De Tempel der Mensheid - Niveau 5 1

De Tempel der Mensheid – Niveau 5

Toen mijn Geleider stopte met spreken, verlieten we de kamer en gingen verder naar de vijfde verdieping van de toren. Daar gingen we samen de dertiende kamer binnen en dit visioen verscheen aan mij: voor mijn ogen strekte zich een weelderige weide uit, als de vlakte van de wereld. Het zat vol afwisseling en de weelderige bloemen knikten elkaar vol levensvreugde toe.

Maar weldra naderde de adem van de winter en zijn ijskoude wind verkilde mijn ziel. En terwijl ik staarde, zag ik het visioen van de dood voor me opdoemen. In de ene hand hield hij een kromzwaard en in de andere een lege mand. En hij maaide de bloemen neer en gooide ze in de mand. Het leek alsof ze in hoofden van dode mensen veranderden; sommigen droegen kronen en anderen de nederige kap van de spirituele zoeker en sommigen hadden het gouden haar van de jeugd en anderen de wit geworden lokken van ouderdom. Angstig schreeuwde ik luid:

“O verschrikking van de wereld! Wat ben je?”

Een stem antwoordde:

“Ik ben de schakel tussen het bekende en het onbekende. Dat wat goud lijkt in de wereld, zal ik in basismetaal veranderen, en dat wat basismetaal lijkt, zal ik in goud veranderen. Zoals de oceaan het zout van de wereld oplost en absorbeert, doe ik hetzelfde, want ik ben het oplosmiddel van de mensheid, en uit dat wat is, maak ik dat wat zal zijn.”

Toen de stem ophield, verdween bij mij het visioen van de dood en ik zag opnieuw de groene weide vol met bloemen. Toen zei mijn Geleider tegen mij:

“De geest van het leven is de vijand van de geest van stagnatie, want stagnatie is de ontkenning van het leven. In de Eenheid wordt niets gecreëerd, niets wordt vernietigd. Voor de wijze mens heeft de dood daarom geen verschrikkingen, want hij weet dat er zonder dood geen leven kan zijn, zonder duisternis geen licht, zonder de negatie geen manifestatie van de werkelijkheid. De dood is de sleutel die de mens een verdere fase op het pad van de manifestatie van de Eenheid opent.”

Vanuit deze kamer leidde mijn Geleider me naar de veertiende kamer, waar ik een engel voor me zag die het water des levens uit een kruik in een kom eronder goot. Mijn Geleider zei tegen mij:

“De betekenis is dit. In de wereld waarin je leeft, neemt de geest het bestaan van individualiteit waar, welke wordt veroorzaakt door het water van het leven dat in verschillende mate in de materie, het tegendeel ervan, afdaalt. Nu geeft de engel, wanneer hij de wereld bevrucht door het water des levens erop te gieten, de mens het bewustzijn van rechtvaardigheid, dat het licht dient te zijn dat hem leidt op het pad door de materiële wereld. De engel die je ziet is daarom het embleem van matigheid, dat het principe is waar de individuele mens zich in de wereld op zou moeten baseren.”

Daarna ging ik met mijn Geleider naar de laatste kamer op dit niveau van de toren: de vijftiende kamer. Hier bevond ik me in volledige duisternis, maar weldra verscheen gloeiend uit de diepzinnigheid van de duisternis het beest van het kwaad, de draak die zijn eigen staart bijt. Overmand door angst klemde ik me vast aan mijn Geleider, die de mantel van bescherming om me heen gooide en zei:

“Zie het teken! Dit is de cirkel van het kwaad. Wee de man die in de schaduw van het Licht stapt, want de duisternis zal steeds groter en groter worden en tegen de dodelijke kracht van de cirkel van de draak strijdt de wil van de mens tevergeefs. Wie in de magische cirkel valt, kan geen spijt helpen, want een eeuwigheid lijkt hem te scheiden van het pad van de hereniging.”

Overvallen door angst verliet ik de laatste kamer en begon de klim naar het volgende niveau van de toren.

 

Bron: “The Mystic Rose from the Garden of the King” door Sir Fairfax Cartwright

Deel 1: De Tempel der Mensheid
Deel 2: De Tempel der Mensheid – Niveau 1
Deel 3: De Tempel der Mensheid – Niveau 2
Deel 4: De Tempel der mensheid – Niveau 3
Deel 5: De Tempel der Mensheid – Niveau 4
Deel 6: De Tempel der Mensheid – Niveau 5

 

close
De Tempel der Mensheid - Niveau 5 2
kies een van onze 5 gratis ebooks

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kies welke van onze 5 gratis ebooks je wil lezen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Online cursus om praktisch aan de slag te gaan

Vergelijkbare berichten

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen
John
John(@john-kempen)
2 jaren geleden

Bijzonder inspirerend dit !