Communicatie 1

Communicatie

Het heeft geen nut als “Verlicht” persoon een “primitief” persoon de les te lezen. Een wijs persoon heeft eens gezegd dat communicatie alleen mogelijk is tussen gelijken.

Er is een soefi gezegde dat luidt: “een goede tuinier plant geen rozen tussen onkruid”. Het heeft geen nut hogere waarden in een dialoog aan iemand over te dragen wanneer die persoon op een andere niveau zit en andere belangen heeft

Deze “primitieve” mensen beleven hun leven heel anders dan wij. Zij zijn bezig met overleven en dan zijn zaken als “persoonlijke integriteit” en “individuele vrijheid” loze en nietsbetekenende begrippen.

Elk persoon op aarde probeert de illusie in stand te houden dat hij in controle is over zijn eigen wereld of realiteit. Hoe minder een persoon het gevoel heeft dat hij deze controle heeft, hoe gekker hij gaat doen om deze controle te krijgen. Nu kan iedereen wel begrijpen dat iemand die ongeletterd is, en dus ook ongeschoold, weinig begrijpt van de wereld om hem heen. Hij heeft geen controle over zijn wereld en is dus bang. En een kat in het nauw…

Onderwijs, genoten in vrijheid, is een goede oplossing tegen deze angst. Jammer genoeg is in veel landen het onderwijs in handen van een autoritaire overheid die bepaalt in hoeverre mate het individu kennis mag vergaren. Ook in Nederland is dit het geval. Denk maar aan de invoering van de tempobeurs een aantal jaren geleden die grotendeels bedoeld was om te voorkomen dat niet te veel jonge mensen zouden doorstromen naar het hoger onderwijs, want dat kon het bedrijfsleven niet aan.

Een overheid heeft baat bij een grotendeels dom volk. Niet alleen Iran of Irak, maar ook de VS of Rusland of zelfs Nederland.

 

close
Communicatie 2
kies een van onze 5 gratis ebooks

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kies welke van onze 5 gratis ebooks je wil lezen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Vergelijkbare berichten

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen