Mystiek

De Tempel der Mensheid – Niveau 2

Toen ik met mijn Geleider uit de laatste kamer van het eerste niveau was gekomen, vroeg hij me om een tijdje te mediteren over wat ik had gezien. Toen leidde hij me een steile trap op naar het tweede niveau van de toren.

Toen we die hadden beklommen, zei hij tegen mij: ‘We hebben nu een andere fase van de jeugd bereikt. Ga nu de vierde kamer binnen die boven de eerste kamer beneden ligt.”

Ik deed wat mij was gezegd en toen ik de kamer binnen was gegaan, zag ik een koning zittend op een troon. Zijn majestueuze gezicht maakte dat ik knielde voor hem. Ik hoorde hem zeggen:

“Ik ben niet het Absolute Absolute. Ik ben voor de mensheid de realisatie van het Absolute. Ik ben de wil van de Eenheid. Mijn scepter is het teken van macht. Daarmee bestuur ik de mensheid, want mijn wet zal zijn wet zijn. De mens dient zich naar mij te wenden voor alles wat betrekking heeft op de wereld waarin hij beweegt.”

Toen trok ik me terug uit de aanwezigheid van de koning en volgde mijn Geleider naar de vijfde kamer. Ook hier zag ik een man op een troon zitten. Maar hij droeg op zijn hoofd niet de kroon van een koning van deze wereld, maar een mystiek teken. En hij was gehuld in het witte gewaad van heiligheid. En deze woorden sprak hij tot mij:

“Kniel en aanbid, want ik ben niet de koning van deze wereld. Mijn scepter is het teken van autoriteit. Daarmee bestuur ik de zielen van mensen. Ik ben de stem van de wet van de geest. Ik ben de band van hereniging tussen de geschapen mens en de adem waaruit zijn schepping voortkwam.”

Toen hij was opgehouden te spreken, trok ik mij met ontzag in mijn hart terug, mijn Geleider volgend naar de zesde kamer, die in de derde hoek van het tweede niveau van de toren lag.

Bij het binnenstappen van de kamer, bevond ik me in duisternis. Geleidelijk leek er een zwak licht uit de top van de kamer te komen. En het groeide in intensiteit, en toen ik opkeek, zag ik met verbazing als het ware het oog van een spiritueel wezen op me neerkijken. Toen zei mijn Geleider tegen mij:

“Zie het oog van de wereld! Hierdoor realiseert de geest de schoonheid van de manifestatie van de Eenheid. Hierdoor bereikt de liefde de ziel en brengt ze man en vrouw tot voltooiing van hun lot. Leer en begrijp het mysterie van dit teken. Dit is het punt van waaruit twee wegen uiteenlopen. Langs de ene weg daalt de Geest van het licht neer. Langs de andere daalt de Geest van duisternis neer.”

De visie vervaagde uit mijn zicht en diep mediterend over wat ik had gezien, concludeerde ik dat ik wakker werd in een nieuwe wereld. Alles wat ik daar aantrof was volkomen vertrouwd en dicht bij mij. Zo zeer zelfs dat ik me er meer thuis voelde dan in mijn vorige omgeving en manier van leven. Wat, zo leek het mij, slechts de weerspiegeling was van mijn echte leven.

Het was een andere wereld en in het begin een ietwat vreemde wereld, maar na enige tijd ervoer ik dat het in zo’n perfecte harmonie met mij was dat ik me voelde alsof ik was teruggekeerd naar mijn natuurlijke omgeving. Ik was wedergeboren in een wereld die al oud was en tegelijkertijd voor mij dichterbij en natuurlijker was dan de andere.

Ik volgde mijn gids, die me uit de kamer leidde en me naar het derde niveau bracht.

 

Bron: “The Mystic Rose from the Garden of the King” door Sir Fairfax Cartwright

Deel 1: De Tempel der Mensheid
Deel 2: De Tempel der Mensheid – Niveau 1
Deel 3: De Tempel der Mensheid – Niveau 2
Deel 4: De Tempel der mensheid – Niveau 3
Deel 5: De Tempel der Mensheid – Niveau 4
Deel 6: De Tempel der Mensheid – Niveau 5

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen