• Aanbieding!

  Echoes of Perennial Wisdom – Frithjof Schuon

  Oorspronkelijke prijs was: € 12,95.Huidige prijs is: € 10,95.

  This revised collection of brief and inspiring passages on the spiritual life were selected from Schuon’s unpublished letters and papers as well as from his books. They discuss our relationship with God, the importance of prayer, the meaning of virtue, the significance of beauty in our lives as well as other spiritual themes. This edition has been re-translated and expanded to include 19 additional pages of moving excerpts.

 • Aanbieding!

  Forms and Substance in the Religions – Frithjof Schuon

  Oorspronkelijke prijs was: € 14,95.Huidige prijs is: € 10,95.

  The modern world is characterized by its fascination with relativity and individualism. Into this morass, the writings of Frithjof Schuon enter like a bolt of lightning that both clears the air and brings serenity in its wake. As the pre-eminent exponent of the Perennial Philosophy, Schuon’s perspective restores a true sense of proportions in affirming the transcendent Real and then draws all the consequences spiritually and humanly, as well as aesthetically on the plane of forms.

 • Aanbieding!

  Adastra & Stella Maris – Poems by Frithjof Schuon

  Oorspronkelijke prijs was: € 14,95.Huidige prijs is: € 12,95.

  During the last three years of his life Frithjof Schuon wrote approximately 3,500 short poems in his mother tongue German. These poems, which have been called “metaphysical music,” cover every possible aspect of spiritual doctrine, practice and virtue, as well as the role and function of beauty.

 • Aanbieding!

  Treasures of Heaven: Saints, Relics and Devotion in Medieval Europe

  Oorspronkelijke prijs was: € 44,95.Huidige prijs is: € 35,95.

  Dit prachtig geïllustreerde boek, dat een breed scala aan waardevolle voorwerpen uit collecties in heel Europa en de Verenigde Staten samenbrengt, onderzoekt de cultus van heilige relikwieën dieper en breder dan ooit tevoren.

  Het boek volgt het maken van reliekschrijnen vanaf de vroegste dagen van het christendom tot het hoogtepunt van de praktijk in de 16e eeuw en beschouwt het belang van reliekschrijnen als markeringen van het goddelijke in zowel het oosterse christendom (Byzantium) als het westerse christendom. Het boek volgt ook het lot van relikwieën en reliekschrijnen in de nasleep van de Reformatie, antiklerikale bewegingen en de Franse Revolutie.

 • Aanbieding!

  Atom and Archetype – The Pauli/Jung Letters 1932-1958

  Oorspronkelijke prijs was: € 44,95.Huidige prijs is: € 35,95.

  In 1932 had de wereldberoemde natuurkundige Wolfgang Pauli al het werk gedaan dat hem in 1945 de Nobelprijs zou opleveren. Hij leed ook onder een reeks verontrustende persoonlijke gebeurtenissen. Hij dronk zwaar, maakte vaak ruzie en had krachtige, verontrustende dromen.

  Pauli wendde zich tot C.G. Jung voor hulp en smeedde een buitengewone intellectuele verbinding, niet alleen tussen een natuurkundige en een psycholoog, maar ook tussen de natuurkunde en de psychologie.

  Naarmate hun kennis zich ontwikkelde, bespraken Jung en Pauli de aard van dromen en hun relatie tot de werkelijkheid, waarbij ze verrassende overeenkomsten vonden tussen dieptepsychologie en kwantumfysica en elkaars werk diepgaand beïnvloedden.

 • Aanbieding!

  De Astrologische Duiding – Deel 4: Analyse van Aspecten

  Oorspronkelijke prijs was: € 14,95.Huidige prijs is: € 12,95.

  In Deel 4 worden de aspekten, d.w.z. de hoeken die de planeten in de horoskopen met elkaar maken, diepgaand behandeld. Na uitleg van het begrip ‘aspekt gaat Drs. Karen Hamaker-Zondag in op vragen als:
  Wat is de werking van majeure en mineure aspekten – van de aspekten die meer of minder ingrijpend van invloed zijn.
  Welke orb – speling in het aantal graden per aspekthoek – kunnen we hanteren en wat is het verschil in effekt tussen in- en uitgaande, en tussen toe- en afnemende aspekten.

  Ook het verschijnsel van ongeaspekteerde planeten, een verwaarloosd onderdeel in de aspektduiding, komt uitgebreid aan bod.

 • Aanbieding!

  De Astrologische Duiding – Deel 2: Wezen en Werking van de Planeten

  Oorspronkelijke prijs was: € 15,95.Huidige prijs is: € 12,95.

  De planeten in de tekens worden zeer gedetailleerd besproken en per element gerangschikt, waarbij de nadruk wordt gelegd op hoe de psychische inhouden van de planeten in de tekens logisch afgeleid en gecombineerd kunnen worden.

  In één van de appendices zijn steekwoorden opgenomen voor de planeten, de elementen en de kruizen, zodat de lezer zijn verkregen kennis kan toetsen.

 • Aanbieding!

  EDDA – Goden- en heldenliederen uit de Germaanse Oudheid – Hardcover

  Oorspronkelijke prijs was: € 19,95.Huidige prijs is: € 15,95.

  De Edda werd omstreeks het eind van de dertiende eeuw geschreven. Zij bevat liederen die tussen de tien- de en dertiende eeuw in Noorwegen en IJsland ontstaan zijn. Ze werden voorgedragen aan de vorstenhoven en op de burchten en boerderijen van Germaanse edellieden en vrije boeren. Deze liederen geven ons een beeld van het leven en de denkwijze van onze voorouders, met name in de periode van de Volksverhuizing en in de Vikingtijd.

  Dr. Jan de Vries heeft de liederen zoveel mogelijk weergegeven in de oude trant. Hij handhaaft de typisch Germaanse versvorm, de korte strofe en de alliteratie, waardoor het mogelijk wordt een helder en boeiend beeld van de literatuur van die tijd te verkrijgen. Levenswijsheid en inzicht in menselijk handelen wordt afgewisseld met verhalen van oude mythen over goden, raadselvolle strofen over runenwijsheid. Spot en satire ontbreken evenmin.

 • Aanbieding!

  Reproductie beeld koninklijke schrijver Nebmerutef en God Thoth

  Oorspronkelijke prijs was: € 74,95.Huidige prijs is: € 59,95.

  Stap in de mystieke wereld van het oude Egypte met dit prachtige beeld, perfect geschikt voor je huisaltaar of elke andere plek van meditatie. Dit beeld straalt niet alleen esthetische pracht uit, maar draagt ook diepgaande symboliek die je spirituele ruimte zal verrijken.

  Een baviaan zit gehurkt op een klein voetstuk, met zijn handen wijs op zijn knieën. Maar het zou heiligschennis zijn om hem voor een huisdier aan te zien. Deze aap is een van de vormen van de Egyptisch god Thoth, beschermheer van schrijvers en wetenschappers. Dit wordt duidelijk gemaakt door de offertafel aan de voet van het voetstuk en de houding van de schrijver die nederig aan de voeten van zijn god zit.

  Afmetingen : 19,5 x 20,5 x 8 cm

 • Aanbieding!

  A Reader in the Anthropology of Religion

  Oorspronkelijke prijs was: € 15,95.Huidige prijs is: € 12,95.

  A Reader in the Anthropology of Religion is a collection of some of the most significant classic and contemporary writings in the field. This volume examines numerous aspects of religion in a diversity of cultures and expands upon the idea of what we mean by ‘religion’, linking it to some of the broader questions of culture and politics.

 • Aanbieding!

  Antiek Sistan Baluch Drie Mihrab gebedskleed.

  Oorspronkelijke prijs was: € 49,95.Huidige prijs is: € 39,95.

  Balochi of Baluch tapijten zijn traditionele tribale tapijten die worden gemaakt in de wijdere omgeving van Baluchistan in het westen van Pakistan en grenzend aan Afghanistan. Ze vertonen vaak geometrische motieven en tribale ontwerpen.

  Dit prachtige gebedstapijt stamt uit begin vorige eeuw en is hoogstwaarschijnlijk een Baluchi tapijt uit Afghanistan.

  Het kleed is strak geweven op ongeverfde kettingdraden die als franjes uitlopen aan beide uiteinden van het kleed. Het tapijt is stevig en van een mooie kwaliteit met kleine, strakke knoopjes. De gebruikte materialen, zoals de wol en de plantaardige kleurstoffen, zijn zuiver natuurlijke producten.

 • Aanbieding!

  Saturnus – Een nieuwe kijk op een oude boosdoener

  Oorspronkelijke prijs was: € 19,95.Huidige prijs is: € 15,95.

  Van oudsher wordt in mythe en sprookje de God Saturnus beschouwd als degene van wie niet veel goeds valt te verwachten. In de astrologie is het al niet anders; op het gebied dat in de horoskoop onder de druk van Saturnus gebukt gaat, heerst armoede, eenzaamheid, melancholie, pijn, frustratie, teleurstelling, angst en verdriet.