|

Podcast ‘De Liefde van je Leven’ interviewt de Mystieke School

In een interview met de podcast ‘De Liefde van je Leven‘, mochten wij onze inzichten over diverse esoterische onderwerpen delen. Het interview werd een interessant gesprek van 2,5 uur, wat voor de podcast in tweeën is gesplitst. In deel 1 duiken we diep in de wereld van de mystiek en het hermetisme. In zijn podcast…

De relatie tussen de Kybalion en het Hermetisme

Hermetisme en de Kybalion zijn twee onderling verbonden spirituele tradities die de laatste tijd aan populariteit hebben gewonnen. Hermetisme is een filosofie die zijn oorsprong vindt in het oude Egypte en Griekenland, terwijl de Kybalion een boek is dat in het begin van de 20e eeuw is geschreven en beweert te putten uit hermetische principes….

Herziene editie The Secret Wisdom of Thoth te koop

Het boek The Secret Wisdom of Thoth biedt een unieke benadering van het Egyptische Boek van Thoth. De herziene editie van het boek is nu verkrijgbaar als ebook en in paperback en hardcover versies. Het boek The Secret Wisdom of Thoth is interessant voor iedereen die zich wil verdiepen in oude Egyptische esoterische wijsheid. Dit…

Boekrecensie: “Hermetic Spirituality and Historical Imagination”

De laatste jaren zijn er grote sprongen gemaakt in de studie van het hermetisme. Belangrijke nieuwe boeken schijnen nieuw licht op zowel de filosofische hermetica als de praktische hermetica. Door deze nieuwe inzichten weten we nu bijvoorbeeld dat dit onderscheid tussen een filosofische en praktische benadering onzinnig is. Maar dit inzicht is pas het begin….

Veelgestelde vragen over het hermetisme

Er bestaan nogal wat misverstanden rondom de eeuwenoude traditie van het hermetisme. Niet zo vreemd wanneer je bedenkt dat deze stroming meer dan 3000 jaar oud is en bijna alle grote spirituele stromingen in meer of minder mate heeft geïnspireerd en soms zelfs heeft gevormd. Hieronder geven we onze antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.