Op Vision Quest; een innerlijke reis in de Schotse hooglanden

In 2018 besluit Dick Veerman een eigen bedrijf te starten. Hierin combineert hij zijn drie grote passies: natuur, organiseren en persoonlijke ontwikkeling. Met de Vision Quest, wil hij mensen helpen om contact te maken met zichzelf en met de natuur.

Op Vision Quest; een innerlijke reis in de Schotse hooglanden 1

Dick woont samen met zijn vrouw Mirjam, Job (19) en Sanna (17) in het Noord-Hollandse dorpje Oosthuizen. In zijn ruime woonkeuken spreken we Dick, oprichter en coach van Impact Trails, een jonge organisatie die inspirerende reizen aanbiedt:

“Na 25 jaar in het familiebedrijf werd het tijd om wat anders te gaan doen.”

In balans

We vragen hoe Dick ertoe gekomen is om Impact Trails te starten en Vision Quests, persoonlijke zoektochten in de natuur, te gaan organiseren.

Dick lacht: “Eigenlijk heb ik nooit echt geweten wat ik later wil worden. Wat ik wel weet, is dat ik altijd bezig ben geweest met organiseren en ondernemen en overliep van ideeën. Feitelijk sta ik altijd ‘aan’. Ook in het familiebedrijf waarin ik uiteindelijk directeur was. Wanneer je dan 3x bijna en 1x écht burn-out bent geweest, dan leer je wel een soort van balans te vinden.

De natuur in trekken om de stilte op te zoeken, soms alleen, dan weer met een groep, heeft mij altijd geholpen om nieuwe energie en inspiratie op te doen en om in balans te blijven. Ook filosoferen met goede vrienden en mijn interesse in esoterische onderwerpen helpen mij. In de trails die ik nu organiseer komt alles samen; ik ben als het ware synchroon, of ‘in flow’. Het voelt ook helemaal niet als werk.

Nadat ik zelf op Quest ben geweest heb ik Geert Graveland van Toekomstvormers gevraagd om samen de Vision Quest te organiseren. Geert heeft met dit programma ontzettend veel ervaring opgebouwd; vanuit professioneel oogpunt echt een vereiste om dit werk goed te kunnen doen.”

De natuur geeft

Op Vision Quest; een innerlijke reis in de Schotse hooglanden 2

Persoonlijke ervaringen met de louterende werking van de natuur zijn een inspiratiebron voor Veerman.

Dick: “In elke reis die wij organiseren is het verblijven in de natuur heel belangrijk. We bieden verschillende reizen, zoals Leadership-trails in Spanje voor het bedrijfsleven en Outdoor Adventures in Schotland, ook speciaal voor vader en zoon. Ook organiseren we een sportieve verwenreis vanuit een prachtige Quinta in Portugal en in oktober gaan we in Schotland op Vision Quest. Ook in de Vision Quest maken we gebruik van de kracht en wijsheid van de natuur.”

Dick vertelt vol enthousiasme verder: “Elke reis wordt begeleid door professionele coaches, trainers of gidsen. En al deze reizen hebben zo hun eigen sfeer en doelstellingen. De natuur doet hierin haar werk wel en geeft wat jij op dit moment nodig hebt. Maar ook de verbinding met de groep speelt een rol. Een mooie dag met een kano op het water en ’s avonds een goed gesprek rond het kampvuur kan net zo veel impact hebben als een soloverblijf van vier nachten in de natuur.”

“De Vision Quest biedt mensen vaak een mystieke ervaring”

Een mystieke ervaring

Je noemt de Vision Quest in Schotland een mystieke reis. Waarom?

Dick vertelt: “De Vision Quest in Schotland is onze meest intense en transformatieve reis. Het is een innerlijke reis in de natuur, een overgangsritueel. Je stapt een week uit je bekende context waarbij je je telefoon, computer, eten en comfort offert om te komen tot meer inzicht, wijsheid, openheid, vitaliteit en kracht. Als onderdeel van de 9-daagse reis ben je vier dagen en vier nachten helemaal alleen, in stilte op je eigen plek op de berg, in het bos of in een open vallei. Om te vasten, te dromen en te komen tot nieuwe inzichten voor jouw leven. Om je hiermee te verbinden. Dit biedt mensen vaak een mystieke ervaring die een diepgaande invloed kan hebben op het individu.”

Diepgaande inzichten

Op Vision Quest; een innerlijke reis in de Schotse hooglanden 3

Hij vervolgt: “De beslissing om op Quest te gaan is een ingrijpend besluit. Je neemt verantwoordelijkheid en stelt jezelf open voor het onbekende. Antwoorden openbaren zich; soms heel direct, soms gedoseerd en afgestemd op wat jij aankan op dit moment.

Een Quest kan leiden tot diepgaande inzichten waardoor je (weer) verantwoordelijkheid neemt voor je eigen handelen, je omgeving, de natuur, je gezin, de mensen waarvan je houdt. Je reis begint maanden voor vertrek door alle processen die je onbewust in gang zet en de effecten zullen nog lang na terugkomst merkbaar zijn. Wij begeleiden je voor, tijdens en ook na de reis.

Als mensen op een kruispunt staan in hun leven; vragen hebben over wie ze werkelijk zijn, wat ze te doen hebben en zoekende zijn naar (nieuwe) richting, purpose en zielsbestemming. Dan is een Quest enorm dienend en bekrachtigend. Er zit een grote en rijke traditie achter, die vanuit verschillende natuurvolkeren vroeger en nu nog steeds wordt toegepast.”

 

Ga mee met de Vision Quest Schotland 12 t/m 20 oktober 2019

Heb je zin gekregen om in een kleine groep onder professionele begeleiding op Vision Quest in Schotland te gaan? Dat kan van 12 t/m 20 oktober 2019 met Impact Trails.

Met respect voor traditie en geschiedenis verzorgt Dick samen met Geert van Toekomstvormers de Vision Quest. Op hun website vind je meer informatie over het programma, de begeleiding vanuit Impact Trails voor en na de Quest en de prijs van de reis.

Lezersaanbieding: Gratis online cursus van De Mystieke School bij boeking Vision Quest
Hoe mooi is het om voor of na jouw unieke Vision Quest nog meer verdieping, inzichten en wijsheid te vergaren? Dat kan door een cursus bij De Mystieke School te volgen. Daarom ontvang jij bij het boeken van de Vision Quest Schotland bij Impact Trails een gratis online cursus naar keuze* van De Mystieke School!

Hoe werkt de aanbieding? 
Vermeld bij het boeken “Mystieke School aanbieding” en ontvang van Impact Trails je persoonlijke code voor een gratis online cursus bij De Mystieke School. Met deze code kun jij gratis een van onze cursussen kiezen.

*Je mag gratis 1 cursus uit het aanbod volgen. De unieke code die je krijgt bij het definitief boeken van de Vision Quest blijft tot een jaar na je reis geldig. En natuurlijk mag jij de cursus ook cadeau doen aan de thuisblijver 😉

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen