• Hemel op aarde – astrologische onthullingen met beweegbare elementen

  Waardering 0 uit 5
   9,95

  Hemel op Aarde is een speelse ontmoeting met uzelf en de mensen om u heen. Denkt u uzelf te kennen? Of uw partner, vriendin of buurman? Ontdek een ieders sterke kanten en zwakke plekken, onverwachte hobby’s en carriére-mogelijkheden.

 • Søren Kierkegaard – Tegen de Vertwijfeling

  Waardering 0 uit 5
   12,95

  De Deense wijsgeer en theoloog Søren Kierkegaard (1813-1855) heeft een omvangrijk en veelzijdig ocuvre nagelaten. In Tegen de vertwijfeling maakt de geïnteresseerde lezer kennis met Kierkegaards gedachtegoed. Het is een soort begeleide leesoefening in tweeënvijftig fragmenten en commentaren, zonder dat veel filosofische voorkennis vereist is. Wie wil kan een jaar lang elke week een tekst plus commentaar overdenken.

  Frits Florin koos en vertaalde stukken die uitnodigen tot herhaaldelijk lezen en tot verder nadenken. Toch is het geen erg zwaar boek geworden: diepzinnige, filosofische beschouwingen worden afgewisseld met lichtere, meer literair of poëtisch getinte teksten. Bovendien voorzag de samensteller elk fragment van toelichtend commentaar. Vaak blijkt dan hoe actueel Kierkegaards gedachten zijn.

 • Op weg met de Gnosis – Een alternatief christendom

  Waardering 0 uit 5
   9,95

  Het gnostisch christendom is een vroegchristelijke stroming die, nadat de Romeinen één stroming tot officieel christendom verklaarden, als ketterij werd veroordeeld. In 1945 werden in de Egyptische plaats Nag Hammadi een grote collectie geschriften gevonden. In Op weg met de gnosis worden opmerkelijke fragmenten uit de Nag Hammadi-teksten voorzien van een historische achtergrond en eigentijds commentaar.

  De opmerkelijke en ongewone denkbeelden van de christelijke gnostici worden daarbij vergeleken met die van de katholieke en protestantse kerken. Daarnaast gaat de auteur in op de vraag hoe je in onze tijd de gnostieke weg zou kunnen volgen. Wat doe je dan? Hoe pak je dat aan? In Op weg met de gnosis wordt op zeer praktische wijze dit alternatieve christendom toegelicht.

 • Spiegels van de ziel – De mooiste verhalen van Kahlil Gibran (hardcover met illustraties)

  Waardering 0 uit 5
   14,95

  Spiegels van de ziel is een unieke verzameling van Gibran’s meest ontroerende en inspirerende teksten. Het bevat een beknopte biografie van Kahlil Gibran en een volledige bibliografie van zijn werk.

  In deze verzamelbundel zijn illustraties opgenomen van Loes Vreedeveld.

 • De Tarot van de Liefde – Voor de lotgevallen van het hart (zonder kaarten)

  Waardering 0 uit 5
   9,95

  In De Tarot van de Liefde komen uitsluitend de kaarten uit de Grote Arcana aan de orde. Grote Arcana betekent ‘grote geheimen, en is de benaming voor de droomachtige af beeldingen die beginnen met de Zot en eindigen met de Wereld. Hoewel de Kleine Arcana beslist van wezenlijk belang is bij algemene leggingen over een grote verscheidenheid aan perioden en onderwerpen, vormt de Grote Arcana altijd de kern van de tarotlegging. Als we ons in zicht willen verdiepen, wenden we ons dus daartoe.

 • Elementen der Kabbala – Eliphas Levi

  Waardering 0 uit 5
   19,95

  Elementen der Kabbala bestaat uit drie delen:

  • deel I bevat authentieke kabbalistische teksten met een uitleg over de oorsprong van de kabbala en over de overeenkomsten tussen vrijmetselarij en de kabbala, een gelijkenis die in deel III verder wordt uitgewerkt.
  • Deel II behandelt de verbanden tussen de Joodse Geheime Leer, numerologie en de tarot.
  • Aan het eind van deel III zijn de originele tien lessen opgenomen, waarin sterk de nadruk wordt gelegd op de verwantschap tussen wetenschap en geloof.

  Levi schreef Elementen der Kabbala in de periode vlak voor zijn dood; een periode waarin hij zijn hoogste geestelijke niveau bereikte. Daarom is juist dit boek één van Eliphas Levi’s belangrijkste werken.

 • Groot beeld Egyptische godin Hathor

  Waardering 0 uit 5
   49,95

  Handgemaakt beeld van de Egyptische godin Hathor. Perfect voor een thuis-altaar.

  Hathor (Oud-Egyptisch: ḥwt-ḥr “Huis van Horus”, Grieks: Ἁθώρ Hathōr) was een belangrijke godin in de oude Egyptische religie die een breed scala aan rollen speelde. Als hemelgodin was ze de moeder van de hemelgod Horus en de zonnegod Ra, die beiden verbonden waren met het koningschap. Ze was dus de symbolische moeder van hun aardse vertegenwoordigers, de farao’s.

 • Vintage schilderij met Indiaas Perzische jachttafereel

  Waardering 0 uit 5
   129,95

  Prachtig decoratief Indo-Perzisch schilderij op zijde. Het verbeeldt Mughal-jagers, waarvan één te paard een tijger spiest. Dit prachtige doek dateert waarschijnlijk uit het midden van de vorige eeuw. Een kunstwerk dat in veel interieurs prachtig zal staan.

  Ingelijst inclusief passepartout

  Afmetingen:
  55x43cm (met lijst)
  46x34cm (zonder lijst)

 • Dante – De Goddelijke Komedie : 16 houtgravures van Gustave Doré

  Waardering 0 uit 5
   14,95

  Dante’s Hel (voltooid in 1321) wordt door sommigen gezien als het summum van de vroege Fantastiek. Verslag van ‘s dichters tocht door de Hel, via het vagevuur naar het paradijs uitsluitend in houtgravures, met slechts heel weinig tekst.

  De 136 gravures die de Franse kunstenaar Gustave Doré (1832-1883) maakte bij het werk van de Italiaanse dichter (1265-1321), voorzien van toepasselijke citaten uit dit werk.

 • The Mind Illuminated – A complete meditation guide

  Waardering 0 uit 5
   14,95

  The Mind Illuminated is a uniquely comprehensive guide to meditation for a Western audience. It combines the age-old wisdom teachings of the Buddha with the latest research in cognitive psychology and neuroscience, providing meditators with step-by-step guidance for every stage of the path – from your very first sit all the way to mastery of the deepest states of peace and insight.

  The book also includes illustrations and charts to help you through each stage of the process, offering tools that work for all types of meditation practices. This is the clear, friendly and in-depth meditation manual people have been waiting for.

 • Aanbieding!

  Groot Chinees houtsnijwerk van God van levensduur Shou Lao Shou Xing

   12,95

  Vintage houten beeldje (30cm hoog!) van de taoïstische wijsgeer Shou Xing. Shou Xing is een taoïstische god van lang leven en maakt deel uit van Fu Lu Shou. Er wordt geloofd dat Shou Xing de macht heeft de leeftijd van sterfelijken te beïnvloeden.

  Shou Lao houdt een lange stok en een perzik vast. Hij heeft een extra groot voorhoofd, dat staat voor wijsheid, en een extra lange baard, die staat voor een lang leven.

 • Perzische miniatuur ‘De hemelvaart van de Profeet Mohammed’

  Waardering 0 uit 5
   34,95

  In een door talloze sterren verlichte nacht maakte de profeet Moehammad zich los van deze wereld en voer, begeleid door engelen, ten hemel, gezeten op zijn paard Boeraq dat de kop had van een mens. Deze miniatuur is toegeschreven aan de kunstenaar Sultan-Moehammad.

  Ingelijste reproductie in goudkleurige lijst met dubbele passepartout. Met staander/ophanghaakje
  Afmetingen: Breed: 26cm x Hoogte: 32cm