7 Spirituele tips voor een nieuwe Zoeker 1

7 Spirituele tips voor een nieuwe Zoeker

Elke dag beginnen er in Nederland tientallen nieuwe zoekers aan hun weg naar (meer) Licht.  De innerlijke drang in de mens zorgt ervoor dat er altijd reizigers op dit pad zullen zijn. Zo’n nieuwe zoeker zijn is leuk en spannend, maar soms ook een beetje verwarrend. Als je een nieuwe zoeker bent, of op het punt staat de eerste stap op het eeuwenoude pad te zetten, dan is dit artikel voor jou. Hier zijn 7 adviezen voor de nieuwe zoeker.

  1. Doe aan studie

Je krijgt eruit wat je erin stopt. Het is een cliché, maar wel eentje die opgaat voor het pad naar (meer) Licht. Wees gerust, je hoeft niet veel “werk” te doen. Het pad lopen, kun je heel goed doen in je dagelijks leven, dus maak het je niet te moeilijk. Pak in plaats van een roman een boek over spiritualiteit of filosofie. Kijk in plaats van een tv-serie een leerzame videoclip op Youtube. Wanneer je iets interessants hoort of leest, kijk of je daarover meer kan vinden. Op deze website vind je veel artikelen waarmee je kan beginnen.

  1. Bezoek andere mensen en groepen

Een van mijn favoriete dingen om te doen als zoeker is om mede-zoekers te vinden. Dit kan door lid te worden van organisaties, zoals bijvoorbeeld de vrijmetselarij, de rozenkruisers of een soefi-groep, of online bij een van de vele groepen op de sociale media. Ga naar symposia en open dagen. Praat over wat jij interessant vindt en deel je ervaringen. Je zal dan vast mensen tegenkomen die je verder kunnen helpen.

  1. Zoek niet online naar geheimen

Met Google kan je razendsnel informatie vinden. Heel handig natuurlijk. Maar het gevaar is dat je overweldigd wordt door informatie. Die vaak ook nog eens tegenstrijdig is. Probeer niet gelijk op zoek te gaan naar de grote ‘klassiekers’. Probeer niet gelijk over alle relevante onderwerpen te lezen. Laat je zoektocht organisch gebeuren. Ga van boek naar boek, van artikel naar artikel en van videoclip naar videoclip. De grote hoeveelheid informatie die er via Google is te vinden kan niet alleen afschrikken, maar je ook laten verdwalen en je op het verkeerde spoor zetten. Onthoud dat kennis wat anders is dan informatie.

  1. Wees respectvol

Belangrijk is dat je op jouw zoektocht altijd respectvol bent naar andere zoekers. Vooral naar degenen die een andere mening hebben. De broederschap van het Licht is gebaseerd op vriendschap en broederlijke liefde. Zorg ervoor dat jij en je andere broeders en zusters verder reizen in harmonie. Doe niet mee aan roddel over andere zoekers of over goeroes en leraren, ook al zie jij ze niet als deskundig. Wees niet arrogant. Leuk dat je inzichten hebt verkregen, maar onthoud dat er altijd iemand is die meer weet dan jij. Maak geen ruzie over religie of politiek. Daarmee vervreemd je onnodig andere zoekers.

  1. Weet dat je de juiste keuze hebt gemaakt

Als je om de juiste redenen bent begonnen met je reis naar het Licht, dan heb je een verstandige keuze gemaakt. Je bent nu lid van een broederschap die wereldwijd en eeuwig is. Wat je hebt gedaan uit innerlijke drang, is wat mensen al duizenden jaren doen. Je hebt de deur van je cel in de gevangenis van de materie op een kier gezet. Het is nu aan jou om de uitgang van de gevangenis te vinden. Maar weet dat je in die zoektocht nooit alleen bent.

  1. Geniet van de reis en de zoektocht

Je bent toegetreden tot de oudste en meest verheven broederschap in de wereld. Zo lang als er mensen zijn, wordt er gereisd op dit pad. Maar elke reis is uniek. Je kan veel leren van hun ervaringen, maar jouw pad ligt klaar om door jou ontdekt te worden. De reis zal niet altijd makkelijk zijn. Soms heb je het gevoel dat je geen vooruitgang maakt. Maar probeer van alle ervaringen te genieten. En kijk uit naar de ervaringen die nog komen gaan. De reis duurt een leven lang. Er is geen reden voor haast.

  1. Maak je geen zorgen

Je bent nu enthousiast, leergierig maar je hebt waarschijnlijk geen idee wat er nog gaat gebeuren. Dit is normaal en de meeste zoekers hebben dezelfde emoties die je nu voelt ook gevoeld. Raak niet verstrikt in het proces van de reis, maar wees alert en geniet van de leermomenten. Met behulp van de Noodzakelijke Bron zal je snel meer kennis en inzichten verkrijgen. Achter elke horizon, verschijnt weer een andere horizon. Elke zonsopkomst en zonsondergang is weer even wonderbaarlijk, ontroerend en prachtig.

 

close
7 Spirituele tips voor een nieuwe Zoeker 2
kies een van onze 5 gratis ebooks

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kies welke van onze 5 gratis ebooks je wil lezen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Online cursus om praktisch aan de slag te gaan

Vergelijkbare berichten