Het Corpus Hermeticum
De Weg van Hermes

Op het forum

kosten lidmaatschap
Aanrader: Podcast over Poimandres …
voorstellen en vraag
Ecologie en mystiek
Gezocht Meesterboek Kris Roose

Tat

Tat 3

Tat is in het hermetisme de zoon van Hermes Trismegistus (CH. XIV, 1). In CH XIII, 9 leren we dat Hermes niet in staat is de meest complexe aspecten van zijn leer aan Tat te onderwijzen, omdat Tat hiervoor te jong is. Tat heeft deze lessen misschien later geleerd. Dit zou aansluiten bij zijn latere rol als meester (CH. XVII).

Tat symboliseert mogelijk de vroege fasen van de leerling van het Hermetische pad. In CH.XIII, 7-10 worden zijn sterfelijke zwakheden gezuiverd door Gods kracht.

In CH. XIII, 2 zegt Tat dat de leer tussen vader en zoon geen raadsels heeft. De taal die in de lessen van Tat door Hermes wordt gebruikt, is daarom altijd eenvoudig en duidelijk. De hoofdstukken waarin Hermes zijn zoon instrueert zijn daarom goed om te lezen door beginnende hermetisten.

 

Huiswerk Opdracht
Tat staat voor het (zelf)lerend vermogen.

Hermes, Thoth en Tat verwijzen allemaal naar aspecten van dezelfde goddelijke aanwezigheid. Ze verwijzen naar de verschillende niveaus van spiritueel en geestelijk onderwijs.

Wie leert van wie? Wil je groeien in kennis, zowel wereldse kennis als spirituele kennis, dan zal je moeten leren.

Je kan de aanwezigheid van Tat in je leven ervaren door te observeren wanneer je de innerlijke drang voelt om te willen leren en om op zoek te gaan naar kennis en wijsheid.

 

Overnemen van tekst is niet toegestaan

Op zoek naar een goed boek of een leuk kado?

Wij bieden een groot aanbod aan tweedehands boeken op het gebied van mystiek, gnostiek, hermetisme en vrijmetselarij. Deze boeken zijn voor zeer aantrekkelijke prijzen te koop. Ideaal om voor jezelf te kopen of voor een dierbare als cadeau. Van elk boek hebben we maar 1 exemplaar. Dus wees er snel bij wanneer je een interessant boek ziet, want op=op.
Naar onze online winkel
Holler Box