5 tips om met tegenslag om te gaan

Als mens ondervinden we allemaal moeilijkheden, ontberingen en tegenslag. We worden allemaal getest. Het is belangrijk om te onthouden dat de uitdagingen en de moeilijkheden die het leven ons brengt geen vloek zijn, maar eigenlijk een zegen. Ze helpen ons vooruit. Ze dwingen ons om onszelf, ons begrip over wie we zijn, ons mededogen naar onszelf en de medemens, en onze oprechtheid voortdurend te evalueren.

Ontberingen en moeilijkheden zijn niet een ‘straf’. Ze zijn in werkelijkheid een geschenk van God/het Hogere/het Lot/je Onderbewustzijn*. Comfort is de vloek van de vooruitgang. Als alles altijd goed gaat, welke neiging of drang zouden we dan hebben om vooruit te komen, om verder te gaan, om moeilijke beslissingen te nemen? Wat zou ons motiveren om te ontwaken en de waarheid te zoeken ?

Wijze meesters hebben altijd verklaard dat moeilijkheden en uitdagingen vaak aangetrokken worden door mensen die op zoek zijn naar de Waarheid, zelfverbetering en zelfrealisatie. Het kan ook niet anders, want de nood spoort ons aan tot groei.

Wanneer je een probleem ervaart, probeer dan de volgende vijf suggesties te onthouden. Ze helpen je niet alleen om door de zure appel heen te bijten, maar ook om dit te doen met gratie en goedheid.

1 . Wees dankbaar
Dank God/het Hogere/het Lot/je Onderbewustzijn* voor het probleem dat je persoonlijk ervaart, want het is bedoeld om je te begeleiden naar zelfverbetering. Door dankbaar te zijn, zet je een potentieel negatieve gebeurtenis of omstandigheid om in een positieve. Tevens kom je dichter bij het ontdekken van je ware potentieel;  de beste versie van jezelf.

2 . Zie/denk helder
De ervaringen in ons leven zijn grotendeels hoe we ze interpreteren. We kunnen altijd voor een positief perspectief kiezen die in overeenstemming is met de Waarheid. Een positief perspectief geeft ons kracht en energie. We kunnen ook kiezen voor een negatief en pessimistisch perspectief. Deze kost ons kracht en energie.

3. Ga mee in de stroom
Neem passende maatregelen waarin geen negatieve energie als woede, haat of angst zit. Wees kalm en rustig. Neem positieve en constructieve actie, en vertrouw op je zelf, je eigen ziel. Luister goed naar je hart.

4. Bid/vraag
Vaak wanneer we gevangen zitten in wereldse problemen en drama vergeten we de meest fundamentele manier van handelen – om steun te zoeken. Dit kan zijn bij familie of vrienden, bij deskundigen, of bij God/het Hogere/het Lot/je Onderbewustzijn*. Onthoud, je bent nooit alleen. Nooit. Dus bid/vraag God/het Hogere/het Lot/je Onderbewustzijn* voor de beste uitkomst, voor iedereen.

5. Geef je over
Laat het los. Houd je niet bezig met wat de uitkomst of het resultaat van je probleem zal zijn. Jij doet wat je kan, laat de rest over aan God/het Hogere/het Lot/je Onderbewustzijn*. Onthoud, je bent alleen verantwoordelijk voor je eigen daden, maar niet voor de resultaten. Hoe moeilijk het ook is om te accepteren, een kracht groter dan jijzelf produceert de resultaten. Dus laat los de stress, de angst, en de bezorgdheid over het behouden van de controle over je omstandigheden.

Vrede. Het betekent niet dat je in een geestelijk staat bent waar geen lawaai, moeilijkheden of werk is. Het betekent dat je het midden van die dingen staat en nog steeds rust in je hart hebt.” – Onbekend

“Instead of resisting to changes, surrender. Let life be with you, not against you. If you think “My life will be upside down” don’t worry. How do you know down is not better than upside?” – Shams Tabrizi (meester van Rumi)

* Kies je eigen favoriet

 

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen