Herziene editie The Secret Wisdom of Thoth te koop

Het boek The Secret Wisdom of Thoth biedt een unieke benadering van het Egyptische Boek van Thoth. De herziene editie van het boek is nu verkrijgbaar als ebook en in paperback en hardcover versies.

Het boek The Secret Wisdom of Thoth is interessant voor iedereen die zich wil verdiepen in oude Egyptische esoterische wijsheid. Dit unieke werk onderzoekt de mysteries die aan speciaal geselecteeerde studenten via geheime inwijdingen werden doorgegeven in het Huis van het Leven, het meest exclusieve gebied in de Egyptische tempels.

Het Boek van Thoth is een visionaire tekst die ons in contact brengt met de traditie van Thoth, Sheshat en Imhotep. Het is een inleidende dialoog die de lezer leidt tot speculaties over de mysteries van de schrijfkunst. De hiaten, die hier voor het eerst als compleet worden gepresenteerd, zijn opgevuld door inzichten van een beoefenaar in de soefi-traditie. Dit is een bevredigende synthese die een spiritueel provocerend werk creëert. De combinatie van deze stromen is alsof de god Hermes rechtstreeks tot ons spreekt. Ik heb gemerkt dat dit werk veel gemakkelijker te lezen is dan andere gepubliceerde vertalingen, en ik zou zoekers willen aanmoedigen om het te lezen als een devotionele tekst voor contemplatie. Het is een echt hermetische tekst, die iets ouds neemt en het opnieuw verbeeldt voor onze tijd.

Jack Kausch, auteur van Aretalogy: Lineage of a God

De herziene editie is bijgewerkt met meer onderzoek en inzichten, waardoor het een must-read is voor iedereen die geïnteresseerd is in oude Egyptische wijsheid en spiritualiteit.

De inhoud van dit boek is gratis online beschikbaar op onze Engelstalige website The Way of Hermes, en hoewel het verleidelijk kan zijn om de inhoud alleen online te lezen, heeft het bezit van een fysiek exemplaar veel voordelen.

Ten eerste geeft het lezen van een fysiek boek je een tastbare ervaring. Je kunt je favoriete passages markeren, aantekeningen in de kantlijn maken en het boek zelfs doorgeven aan toekomstige generaties.

Ten tweede ondersteunt de koop van het fysieke boek de auteur en deze website. Door een fysiek exemplaar te kopen, zorg je ervoor dat deze website hermetische inhoud van hoge kwaliteit kan blijven leveren.

These are the words which instruct a pupil to take counsel with a son of Thoth. We begin by asking for the protection of the pure and great goddess of Creation, Nebet-hetepet, in every form. May this room be sanctified by her, where we offer to the goddess of Fate, Shai, in all her names, before the goddess of Wisdom, Seshat, the protector and mother of the Sea of Non-duality.

Intro van het Boek van Thoth

Het Boek van Thoth

Herziene editie The Secret Wisdom of Thoth te koop 1
Papyri fragmenten van het Boek van Thoth

De tekst is oorspronkelijk geschreven in het Demotisch en dateert uit de Grieks-Romeinse periode. In de dialoog leert een spirituele meester, mogelijk de god Thoth zelf, aan een student geheime heilige kennis met behulp van de metaforen en symbolen die geassocieerd worden met de kunst van het schrijven.

In het oude Egypte werd de heilige kunst van het schrijven verborgen gehouden in het Huis van het Leven, een sanctum sanctorum in het scriptorium van de tempel waar de priesters hun boeken schreven.

Het Boek van Thoth is misschien wel de meest mystieke tekst in de Egyptische religie. De vertaling van dit mystieke werk is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in het Oude Egypte, de intellectuele geschiedenis van de Grieks-Romeinse periode en de geschiedenis van de westerse esoterie.

Nieuwe benadering

De nieuwe semiotische benadering van het Boek van Thoth is vooral interessant voor studenten van de Hermetica, de teksten geschreven door de Egyptische wijsgeer Hermes Trismegistus. Het doel van het boek The Secret Wisdom of Thoth is om de eeuwenoude wijsheid te ontsluiten die eerder versleuteld was door de esoterische metaforen en allegorieën in deze Oud-Egyptische tekst.

Recognize the powerful door which protects wisdom. Praise Seshat. Let her answer you. Let your voice be loud, so that she wishes to hear you and come quickly to you. If you should praise her at the occasion of the New Year, the powerful one will return so as to answer to you. If you understand her and if you praise her, she will let you drink of her wisdom. Open your heart for her.

He-possesses-divine-wisdom to The-one-who-loves-knowledge
Herziene editie The Secret Wisdom of Thoth te koop 2

Bestel het boek

Het boek The Secret Wisdom of Thoth is in verschillende formaten te bestellen:

Digital format (epub, mobi) – US $ 12.99 : https://books2read.com/b/4Nod5J
Print format – Hardcover – US $ 29.95 : https://www.blurb.com/b/11475881
Print format – Paperback – US $ 14.95 : https://www.blurb.com/b/11476826

Print version
Formaat: 6×9 in, 15×23 cm
# pagina’s: 96
Publicatiedatum: Feb 10, 2023
Taal: Engels

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen