Op ons forum bepaal je zelf wat je ziet en waarop je reageert. Cursisten kunnen – wanneer ze zijn ingelogd – in het speciale forum voor de cursussen elkaar ontmoeten en van gedachtewisselen. Wij gaan zorgvuldig met je privacy om. Daarom kan je ook als ‘Gast’, dus anoniem, deelnemen aan het forum.

TV-serie over de soefi-mysticus Yunus Emre

Citaat

Op Youtube is de Turkse serie te zien over de soefi-mysticus Yunus Emre.

Yunus Emre (1240-1321) was een van de belangrijkste mystieke soefi-dichters van Turkije. Hij is een prominent figuur binnen het Alevitisme en Bektashisme. Hij heeft een grote invloed gehad op de Turkse literatuur. Ook was hij een prominent filosoof. Hij was een mysticus en dichter die in het Turks zijn mystieke ervaringen dicht bij het volk bracht. Zijn pad van het derwisj zijn zou zijn begonnen bij een persoonlijke ontmoeting met de alevitische heilige Hadji Bektasj Veli, die hem naar Tapduk Emre stuurde (een van de khaliefa's van Hadji Bektasj Veli en de murshid van Yunus Emre). Dit is waar het eerste seizoen van de serie over gaat.

De serie is in het Engels ondertiteld dus goed te volgen.

Hier is aflevering 1:

Er zijn twee seizoenen. Elke aflevering duurt ongeveer 45 minuten dus je kan je helemaal onderdompelen in de soefi-mystiek. 🙂