Mystiek

De Heilige Schaduw

Een soefi-verhaal over een man die zo goed is dat de engelen aan God vragen om hem de gave van wonderen te geven. God zegt wijselijk dat ze hem eerst moeten vragen of dat is wat hij zou wensen.

Dus de engelen bezoeken deze goede man en bieden hem eerst de gave van genezing door handoplegging aan, dan de gave van bekering van zielen, en tenslotte de gave van deugd. Hij weigert ze allemaal. De engelen staan ​​erop dat hij een geschenk kiest, anders kiezen ze er eentje voor hem.

“Heel goed,” antwoordt hij. “Dan vraag ik dat ik veel goeds kan doen zonder het ooit te weten.”

De engelen waren perplex. Ze gingen met elkaar in beraad en kwamen tot het volgende plan. Elke keer wanneer de schaduw van de goede man achter hem viel, zou hij de macht hebben om ziekte te genezen, pijn te verzachten en verdriet te troosten.

Terwijl hij wandelde, maakte zijn schaduw achter hem dorre paden groen, kwamen verdorde planten tot bloei, verscheen helder water in opgedroogde beekjes, kregen bleke kinderen een gezonde kleur en voelden ongelukkige mannen en vrouwen vreugde.

De goede man ging gewoon door met zijn dagelijkse leven. Hij verspreidde deugd zoals de sterren licht verspreiden en de bloemen geuren, namelijk zonder zich er ooit van bewust te zijn.

De mensen, die zijn nederigheid respecteerden, volgden hem in stilte en spraken nooit met hem over zijn wonderen. Al snel vergaten ze zelfs zijn naam en noemden hem alleen nog ‘de Heilige Schaduw’.

(uit: Kitchen Table Wisdom: Stories that Heal, door Rachel Naomi Remen)

 

 

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen