• Tweehonderd jaar Broederschap (1817-2017)

   19,50

  De Zaanse Vrijmetselaarsloge ‘Anna Paulowna’ bestaat tweehonderd jaar. Opgericht in 1817 is het een van de oudste verenigingen in de Zaanstreek.

  Anders dan in het verleden wordt er de laatste tijd gelukkig steeds minder geheimzinnig gedaan over de Vrijmetselarij. ‘Tweehonderd jaar Broederschap, 1817-2017, Vrijmetselarij in de Zaanstreek’ is dan ook een boek voor niet-Vrijmetselaars. De leden van ‘Anna Paulowna’ zijn in die twee eeuwen met hun tijd meegegaan, maar de essentie van hun arbeid is niet veranderd.  Diverse artikelen en interviews bieden tezamen een openhartige kijk in hun werkwijze.

 • Gelukkiger leven met het Enneagram – Groeien naar Spiritueel inzicht

   8,95

  In Gelukkiger leven met het Enneagram beschrijft Richard Rohr hoe de eeuwenoude typologie van het Enneagram mensen bij hun
  spirituele groei kan helpen.

  Terwijl de nadruk in Het Enneagram nog lag bij een analyse van de dwangmatige kanten van de 9 basistypen, wordt in dit nieuwe boek gezocht naar een manier om de gaven en de sterke kanten van elk type te gebruiken.

 • Vintage Fathi Mahmoud porseleinen theeschotel met God Thoth

   9,95

  Wauw, wat een prachtige theeschotel. Op de foto is niet te zien hoeveel het goud glanst. De achtergrondkleur op de panelen is goud en de versiering en hiërogliefen zijn metallic goud.

  Van Fathi Mahmoud gemaakt in Limoges Frankrijk. Op de schotel staat afgebeeld Farao links die het eeuwige leven (de ankh) krijgt van de god Thoth.

  Zeer goede vintage gebruikte staat. Er zijn geen chips of scheuren.

 • Vintage Egyptisch metalen sarcofaag pennenhouder van het British Museum – Circa 1989

   14,95

  Dit metalen doosje uit het British Museum is gebaseerd op de binnenste houten kist van Hornedjitef uit de vroege Ptolemeïsche Periode (ca. 240 v.Chr.) van het Oude Egypte.

  Deze kleine sarcofaag is 20 centimeter lang en is zo goed als nieuw, het ziet er nog echt fantastisch uit.

 • Aanbieding!

  Mooie handgemaakte zilverkleurige crucifix

   9,95

  Mooie handgemaakte zilverkleurige crucifix met fijne afwerking en detaillering.

  Het woord crucifix is afgeleid van het Latijnse crucifix, dat “aan een kruis vastgemaakt” betekent. Er zijn echter ook schrijvers die beweren dat het aanvankelijk verwees naar een martelpaal, zonder vormaanduiding. Sommige deskundigen denken dat de oorsprong van het symbool ligt bij de ankh uit het Egyptische polytheïsme.

  Formaat: 14×5 centimeter

 • Ik eet, dus ik ben – 60 eigenwijze recepten

   7,95

  Het besef dat we via ons eten met de grond verbonden zijn en daardoor met veel meer, zit niet meer in het centrum van ons bewustzijn. Ik eet dus ik ben werpt een niet alledaagse kijk op ons voedsel.

  De 60 recepten in dit boek zijn overheerlijk, kleurrijk, origineel en laten ons weer kennismaken met de puurheid van voedsel. Elk recept heeft een verdiende inleiding die prikkelt, ergert, doet lachen, geruststelt en natuurlijk informeert. Regelmatig legt de auteur de vinger op de zere plek.

 • De Wijsheid van het Universum – Boek en Orakelkaarten

   29,95

  Echte wijsheid is het licht en de liefde die uit je ziel stralen. Echte wijsheid is zowel universeel als uniek – tijdloos en oneindig.

  Met deze inspirerende orakelkaarten krijg je toegang tot jouw innerlijke wijsheid en zal je een antwoord vinden op al je vragen. In het bijbehorende boekje vind je de betekenis van alle kaarten, zodat je jezelf en anderen dagelijks readings kunt geven.

 • De Wijsheid van Maria Magdalena – Boek en Orakelkaarten

   79,95

  Al eeuwenlang wordt Maria Magdalena beschouwd als de Donkere Godin van de tedere kracht en autoriteit, als drager van oneindige compassie en wijsheid. Haar mysterieuze energie en tijdloze inzichten leven verder in alle vrouwen van vandaag en zijn tegenwoordig misschien relevanter dan ooit.

  Met deze inspirerende orakelkaarten krijgt u toegang tot haar energie en zult u een antwoord vinden op al uw vragen. In het bijbehorende boekje vindt u de betekenis van alle kaarten, zodat u uzelf en anderen readings kunt geven.

 • Beeld Artemis van Efeze

   29,95

  Een kopie van het standbeeld van Artemis uit het museum van Selçuk in Efeze, een Romeinse kopie van een Griekse marmeren replica (verloren) van een xoanon uit de geometrische periode. Een xoanon was een archaïsch houten cultusbeeld van het oude Griekenland. Het origineel van dit stuk bevindt zich in het Archeologisch Museum van Efeze (Turkije).

 • The Genesis Meditations – A shared practice of peace for Christians, Jews and Muslims

   54,95

  This book teaches step-by-step how early practitioners may have meditated in all three religions springing from the Middle East. Based on translations from Jesus’ native language, Aramaic.

  From the fertile common ground in Judaism, Christianity, and Islam, Neil Douglas-Klotz has revived what he calls “original meditation.” This ancient form of prayer focuses, not on a vision of the apocalypse, but on the tremendous power of creation as it is still unfolding in the universe and in our own personal experience.

 • Oosterse Geneeskunde – Een geïllustreerde gids van de Aziatische geneeswijzen

   12,95

  Jan Van Alphen en Anthony Aris (samenstelling) Oosterse geneeskunde een geïllustreerde gids van de Aziatische geneeswijzen. Dit is het eerste boek waarin zowel voor de leek als voor de gespecialiseerde lezer een geïlllustreerd overzicht wordt gepresenteerd van de belangrijkste gesystematiseerde medische tradities in Azië. Dit gebeurt enerzijds vanuit het perspectief van de westerse wetenschapper en anderzijds vanuit dat van de medici die heden ten dage hierin werkzaam zijn.

 • The Magician Within – Accessing the Shaman in the Male Psyche

   109,95

  Exploring the spiritual side of the male psyche, the authors present their special program for assisting men in the move from boyhood to manhood. By the authors of The King Within. First printing, hardcover.

  An extension of Robert Moore and Douglas Gillette’s theory about the underlying structures and dynamics of the male psyche, The Magician Within explores the psyche’s spiritual side and its qualities of insight, wisdom, and healing.

  The authors present the psychological dynamics of the “Magician program,” which enables men to move from boyhood into manhood in a positive, self-affirmative way, then enables them to help others, and they illustrate its universal presence in virtually all human societies. Volgende, they explore the Shadow, or destructive side, of this male potential, and ask men to look at themselves and their own lives to see how they may be caught in the destructive dynamics of either the Detached Manipulator or the Innocent One. Then, readers are invited to use their capacities for thoughtful self-reflection to access the Shaman in themselves for fuller and more generative lives.