Mystiek

De mieren en de dauw

Verschillende mieren, klaar om aan het werk te gaan, renden uit de donkere diepten van hun schuilplaats en gingen de wereld in, op zoek naar hun voedsel. Bij toeval zagen ze een paar lange grasstengels. Omdat het vroeg in de ochtend was, lagen er wat druppels dauw op de steeltjes.

Wat is dat?’, vroeg één van de mieren. Een mier zei dat de druppels afkomstig zijn uit de aarde. Een andere mier zei dat de druppels afkomstig zijn uit de zee. Er ontstond onderling een geschil.

Een meester uit hun midden zei: ‘Wees geduldig en zie naar welke richting de druppels neigen. Want alles wordt aangetrokken naar zijn oorsprong. Dat wil zeggen, iedereen verlangt om naar zijn plaats van herkomst terug te gaan.

Alle dingen willen terugkeren naar hun eigen wortels. Een kluit aarde kan wel in de lucht worden geworpen, maar het zal altijd weer naar beneden komen en terugkeren naar de aarde. De oorsprong van alles dat terugkeert naar pure duisternis is van diezelfde duisternis. Met betrekking tot het Goddelijk Licht is het nog meer evident. Alles wat het Licht zoekt, is van het Licht.

De mieren keken wat de dauwdruppels deden. Toen de zon opwarmde en de dauw begon op te stijgen van de plantaardige vorm, beseften de mieren dat de tijdelijke druppels niet van de aarde waren. Omdat de druppels afkomstig waren uit de lucht, verdampten ze terug naar de lucht.

 

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen