Mystieke Ervaring 1

Mystieke Ervaring

Vergeef mystici hun taalgebruik of keuze van woorden. Zo gauw mensen het over spirituele of mystieke zaken gaan hebben, neemt de kans op miscommunicatie toe.

Het is niet raar dat mensen wanneer ze hun spirituele ervaringen proberen te beschrijven de woorden gebruiken van andere mystici, soms uit het verre verleden. Het biedt hedendaagse mystici een houvast en een begin.

Mystieke belevingen zijn buitenzintuiglijk en supra-rationeel. Ze gebeuren buiten de normale vijf zintuigen. Verbaal zijn ze niet te beschrijven. Geluiden, kleuren en gevoelens komen een eind, maar kunnen het ook niet goed overbrengen. Het zijn zuiver subjectieve waarnemingen en alleen te interpreteren door de persoon in kwestie, en/of mensen die iets soortgelijks ook een keer doorgemaakt hebben.

Er is ook niet één moment van totale Verlichting, maar meerdere momenten van Verlichting die tezamen een persoon op een steeds “hoger” niveau brengen.

Vragen naar iemands mystieke ervaring is eigenlijk net zo privé en intiem als vragen naar iemands ontmaagding. Je kunt het alleen begrijpen en voelen als je er zelf bij was.

 

close
Mystieke Ervaring 2
kies een van onze 5 gratis ebooks

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kies welke van onze 5 gratis ebooks je wil lezen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Online cursus om praktisch aan de slag te gaan

Vergelijkbare berichten

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen
Gustaaf Rutgers
Gustaaf Rutgers
3 jaren geleden

‘Twee keer het licht zien is onmogelijk.’ (Bron: mystiekgeluk.nl)

De Mystieke School
Beheerder
2 jaren geleden

Is twee keer de zon zien of ervaren dan ook onmogelijk?

Betsie
Betsie
2 jaren geleden

Ik heb iets van 17 mystieke ervaringen gehad van totale eenheid…ik was Liefde en was niet meer ik maar die Liefde…ik voelde mij geheel verbonden met alles wat er was….er was een diep weten wat ik niet kan omzetten in woorden….ik zou de ervaring aan iedereen willen geven…