

Tat

Tat is in het hermetisme de zoon van Hermes Trismegistus (CH. XIV, 1). In CH XIII, 9 leren we dat Hermes niet in staat is de meest complexe aspecten van zijn leer aan Tat te onderwijzen, omdat Tat hiervoor te jong is. Tat heeft deze lessen misschien later geleerd. Dit zou aansluiten bij zijn latere rol als meester (CH. XVII).

Tat symboliseert mogelijk de vroege fasen van de leerling van het Hermetische pad. In CH.XIII, 7-10 worden zijn sterfelijke zwakheden gezuiverd door Gods kracht.

In CH. XIII, 2 zegt Tat dat de leer tussen vader en zoon geen raadsels heeft. De taal die in de lessen van Tat door Hermes wordt gebruikt, is daarom altijd eenvoudig en duidelijk. De hoofdstukken waarin Hermes zijn zoon instrueert zijn daarom goed om te lezen door beginnende hermetisten.

 

Huiswerk Opdracht
Tat staat voor het (zelf)lerend vermogen.

Hermes, Thoth en Tat verwijzen allemaal naar aspecten van dezelfde goddelijke aanwezigheid. Ze verwijzen naar de verschillende niveaus van spiritueel en geestelijk onderwijs.

Wie leert van wie? Wil je groeien in kennis, zowel wereldse kennis als spirituele kennis, dan zal je moeten leren.

Je kan de aanwezigheid van Tat in je leven ervaren door te observeren wanneer je de innerlijke drang voelt om te willen leren en om op zoek te gaan naar kennis en wijsheid.

 

Overnemen van tekst is niet toegestaan

Kom de lockdown door met een goed boek

Wij bieden een groot aanbod aan tweedehands boeken op het gebied van mystiek, gnostiek, hermetisme en vrijmetselarij. Deze boeken zijn voor zeer aantrekkelijke prijzen te koop. Ideaal om voor jezelf te kopen of voor een dierbare als cadeau. Van elk boek hebben we maar 1 exemplaar. Dus wees er snel bij wanneer je een interessant boek ziet, want op=op. Overzicht Tweedehands Boeken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis een mystiek e-boek

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan blijf je niet alleen gemakkelijk op de hoogte van interessante artikelen, nieuwe cursussen en leuke acties, maar ontvang je ook tijdelijk het exclusieve mystieke ebook 'De Tempel der Mensheid'.