Het gevaarlijkste roofdier 1
Maatschappij

Het gevaarlijkste roofdier

Mensen zijn enge wezens. We ademen een corrosief gas en drinken voor ons plezier één van de meest krachtige oplosmiddelen die er bestaan. Onze favoriete jachtmethode was vroeger de persistente jacht, waar we dieren net zo lang achtervolgden totdat hun lichaam het simpelweg opgaf en ze stierven.

We kunnen bijna alles eten wat we in de natuur vinden. Wat betekent dat we niet hoeven te stoppen om eten te zoeken wanneer we jagen op een dier. Als we geen voedsel kunnen vinden dan is dat ook prima. Ons lichaam zal dan gewoon beginnen om zichzelf op te eten. Hierdoor hoeven we niet te stoppen met het jagen op onze prooi.

We lopen rechtop, we zweten, we hebben niet veel lichaamshaar. Dit stelt ons in staat om onze lichaamswarmte gemakkelijk af te laten vloeien. Dit betekent dat wanneer we ergens veel tijd voor nemen, of wanneer we ons bevinden in een extreme omgeving, we niet hoeven te stoppen met jagen. Als het dier terugvecht dan kunnen we enorme veel schade lijden aan onze ledematen, en de helft van ons bloed verliezen, en nog steeds in leven blijven.

Ons gehele bestaan ​​is te danken aan ons doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen en onze vastberadenheid. Wanneer we onszelf een taak stellen, dan wordt deze volbracht. Dit overlevingsinstinct heeft de moderne mens nog steeds in zich.

Voorbeelden van menselijke prestaties

  • In 332BC bevond Alexander de Grote zich in een patstelling met de versterkte eilandstad Tyrus. In plaats van verslagen terug te gaan, bouwt Alexander de Grote een kilometer lange brug om de stad in veroveren.

  • In 49BC verandert Cesar, na de Galliërs te hebben verslaan en Brittannië veroverd te hebben, een politieke strijd in een burgeroorlog. Hij valt Italië binnen met slechts een enkel legioen. Hij wordt uiteindelijk dictator en begint een supermacht waarvan de technische prestaties pas onlangs zijn overtroffen.

  • In 1804AD kroont een charismatische Franse generaal zichzelf tot keizer met de ambitie om een groot deel van het vasteland van Europa te veroveren. Hij wordt gevangen genomen, verbannen, en ontsnapt. De soldaten die gestuurd werden om hem te arresteren, leggen hun wapens neer en sluiten zich bij hem aan.

  • In 1961AD besluit een man dat we naar de maan gaan, ondanks dat veel van de benodigde technologie om dit te doen nog niet eens bestaat. Slechts acht jaar later staan twee mensen ​​op het oppervlakte van de maan en kijken terug naar de Aarde.

Ongeveer 200 jaar geleden hadden we geen spoorwegen, 100 jaar geleden hadden we geen vliegtuigen, 50 jaar geleden hadden we geen ruimtevaart, 25 jaar geleden hadden we geen internet.

We zijn de meesters van de aarde en binnenkort veroveren we ook de sterren. En niemand die ons kan stoppen.

 

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen