• Aanbieding!

  De Gnostische Evangelien – Elaine Pagels

  Waardering 0 uit 5
   34,95

  Een verbazingwekkend verslag over de betekenis van Jezus en de oorsprong van het christendom, gebaseerd op gnostische evangelien en andere geheime geschriften die bijna 2000 jaar geleden werden geschreven en in onze tijd bij Nag Hammadi in Noord-Egypte werden ontdekt.

 • Aanbieding!

  De Sleutels van Salomo

  Waardering 0 uit 5
   15,95

  De Sleutels van Salomo is een uit de 13e eeuw na Christus daterende verzameling van bezweringsformules, bestemd om negatieve krachten te neutraliseren en positieve situaties te scheppen. Hoewel De Sleutels van Salomo veel informatie bevat over het samenstellen van een magisch instrumentarium (zoals gewijd water, kleding, reukstoffen, zwaarden, etc.), heeft de kern van het boek betrekking op de vervaardiging van het ‘pentakel’, de zgn. Sleutel.

 • 1001 Hadiths

  Waardering 0 uit 5
   14,95

  De overleveringen (hadithen) van de Profeet Mohammed vormen een richtlijn van normen en waarden in ons priveleven, ons familieleven en in ons sociale leven.

  In deze wereld krijgt eenieder te maken met verdriet, pijn en lasten. De Islam leert om te gaan met dit soort situaties door gebruik te maken van ons gezond verstand en onze imaan. Alleen met behulp van deze twee kunnen we dit overwinnen en het ware geluk vinden.

 • Aanbieding!

  Zeldzaam handbeschilderd Egyptisch porseleinen hartvormig pillen- en/of sieradendoosje met Nefertiti

  Waardering 0 uit 5
   19,95

  Dit hartvormige doosje met deksel heeft verfijnde handgeschilderde afbeeldingen op zowel de boven- als zijkanten. Het reliëf van de schilderingetjes is voelbaar. Onderop is er een signatuur/ tekstje geschilderd.

  Rondom is het doosje versierd met goudkleurige randjes en een strikje met kliksluiting. Het doosje sluit goed en is in erg mooie vintage staat.

  Op het doosje staat afgebeeld Nefertiti (ook wel Nefertete, Nofretete). Haar naam Nefertiti betekent “De mooiste is gekomen”. Een toepasselijk naam voor een doosje waar je je mooiste sieraden in bewaart.

 • Aanbieding!

  Prachtige museumreplica reliëf van Gevleugelde Isis

  Waardering 0 uit 5
   69,95

  Prachtig, zeldzaam en groot reliëf van de Gevleugelde Isis. Het origineel is te bewonderen in het Louvre Museum in Parijs. Maar deze museumreplica is exact en zeer vakkundig nagemaakt door Antiquity Reproductions in Portsmouth.

  Het originele reliëf komt uit de 20ste Dynastie (1205-1090 vC) en toont de godin Isis knielend aan de voeten van de sarcofaag. Nepthys bewaakt het hoofd. Isis strekt haar vleugels uit ter bescherming. Het origineel staat op de sarcofaag van Ramses III.

  Formaat (met houten plaquette): 23cm x 26cm x 2cm
  Staat: zo goed als nieuw (zie foto’s)

 • Aanbieding!

  Fathi Mahmoud koffiemok met Farao geflankeerd door Horus en Anubis

  Waardering 0 uit 5
   9,95

  Prachtige koffiemok van Fathi Mahmoud gemaakt in Limoges Frankrijk. Op de mok staat afgebeeld Farao in het midden geflankeerd door Horus links en Anubis rechts.

 • Aanbieding!

  Antiek Sistan Baluch Drie Mihrab gebedskleed.

  Waardering 0 uit 5
   199,00

  Balochi of Baluch tapijten zijn traditionele tribale tapijten die worden gemaakt in de wijdere omgeving van Baluchistan in het westen van Pakistan en grenzend aan Afghanistan. Ze vertonen vaak geometrische motieven en tribale ontwerpen.

  Dit prachtige gebedstapijt stamt uit begin vorige eeuw en is hoogstwaarschijnlijk een Baluchi tapijt uit Afghanistan.

  Het kleed is strak geweven op ongeverfde kettingdraden die als franjes uitlopen aan beide uiteinden van het kleed. Het tapijt is stevig en van een mooie kwaliteit met kleine, strakke knoopjes. De gebruikte materialen, zoals de wol en de plantaardige kleurstoffen, zijn zuiver natuurlijke producten.

 • Aanbieding!

  Pelgrims door de eeuwen heen – Santiago de Compostela in woord en beeld

  Waardering 0 uit 5
   29,95

  Dit boek biedt door tekst en illustraties een indringend beeld van dat zo belangrijke facet van de Middeleeuwse christelijke wereld. In alle mogelijke schakeringen worden de achtergronden geschetst van deze bedevaart en worden de veelsoortige motieven belicht van zovelen die de moeilijke reis ondernamen.

 • Aanbieding!

  Reproductie Perzische miniatuur met drie broers van Soefi Dara Shikoh

  Waardering 0 uit 5
   34,95

  Muhammad Dara Shikoh was de oudste zoon van Mogolkeizer Shah Jahan en diens vrouw Mumtaz Mahal. Dara Shikoh was een aanhanger van de gematigde, mystieke soefistroming binnen de islam en stond bekend om zijn pogingen de islamitische met de hindoeïstische leer te verzoenen. Dara Shikoh had drie broers: Shah Shuja (1616), Aurangzeb (1618) en Murad Baksh (1624).

  Op dit unieke kunstwerk staan de drie jongere zonen van Shah Jahan. V.l.n.r.: Shah Shuja, Aurangzeb en Murad Baksh. Het is een reproductie van een Perzisch miniatuur van de artiest Balchand in de collection van het Victoria and Albert Museum.

 • Aanbieding!

  Het leven als een te voltooien bouwwerk – Vijf portretten van vrijmetselaren

  Waardering 0 uit 5
   7,95

  Lezen over het bewogen leven van bekende personen is populairder dan ooit. De belangstelling voor de moderne biografie is in ons land sterk toegenomen, zowel bij schrijvers als lezers.

  Het leven als een te voltooien bouwwerk levert daaraan ongetwijfeld een bijdrage. De boeiende uitgave bevat vijf biografieën van bekende Nederlanders, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Vrijmetselarij. Voor het voetlicht treden: de dichter Jacob van Lennep, de Dordtse koopman en regent S.M. Hugo van Gijn en de liberale politicus en burgemeester van Rotterdam P.J. Oud. Ook predikant en Tweede Kamerlid G.W. Melchers en de hoogleraar in het Arbeidsrecht en secretaris van de Stichting van de Arbeid, B.C. Slotemaker, komen aan bod.

 • Athene – Het leven van de eerste democratie

  Waardering 0 uit 5
   9,95

  De Atheense democratic was meer dan een staatkundig systeem van volksmacht (demokratia). Debatten over haar betekenis deden mensen voor het eerst in de geschiedenis nadenken over politiek. De volksvergadering en de juryrechtbanken maakten de welsprekendheid tot een kunde. In het open klimaat van de democratie bestonden geen heilige huisjes en uit alle hoeken van de Griekse wereld trokken intellectuelen naar de ‘leerschool’ van Griekenland.

  Het toneel, onderdeel van religieuze festivals, had een centrale plaats in de democratie: voor het bijwonen van tragedies en komedies kregen de bezoekers een vergoeding; dat gaf de literatuur een enorme impuls, Bovenal bracht de democratic ‘betere manieren’, zoals gelijkberechtiging, respect voor wetten, openbare veiligheid, verdraagzaamheid en vermindering van wreedheid tegenover mensen en dieren.

 • Living Sufism – Sufi Rituals in the Middle East and the Balkans

  Waardering 0 uit 5
   9,95

  This book offers intimate and moving portraits of Sufism as practiced in five countries. Sufism, the mystical tradition of Islam, is as far from the strident and often violent fundamentalist strain of the religion that has so captured world attention as it is possible to be.

  Sufis in all parts of the Islamic world are broad-minded, tolerant, and non-violent, their quest only to find and approach God through all means, including poetry, music, and dance.