7 Eigenschappen van een Zoeker 1

7 Eigenschappen van een Zoeker

Hoe beoordeel je als Zoeker naar Licht of je progressie maakt op de reis naar het Oosten? Het proces van spirituele Alchemie verandert langzaam de Zoeker. Hij verandert ruw metaal in zuiver goud, of een ruwe steen in een zuivere kubiek. Om te zien hoe ver dit proces gevorderd is, kun je kijken in welke mate je over de zeven eigenschappen beschikt die elke serieuze Zoeker naar Licht dient te hebben.

Vrijgevig
Een Zoeker naar Licht dient vrijgevig te zijn. Niet alleen wat betreft geld en andere materiële zaken. Maar nog belangrijker in immateriële zaken. Het geven van een luisterend oor, een warme omhelzing, onbaatzuchtige hulp, of een geruststellende glimlach – zonder bijbedoelingen en zonder er iets tegenover te stellen – zijn vaak meer waard dan een gemakkelijke financiële donatie.

Tevreden
Een Zoeker naar Licht is tevreden met wat hij heeft. Hij verlangt niet naar meer. Als hij meer krijgt dan dat hij zelf nodig heeft dan verdeelt hij dit onder mensen die minder hebben (zie punt 1).

Geduldig
Een Zoeker naar Licht is geduldig. Hij weet dat hij niet moet afgaan op eerste indrukken en geen gevolg moet geven aan oppervlakkige gedachten. Zoekers naar Licht zijn mensen van contemplatie. Ze luisteren aandachtig, observeren geduldig, overdenken de mogelijkheden en nemen dan pas een doordachte beslissing.

Ziet in het alledaagse tekenen van het Hogere
Een Zoeker naar Licht ziet de materiële wereld als een lesboek. Hij is bezig om zich los te maken van de materiële wereld en te reizen naar het Licht. Gebeurtenissen in de materiële wereld zijn geen toeval, maar lessen voor de spirituele wereld. Een Zoeker naar Licht blijft altijd Leerling.

Arm
Een Zoeker naar Licht bezit niks. Zelfs zijn fysieke en geestelijke lichaam is niet van hem. De armoede van een Zoeker naar Licht heeft niks te maken met materiële armoede. Zijn armoede is zijn gebrek aan – en continue verlangen – naar spirituele rijkdom.

Vreemdeling
Een Zoeker naar Licht is een vreemdeling in de materiële wereld. Hij is wel in de wereld, maar niet van de wereld. Een Zoeker naar Licht weet dat de materiële wereld van voorbijgaande aarde is en daarom hecht hij zich aan niks (zie punt 1. en 5.)

Reiziger
Een Zoeker naar Licht is op reis van het Westen (de materiële wereld) naar het Oosten (de spirituele wereld). Net zo dat iemand die een autorit maakt op de snelweg weet dat hij zich niet moet laten afleiden door wat er links en rechts van de weg te zien is of de afslagen die hij tegenkomt, zo dient een Zoeker naar Licht zijn focus op de spirituele horizon te hebben en zich niet af te laten leiden door materiële stimuli.

 

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen