Authentieke informatie en studiemateriaal voor zoekers naar wijsheid

Deze website is gemaakt om oude wijsheid en eeuwenoude waarheden opnieuw te presenteren ten behoeve van alle oprechte zoekers naar esoterische kennis.

De auteurs en redacteuren claimen geen academische of occulte ‘diploma’s’ of ‘graden’ te hebben, noch doen we alsof we alle antwoorden hebben. We hebben ervoor gekozen om anoniem te blijven om drie redenen.

  1. Ten eerste omdat de inhoud van deze website niet bestaat uit onze persoonlijke overtuigingen, meningen of speculaties. We hebben eenvoudigweg geprobeerd enkele fragmenten van de authentieke wijsheid die door de grote leraren, filosofen en boodschappers uit het verleden werden onderwezen, bijeen te brengen en deze op een moderne manier te presenteren.
  2. Ten tweede omdat al te veel zoekers te veel nadruk leggen op wie iets heeft geschreven, in plaats van op wat er feitelijk is geschreven.
  3. Ten derde omdat aardse tijdelijke persoonlijkheden niet belangrijk zijn. Dat gezegd hebbende, publiceren we ook gastartikelen van bijdragers en lezers onder hun eigen naam, tenzij ze ervoor hebben gekozen om een ​​pseudoniem te gebruiken en we niet weten wat hun echte naam is.

Echte esoterische wijsheid en waarheid zullen nooit populair zijn bij het grote publiek. Helaas zijn veel mensen op zoek naar samenzweringstheorieën, zogenaamde occulte krachten en magische spreuken. De websites die dit verspreiden, overtreffen onze site duizend tegen één en zullen dat altijd blijven doen.

Hetzelfde geldt voor zogenaamde wetenschappelijke artikelen over de vele esoterische en filosofische onderwerpen die we bespreken. Deze krijgen vaak de hoogste posities op Google. Dit is geen censuur. Munten met de minste waarde hebben nou eenmaal de grootste oplage. Dit was zo in het verleden, is zo nu en zal zo blijven in de toekomst.

Om deze redenen zullen sommige van onze uitspraken, en de manier waarop we ze soms doen, bij sommige lezers tegenstand kunnen oproepen. Dat kan positief zijn wanneer het leidt tot het openen van het innerlijke zicht. We willen echter duidelijk maken dat alles wat we schrijven niet komt vanuit negativiteit of bitterheid van hart of geest. Integendeel. Het is onze oprechte hoop dat onze website een boodschap bevat dat je zal helpen op jouw pad naar het Licht.

Authentieke wijsheid nieuw leven inblazen

Geen van onze artikelen en cursussen mag worden beschouwd als volledige informatie over de esoterische, wetenschappelijke, mystieke en filosofische onderwerpen die we bespreken. Ons belangrijkste doel is om je kennis te laten maken met de authentieke wijsheid en esoterische waarheid die door alle grote meesters en boodschappers worden onderwezen.

Website en inhoud

Wij geloven dat onze website uniek is.

  1. Ten eerste omdat veel van de inhoud nergens anders op internet of in boeken is te vinden.
  2. Ten tweede omdat we onze lezers de feiten van de esoterische wetenschap presenteren. Niet onze eigen persoonlijke interpretaties of speculaties. Feiten die je voor en door jezelf kunt verifiëren door naar dezelfde bronnen te gaan waaruit we onze inspiratie hebben gehaald.
  3. Ten derde de verdeling van onze inhoud. We bieden korte artikelen gratis aan en langere inhoud in de vorm van interactieve cursussen tegen een kleine vergoeding.

Dit alles komt neer op een ‘interactiviteit’ en ‘rijke’ inhoud die maar weinig andere websites bieden. Op deze en vele andere manieren willen we esoterische studies leerzaam, interactief, praktisch en vooral plezierig maken voor al onze lezers, ongeacht hun opleidingsniveau of voorkennis.

Dat deze aanpak werkt, wordt bevestigd door de vele feedback die we regelmatig ontvangen van dankbare bezoekers. We nemen hier geen persoonlijke eer voor, want we hebben gewoon de beproefde methoden gevolgd die door alle grote leraren uit het verleden werden gebruikt.

Onze website is zorgvuldig ontworpen om gemakkelijk te worden gelezen op elke computer, tablet of mobiel apparaat, hoe oud of nieuw ook.

Hoe kan jij helpen?

Van tijd tot tijd hebben dankbare lezers gevraagd hoe ze ons kunnen helpen. Nou, er zijn verschillende manieren. Een daarvan is om ons te waarschuwen voor gebroken links in een van onze artikelen of die linken naar externe bronnen. Er zijn honderden van dergelijke links op onze website en we hebben simpelweg niet de tijd om ze allemaal te controleren. Een andere manier is om ons te waarschuwen voor typefouten in onze artikelen. We zijn maar mensen en ondanks zorgvuldige proeflezing maken we nog steeds fouten.

We verwelkomen ook bijdragen van auteurs over elk onderwerp dat verband houdt met esoterische wetenschap en de oude wijsheid. Verschillende bijdragers hebben ons in de loop der jaren hun werk gestuurd. Als je baat hebt gehad bij ons werk, geef dit dan door aan anderen, via mond-tot-mondreclame of via sociale media.

Je kunt ons ook steunen door een online cursus bij ons te volgen. We zijn zeer dankbaar als je na afloop een recensie plaatst van wat jij van de cursus vond. Ook kun je Vriend van ons worden. Dat kan voor elk bedrag dat je kan missen. Als dank geven we je een gratis cursus cadeau!

We zijn iedereen die ons werk moedig promoot enorm dankbaar, want zelfs het kleinste zaadje kan de katalysator zijn die iemand nodig heeft om aan zijn eigen zoektocht naar waarheid te beginnen. En ze zullen aan jou te danken hebben dat je een helpende hand naar hen hebt uitgestrekt.

Niet commercieel en geen reclame

Deze website is niet een commerciële onderneming. Wij onderhouden deze website en stellen de meeste content geheel gratis ter beschikking. We tonen geen betaalde advertenties en we vragen geen geld voor toegang tot de vele artikelen. Het geld dat we verdienen met de online cursussen, de affiliate-links naar Bol.com en de verkoop van tweedehands boeken is alleen om kostendekkend te zijn.

Dit is onze dienst en werk namens alle oprechte zoekers naar authentieke wijsheid en waarheid. In ruil daarvoor vragen we jou om ons auteursrecht ten volle te respecteren door onze inhoud niet te kopiëren, te reproduceren of te verspreiden, noch te profiteren van ons werk voor zelfpromotie en / of commerciële doeleinden.

Neem contact met ons op

Als er een bepaald onderwerp is dat je interesseert en dat we niet hebben behandeld, laat het ons dan weten en we zullen zorgvuldig overwegen om het op te nemen in een toekomstige cursus of artikel, op voorwaarde dat het binnen ons bereik valt.

Feedback of vragen over de onderwerpen die we in onze artikelen bespreken zijn natuurlijk altijd welkom, en we nodigen je dan ook uit om ons te schrijven door het contactformulier in te vullen of via de feedback-knop links onderaan elke pagina.