De meester en de apen

Een spiritueel meester bezocht tijdens zijn reizen eens een groep van zijn studenten die leefde in de Egyptische stad Misr. In de periode dat hij bij hen was, leerde de meester in de vroege uren van de ochtend een groep apen om een ​​dansje te doen.

De apen leerden het dansje heel snel. Gekleed in prachtige gewaden en met met gouden kroontjes op hun kop deden de apen de juiste stapjes en verblijdden de mensen met een leuke show. De apen deden de dans in aanwezigheid van de studenten. Deze reageerden enthousiast op de grappige dans van de apen.

Toen gebeurde er iets onverwachts. De meester, die een handvol nootjes in zijn zak had, gooide plotseling deze nootjes tussen de dansende apen. Een blik op de nootjes en de apen vergaten totaal de dans. Ze keerden terug naar wat ze werkelijk waren, apen, en begonnen met elkaar om de nootjes te vechten. De groep dansende apen viel uiteen en de studenten moesten hard lachen.

De meester zei toen tegen hen: “Jullie zijn net als deze apen. Je draagt ​​de kleding van een spiritueel persoon, je doet spirituele bewegingen en je hebt je mond vol van spirituele wijsheden. Maar de waarheid is dat een gier gemakkelijker een ​​nachtegaal kan zijn, dan iemand van jullie echt spiritueel is!”

 

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen