5 tips om gelukkig(er) te worden 1

5 tips om gelukkig(er) te worden

Elke dag is een nieuw begin van je leven. Mogelijk ga je vandaag de moedige beslissing nemen om verdere stappen te zetten op jouw pad van zelfverbetering en zelfontwikkeling. Er ligt een boek met 365 blanco pagina’s voor je klaar die ingevuld kunnen worden. Hier zijn vijf tips om je beslissing gelijk in de praktijk te brengen.

1. Verander je paradigma
Klinkt moeilijk, maar dat valt wel mee. Besef dat in principe niks jouw geluk in de weg staat. Zie dat het glas half vol is, in plaats van half leeg. Dit klinkt misschien lastig, maar je perceptie van het spreekwoordelijke glas veranderen, is de magische kracht die je hebt om je wereld te veranderen.

2. Wees dankbaar
Oefen in (bewuste) dankbaarheid. Een eenvoudige suggestie is om elke dag een paar momenten te nemen waarin je vijf dingen opnoemt waar je dankbaar voor bent.

Probeer in het begin één moment hiervoor te nemen en vijf dingen te noemen. Streef er naar om dit drie keer per dag te doen, en elk van deze drie keer tien verschillende dingen op te nemen. Je zal versteld staan hoeveel je voor lief neemt.

3. Lach
Er wordt wel eens gezegd: “Als je lacht, dan lacht het universum terug.” Door te (glim)lachen bevestig je mentaal gevoelens van positiviteit, goedheid en geluk.

Door de eenvoudige activiteit van het lachen, verspreid je tevens vreugde en liefde naar anderen. En je trekt datgene aan wat je geeft aan anderen.

4. Help anderen
Verspreid vreugde. Verspreid liefde. Verspreid goedheid. Het komt allemaal terug naar jou. Maar doe dit niet alleen om te ontvangen. Doe het omdat dit het juiste is om te doen.

Onbaatzuchtigheid leidt tot geluk. Egoïsme leidt tot lijden. Dit is de reden waarom het moderne materialistische individualisme – ondanks dat we leven in een grotere overvloed en welvaart dan ooit tevoren in de menselijke geschiedenis – heeft geleid tot de grootste epidemie van angst, verdriet, depressie, moedeloosheid en uitzichtloosheid die de wereld ooit heeft gekend.

5. Mediteer dagelijks
Kalm de geest en neem de controle over jezelf terug. Stijg boven jezelf – het ego – uit. Leer om de strijd binnenin jezelf uit te vechten. Overwin je ware vijand; je lagere zelf.

De waarheid is dat zelfoverwinning de ultieme overwinning in dit leven is. Dat is wat nodig is voor zowel je eigen geluk, als het geluk en het plezier van de ander.

TIP: Kun je wat hulp gebruiken om bovenstaande voornemens in de praktijk te brengen? Neem dan een kijkje in ons cursusoverzicht om te zien of er misschien een leuke online cursus voor jou bij zit. Wat dacht je bijvoorbeeld van de uitgebreide cursus Toegepaste Stoïcijnse Levenskunst? Deze cursus biedt je meer rust en kalmte in je leven, theorie en praktische oefeningen en is gebaseerd op een eeuwenoude bewezen levenskunst.

 

Online cursus om praktisch aan de slag te gaan

Vergelijkbare berichten

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen