Mysteriën van de vrijmetselarij: Van Gezel tot Alchemistisch Meester 1

Mysteriën van de vrijmetselarij: Van Gezel tot Alchemistisch Meester

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€59,95
Nu starten

Deze vervolgcursus helpt je de mysteriën van de vrijmetselarij verder te doorgronden en integreren in je leven.

Belangrijk: Voor deze vervolgcursus is een vereiste dat de cursus ‘Mysteriën van de vrijmetselarij: Leer de symbolen van de Leerling-graad‘ is voltooid

Inhoud van de cursus

Gezel-vrijmetselaar: Zoals de eerste graad van Leerling-vrijmetselaar de poort naar de mysteriën van de Vrijmetselarij is, zo gaat de tweede graad van Gezel-vrijmetselaar over de methoden waarmee men vordert in spirituele kennis.

In zekere zin is de rite van de tweede graad de opneming van de kandidaat in de maçonnieke wereld. Een van de middelen om onze capaciteit voor het Licht te vergroten vinden we in de Vrijmetselarij in de vorm van een trap; een belangrijk symbool voor de tweede graad.

Meester-vrijmetselaar: Elk inwijdingsgenootschap kent de symbolische beproeving van de dood. In de vrijmetselarij komen we deze tegen in de derde graad, die van Meester-vrijmetselaar. In deze graad wordt de kandidaat bekendgemaakt met de legende van de maçonnieke held Hiram Abiff.

Alchemistisch Meester: De stelling van deze korte cursus is dat de maçonnieke symboliek, zoals deze voorkomt op de verschillende tableaus van de drie graden, een weerspiegeling is van bepaalde hermetische beginselen en niet los gezien kan worden van de hermetische/kabbalistische traditie van waaruit ze is afgeleid. De vrijmetselarij is een codificatie van de filosofische essentie van de Renaissance.

Meer inzicht en praktische toepassing

Uit reacties van cursisten blijkt dat zij de online cursus(sen) als duidelijk en verhelderend beoordelen. Zij ervaren het volgen van een of meerdere cursussen als een goed hulpmiddel bij hun weg naar meer inzicht en als vertaling naar de praktische toepassing van vrijmetselarij in hun leven.

Waarom deze cursus?

  • Gebaseerd op authentieke traditie
  • Praktisch, niet alleen theorie
  • Niet academisch
  • Geschikt voor beginners en gevorderden
  • Altijd bereikbaar, ook onderweg
  • Geschikt voor smartphone en tablet
  • Makkelijk en veilig betalen met iDEAL
  • Niet tevreden, geld terug

Cursus Inhoud

Uitklappen
THEORIE & PRAKTIJK GEZEL-GRAAD
THEORIE & PRAKTIJK MEESTER-GRAAD
THEORIE & PRAKTIJK ALCHEMISTISCH MEESTER
Hoofdstuk Content
0% Compleet 0/1 Steps