Het bedrog van de Tijd

De mens wordt bedrogen door een belangrijk element in ons leven, en dat is de tijd. Wij denken dat we de technologie hebben die ons helpt om meer dingen te doen, in een sneller tempo. Dit betekent logischerwijze dat we meer tijd voor onszelf hebben, maar is dat zo?

De Waarheid van Tijd is dat het niet meer terugkomt wanneer het weg is. We denken vaak dat we voldoende tijd hebben, maar dat hebben we niet. In feite is elke seconde die verdwenen is een seconden die ons dichterbij het einde van onze realiteit in deze wereld brengt. En we weten allemaal dat er geen terugkeer mogelijk is uit het hiernamaals.

Maak je geen zorgen over morgen, want morgen zal voor zichzelf zorgen. Elke dag heeft van zichzelf genoeg uitdagingen. Wie van jullie kan zich door zich zorgen te maken een enkel uur aan zijn leven toevoegen?
– Jezus Christus

We kunnen de vergankelijke en bedrieglijke aard van de tijd gemakkelijk begrijpen door terug te kijken op ons verleden. We zien dan hoe snel de tijd gaat. Niet alleen onze kindertijd ging snel voorbij, maar ook onze jeugd. En hoe snel ging het afgelopen jaar, de afgelopen week en de week daarvoor? Tijd is een belangrijke factor in ons leven en een constante herinnering aan de vergankelijkheid van het leven.

Hier zijn enkele paradoxen van onze tijd:

 • Vandaag hebben we grotere huizen en kleinere gezinnen, meer comfort, maar minder tijd;
 • We hebben meer studies, maar minder gezond verstand, meer kennis, maar minder wijsheid.
 • We hebben meer deskundigen, maar meer problemen, meer medicijnen, maar minder welzijn.
 • We besteden ons leven roekeloos, lachen te weinig, rijden te snel, worden te snel boos, blijven te laat op en staan moe op, we lezen te weinig, kijken te veel tv, en doen te weinig aan contemplatie en bezinning.
 • We hebben onze bezittingen vermenigvuldigd, maar onze waarden verminderd. We praten te veel, tonen te weinig liefde en liegen maar al te vaak.
 • We hebben geleerd hoe je je brood kunt verdienen, maar niet een leven, we hebben jaren toegevoegd aan het leven, niet leven toegevoegd aan die jaren.
 • We hebben hogere gebouwen, maar kortere lontjes, bredere snelwegen, maar beperktere standpunten.
 • We geven meer, maar hebben minder, we kopen meer, maar genieten er minder van.
 • We reizen naar de maan en weer terug, maar hebben moeite met het oversteken van de straat en om onze nieuwe buren te ontmoeten.
 • We hebben het heelal ontdekt, maar niet ons innerlijke universum. We kunnen atomen splitsen, maar niet onze vooroordelen afschudden, we schrijven meer, maar leren minder, plannen meer, maar bereiken minder.
 • We hebben geleerd om ons te haasten, maar niet om te wachten, we hebben een hoger inkomen, maar lagere moraal. We bouwen meer computers om meer informatie te bewaren, om meer exemplaren te produceren, maar hebben minder communicatie. We hechten belang aan kwantiteit, maar vergeten kwaliteit.
 • Dit zijn de tijden van fast food en trage vertering, lange mannen en kleine karakters, hoge winsten en oppervlakkige relaties.
 • Meer vrije tijd en minder plezier, meer soorten voedsel, maar minder voeding, meer inkomen, maar meer echtscheiding; mooie huizen, maar gebroken gezinnen.

 

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen