Mystiek

De Tempel der Mensheid – Niveau 4

Toen ik uit de laatste kamer kwam, volgde ik mijn gids naar de opgang voor het volgende niveau van de toren, waar ik met hem de tiende kamer binnenging, die boven de zevende en de vierde en de eerste kamer beneden lag.

Hier zag ik een cirkel draaien op een onzichtbare as, en mijn Geleider zei tegen mij:

“Zie het symbool van de eeuwigheid. Het symbool van de onophoudelijke actie van de tijd. De cirkel beweegt altijd. Het stijgt op en daalt. Zo stijgt de Geest van God naar de top, zo daalt de Geest van het kwaad naar de afgrond. Toch is de cirkel ongebroken. Dus vanuit het goede is de afdaling naar het kwade mogelijk. En vanaf het kwade is de klim naar het goede mogelijk. Dit is een kamer van evenwicht. Beneden in de zevende kamer heb je de overwinnaar gezien; de houder van macht, het symbool van creatieve kracht. In de kamer hierboven zie je het symbool van vernietiging. Hier zie je de beklimming en de afdaling. Maar de cirkel is één en ongebroken. Er bestaat echter een grotere cirkel die het oog van de mens niet kan zien. Het draait en draait eeuwig door, zonder op te houden. De geest van de schepping schept en de geest van vernietiging vernietigt. En de cirkel is het evenwicht zonder welke er geen manifestatie van de Eenheid zou zijn. En als er geen manifestatie van de Eenheid zou zijn, zou de Eenheid dood zijn en zou Hij van Zichzelf niet bewust zijn.”

Toen mijn Geleider niet meer sprak, leidde hij me naar de elfde kamer en daar zag ik een maagd voor me staan ​​die stralend was in al de pracht van jeugd en kracht. Met een stem, helder als zilver, zonder trillen en zonder angst, sprak ze aldus tot mij:

“In mij is de kiem van vitaliteit verborgen. Voor jou lijkt mijn hand zwak, maar kracht ligt in de geest, en omdat mijn hart zuiver is, ken ik geen angst, en met mijn voet beteugel ik de draak onder me.”

Het was zo’n zoet visioen dat mijn hart een sprong maakte van vreugde. En toen het visioen uit mijn zicht verdween, volgde ik peinzend mijn Geleider naar de twaalfde kamer, met mijn geest nog steeds vol van de mooie jonge maagd die aan mij was verschenen.

In deze kamer bevond ik me in volkomen duisternis. Maar toen ik in de duisternis staarde, verscheen er stap voor stap een teken in de vorm van een kruis. Mijn Geleider zei: “Zie het teken van de geopenbaarde wet. Uit de duisternis gaat het voort, en de mens moet ervoor buigen.” Terwijl ik meer aandachtig keek, leek het gezicht van een man voor mij te verschijnen omringd door een driehoek die onderaan de basis van het kruis hing. En ik verwonderde me en riep uit: “Wat betekent deze transformatie?”

Mijn Geleider antwoordde:

“Wee degene die vervuld is van trots en veronderstelt tegen de geopenbaarde wet te moeten rebelleren. Want hem wacht de vernietiging. Het is ijdel om te rebelleren tegen hetgeen het eeuwige hem heeft geopenbaard. Door onderwerping zal hij opstaan. Door opstandigheid zal zijn aangezicht van het licht worden afgewend, en zijn vordering worden vertraagd.”

Toen mijn Geleider ophield te spreken, verlieten we de kamer en gingen verder naar de vijfde verdieping van de toren.

 

Bron: “The Mystic Rose from the Garden of the King” door Sir Fairfax Cartwright

Deel 1: De Tempel der Mensheid
Deel 2: De Tempel der Mensheid – Niveau 1
Deel 3: De Tempel der Mensheid – Niveau 2
Deel 4: De Tempel der mensheid – Niveau 3
Deel 5: De Tempel der Mensheid – Niveau 4
Deel 6: De Tempel der Mensheid – Niveau 5

 

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen