Mysteriën en fakkeldragers van het Rozenkruis

Waar staat het Rozenkruis voor? Wat zijn de geheimen van de rozenkruisers? Hoe kun je de weg van de roos en het kruis gaan in je dagelijkse leven? Deze en vele andere vragen komen aan bod in het boek ‘Mysteriën en fakkeldragers van het Rozenkruis‘ van André de Boer.

Relatief weinig mensen hebben gehoord en gelezen over rozenkruisers, en zeer weinigen weten wat het Rozenkruis is, wil en doet. Aan de andere kant is er zo enorm veel geschreven over de rozenkruisers en de materie is dusdanig complex, dat geïnteresseerden die er meer over willen weten en wat onderzoek doen al snel door de bomen het bos niet meer zien.

Mysteriën van het Rozenkruis

Mysteriën en fakkeldragers van het Rozenkruis 1Het boek ‘Mysteriën en fakkeldragers van het Rozenkruis – jezelf en de samenleving vernieuwen‘  is een nieuwe uitgave over de rozenkruisers. Het is wetenschappelijk en historisch verantwoord, maar wetenschap en geschiedenis vormen niet de invalshoek.

Het is een handreiking voor mensen van nu die zich willen laten inspireren door het Rozenkruis en daar in hun persoonlijke leven handen en voeten aan willen geven. Het verschaft helderheid en draagt hopelijk bij aan juiste beeldvorming, zodat het Rozenkruis daardoor kracht kan doen in de samenleving.

Het eerste deel van dit boek met de titel ‘Mysteriën van het Rozenkruis’ bespreekt de drie beroemde manifesten van de klassieke rozenkruisers die in het tweede decennium van de zeventiende eeuw in druk verschenen, en bekend staan als ‘De roep der Rozenkruisers Broederschap’, ‘De Belijdenis der Rozenkruisers Broederschap’ en ‘De Alchemische Bruiloft van Christiaan Rozenkruis’. De diepe wijsheid die daarin besloten ligt, kan steeds weer in het levende heden, in de context van vandaag, worden geplaatst.

Fakkeldragers van het Rozenkruis

Het tweede deel van dit boek draagt de titel ‘Fakkeldragers van het Rozenkruis’. Het bestaat uit korte uitspraken en portretten van 22 auteurs die het licht van het Rozenkruis allemaal op hun eigen manier hebben uitgedragen, soms zelfs zonder ernaar te verwijzen. Het gaat niet alleen om kleine letterlijke portretten in de vorm van een tekening, schilderij of foto, maar vooral ook om een korte beschrijving van de achtergronden, inspiraties en geschriften van de gekozen fakkeldragers.

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen