Innerlijke drang

De innerlijke drang is een merkwaardige en mysterieuze aanwezigheid. De innerlijke drang zorgt ervoor dat iemand aan de zoektocht naar het Licht begint. En de innerlijke drang zorgt ervoor dat de reiziger op zijn tocht datgene overkomt, ervaart en opdoet zodat hij verder kan reizen.

Men kan niet gedwongen worden om aan de reis te beginnen. Zo heeft niemand je gedwongen om op dit artikel terecht te komen. En niemand dwingt je om de andere artikelen te lezen. Niemand dwingt je ook om te reageren op een artikel. Je innerlijke drang heeft je hier gebracht. Misschien voor een reden.

Als je jezelf wilt leren kennen, helemaal alleen en zonder input of inspiratie van anderen, dan kan je dit het beste doen door in een grot, op een berg of in de woestijn te gaan zitten. Doe je dit niet dan zal je altijd ‘besmet’ worden door de hersenspinsels van anderen.

Niemand in de geschiedenis heeft het pad van zelfrealisatie alleen gelopen. De ‘grote geesten’ waren allen volgeling en hadden allen vrienden en volgers. Volgens wijze mensen kan je jezelf het beste en makkelijkste leren kennen in de aanblik van de ander. Elke reiziger is een spiegel voor een andere reiziger. Dit blog biedt hopelijk vele spiegels.

De reis toont een pad. Een pad biedt nieuwe ervaringen. Op je reis ben je op deze website belandt. Doe er je voordeel mee. Of reis anders – helemaal alleen indien je zo wenst – weer verder.

 

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen