Mijn draak

Ik moet hier een bekentenis doen. Ik heb het aan niemand verteld – behalve mijn partner natuurlijk – maar omdat ik weet dat meerdere mensen zijn die met hetzelfde leven, vind ik dat jullie het ook moeten weten.

Er leeft een vuurspuwende draak in mijn garage.

Het is vreemd dat er mensen zijn die twijfelen of er inderdaad een draak in mijn garage leeft. Ondanks dat bijna alle culturen verhalen hebben over draken en over de interactie tussen draken en mensen, denken veel mensen nog steeds dat dit maar sprookjes, bijgeloof of legenden zijn.

Om te bewijzen dat er een draak in mijn garage leeft, neem ik wel eens mensen – vrienden, familie en kennissen – mee mijn garage in. Vreemd genoeg zien zij in mijn garage allerlei troep – zoals een metalen ladder, wat verfblikken en een paar oude fietsen – maar geen draak.

“Waar is de draak dan?” vragen ze.

“Nou…”, zeg ik. “Die is hier in de garage. Maar ik was misschien vergeten te vertellen dat het een onzichtbare draak is.”

De mensen stellen dan wel eens voor om bloem of zand op de vloer van de garage te strooien zodat ze de voetafdrukken van mijn draak kunnen zien. Dat is op zich een goed idee, maar mijn draak zweeft in de lucht.

Ze willen dan een infrarood sensor gebruiken om de hitte van mijn onzichtbare, zwevende draak te detecteren. Dit lijkt misschien opnieuw een goed idee, alleen geeft het vuur van de draak geen hitte af.

Sommige vrienden zijn uit wanhoop in mijn garage met verf gaan gooien om de contouren van mijn draak zichtbaar te maken. Dit is natuurlijk een onzinnige actie want mijn draak heeft geen fysiek lichaam en dus blijft de verf nergens aan plakken.

Omdat ik niet kan bewijzen – met manieren die zij bepalen – dat er een draak in mijn garage leeft, denken ze dat ik lieg, hallucineer, het allemaal gedroomd heb, of erger nog, dat ik gek ben.

Sommige mensen hebben het lef om aan mij te vragen waarom ik zo zeker weet dat er een draak leeft in mijn garage zonder dat ik fysiek bewijs kan tonen. Dan antwoord ik dat er nu misschien geen enkele manier is om het bestaan van mijn draak wetenschappelijk te bewijzen, maar dat dit niet betekent dat het in de toekomst misschien ooit wel kan. Hoe kunnen ze het bestaan van mijn draak uitsluiten terwijl misschien de wetenschap nog niet ver genoeg is? Zij zijn als de Christenen die Galileo verketterden. Of de mensen die in de 18e eeuw niet geloofden dat ziektes veroorzaakt werden door miniscule beestjes die met het blote oog niet zijn te zien.

En wanneer geloven de mensen wel dat mijn draak echt bestaat? Is een voetafdruk voldoende, moet de infrarood sensor uitslaan, moet verf ergens aan blijven plakken wat de contouren heeft van een draak?

En ik ben ook niet de enige die een onzichtbare, vuurspuwende, zwevende draak in zijn garage heeft. Wereldwijd zijn er duizenden, misschien wel miljoenen mensen, die elkaar niet kennen maar wel allemaal zeggen dat ze ook een draak hebben die in hun garage leeft. Ook zij kunnen het niet bewijzen. Maar we zouden het toch niet zeggen- en riskeren om niet voor vol te worden aangezien – als het niet waar zou zijn? We zijn allemaal net zo perplex als jullie dat er blijkbaar draken bestaan. En we vinden het net zo frustrerend dat er geen fysiek bewijsmateriaal is. Al die mythes van over de hele wereld kunnen toch best op waarheid berusten?

Gelukkig komen er steeds meer verhalen van mensen wiens draak wel voetafdrukken heeft achtergelaten in de grond. De voetafdrukken worden echter nooit gemaakt wanneer een sceptisch persoon in de garage aanwezig is. Sommige ongelovigen denken dat de voetafdrukken nep zijn. Maar er zijn ook drakenzieners bij wie een vinger is verbrand door het vuur van de draak. Medici geven toe dat de vingers inderdaad flink zijn verbrand, maar ze willen toch niet geloven dat dit door de draak komt. Zij denken dat er een logische verklaring moet zijn voor de verbrande vinger. Maar hoe kan je iets onlogisch, logisch verklaren?

Hoe kan het dat voetafdrukken, verbrande vingers en de getuigenissen van duizenden mensen niet genoeg zijn om andere mensen te overtuigen dat er draken in sommige garages leven?

Steeds meer drakenzieners denken dat zij de draak wel kunnen zien omdat ze op de een of andere manier speciaal zijn of uitverkoren. De draak toont zich alleen aan mensen die waardig zijn, die beter zijn dan andere mensen. Pas als je gelooft in draken, neemt de draak de moeite om zich aan je te tonen.

Sommige drakenzieners gaan nog een stapje verder. Doordat de draken duidelijk bewijzen dat drakenzieners specialer zijn dan andere mensen – anders zou de draak zich niet aan hen tonen – vinden ze ook dat ze moeten kunnen uitmaken hoe andere mensen hun leven leiden. Zij willen dat de regerende elite in een land alleen maar bestaat uit drakenzieners en dat mensen die in draken geloven een streepje voor hebben op ongelovigen.

Ik vind dit wat te ver gaan. Maar ik vind wel dat mensen het bestaan van draken in garages serieus moeten nemen.

Ik ben toch niet gek?

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen
Anoniempie
Anoniempie
2 jaren geleden

Kijk, ik bedoel het niet gemeen ofzo, maar het is wel een beetje raar dat jij dan de enige bent die de draai ziet enzo en hoe kan jij dan wel de draak zien als die onzichtbaar is en krijgt die draak dan wel eten enzo?

De Mystieke School
Beheerder
2 jaren geleden
Reageer op  Anoniempie

Hoi Anoniempie, Dit verhaaltje is een voorbeeld van hoe een rationeel persoon en een spiritueel persoon anders de wereld bekijken. De rationele persoon vindt dat wat de spirituele persoon zegt raar, want de aanwezigheid van de draak kan op geen enkele rationele en wetenschappelijke manier bewezen worden, en klinkt dus onzinnig. Maar voor de spirituele persoon is het raar dat de rationele persoon iets bewezen wil zien in zuiver materiële observaties. Net zoals een ouder alleen zijn of haar liefde voor het kind kan “zien”. Deze liefde kan niet in materiële vorm bewezen worden. Liefde heeft geen hoogte, breedte, diepte… Lees verder »