• 4x BRES – Keerpunten in mens en cultuur

   15,95

  BRES wil een ‘kroniek van onze beschaving’ zijn op het gebied van bewustzijn, nieuwe wetenschap, spiritualiteit, verborgen geschiedenis, wereldwijde ontdekkingen, duurzaamheid, alternatieve genezing.

  Doordat elk nummer een ander thema behandelt kan diep op het onderwerp worden ingegaan, vanuit verschillende invalshoeken en met de visie van de huidige tijd. Daarbij vormt telkens een serieuze spiritualiteit de rode draad in het themanummer, een spiritualiteit die voor iedereen herkenbaar is omdat ze universeel is, niet gebonden is aan uiterlijke dogma’s en rituelen, en innerlijk beleefd en ontwikkeld wordt.

 • Vintage Fathi Mahmoud porseleinen theeschotel met God Thoth

   9,95

  Wauw, wat een prachtige theeschotel. Op de foto is niet te zien hoeveel het goud glanst. De achtergrondkleur op de panelen is goud en de versiering en hiërogliefen zijn metallic goud.

  Van Fathi Mahmoud gemaakt in Limoges Frankrijk. Op de schotel staat afgebeeld Farao links die het eeuwige leven (de ankh) krijgt van de god Thoth.

  Zeer goede vintage gebruikte staat. Er zijn geen chips of scheuren.

 • Vintage Egyptisch metalen sarcofaag pennenhouder van het British Museum – Circa 1989

   14,95

  Dit metalen doosje uit het British Museum is gebaseerd op de binnenste houten kist van Hornedjitef uit de vroege Ptolemeïsche Periode (ca. 240 v.Chr.) van het Oude Egypte.

  Deze kleine sarcofaag is 20 centimeter lang en is zo goed als nieuw, het ziet er nog echt fantastisch uit.

 • 6 vintage houten onderzetters met Indiaas tafereel

   4,95

  Deze mooie vintage coasters/ onderzetters met goudverf tonen een typisch Indiaas tafereel van een jonge vrouw die mogelijk een drietal pauwen voert in haar tuin. Of misschien bespeelt ze een luit of ander muziekinstrument waar de pauwen door aangetrokken worden.

  De coasters zijn voorzien van vilt tegen krassen en zijn aan de bovenzijde gelamineerd/geplastificeerd zodat ze tegen een vochtig doekje kunnen.

  incl. houten houder/doosje

 • Aanbieding!

  Mooie handgemaakte zilverkleurige crucifix

   9,95

  Mooie handgemaakte zilverkleurige crucifix met fijne afwerking en detaillering.

  Het woord crucifix is afgeleid van het Latijnse crucifix, dat “aan een kruis vastgemaakt” betekent. Er zijn echter ook schrijvers die beweren dat het aanvankelijk verwees naar een martelpaal, zonder vormaanduiding. Sommige deskundigen denken dat de oorsprong van het symbool ligt bij de ankh uit het Egyptische polytheïsme.

  Formaat: 14×5 centimeter

 • Ik eet, dus ik ben – 60 eigenwijze recepten

   7,95

  Het besef dat we via ons eten met de grond verbonden zijn en daardoor met veel meer, zit niet meer in het centrum van ons bewustzijn. Ik eet dus ik ben werpt een niet alledaagse kijk op ons voedsel.

  De 60 recepten in dit boek zijn overheerlijk, kleurrijk, origineel en laten ons weer kennismaken met de puurheid van voedsel. Elk recept heeft een verdiende inleiding die prikkelt, ergert, doet lachen, geruststelt en natuurlijk informeert. Regelmatig legt de auteur de vinger op de zere plek.

 • Aanbieding!

  Mythos – The Greek Myths Retold by Stephen Fry – Hardcover

   9,95

  The Greek myths are the greatest stories ever told, passed down through millennia and inspiring writers and artists as varied as Shakespeare, Michelangelo, James Joyce and Walt Disney.

  They are embedded deeply in the traditions, tales and cultural DNA of the West. In Stephen Fry’s hands the stories of the titans and gods become a brilliantly entertaining account of ribaldry and revelry, warfare and worship, debauchery, love affairs and life lessons, slayings and suicides, triumphs and tragedies.

 • De Wijsheid van het Universum – Boek en Orakelkaarten

   29,95

  Echte wijsheid is het licht en de liefde die uit je ziel stralen. Echte wijsheid is zowel universeel als uniek – tijdloos en oneindig.

  Met deze inspirerende orakelkaarten krijg je toegang tot jouw innerlijke wijsheid en zal je een antwoord vinden op al je vragen. In het bijbehorende boekje vind je de betekenis van alle kaarten, zodat je jezelf en anderen dagelijks readings kunt geven.

 • De Wijsheid van Maria Magdalena – Boek en Orakelkaarten

   79,95

  Al eeuwenlang wordt Maria Magdalena beschouwd als de Donkere Godin van de tedere kracht en autoriteit, als drager van oneindige compassie en wijsheid. Haar mysterieuze energie en tijdloze inzichten leven verder in alle vrouwen van vandaag en zijn tegenwoordig misschien relevanter dan ooit.

  Met deze inspirerende orakelkaarten krijgt u toegang tot haar energie en zult u een antwoord vinden op al uw vragen. In het bijbehorende boekje vindt u de betekenis van alle kaarten, zodat u uzelf en anderen readings kunt geven.

 • Beeld Artemis van Efeze

   29,95

  Een kopie van het standbeeld van Artemis uit het museum van Selçuk in Efeze, een Romeinse kopie van een Griekse marmeren replica (verloren) van een xoanon uit de geometrische periode. Een xoanon was een archaïsch houten cultusbeeld van het oude Griekenland. Het origineel van dit stuk bevindt zich in het Archeologisch Museum van Efeze (Turkije).

 • The Genesis Meditations – A shared practice of peace for Christians, Jews and Muslims

   54,95

  This book teaches step-by-step how early practitioners may have meditated in all three religions springing from the Middle East. Based on translations from Jesus’ native language, Aramaic.

  From the fertile common ground in Judaism, Christianity, and Islam, Neil Douglas-Klotz has revived what he calls “original meditation.” This ancient form of prayer focuses, not on a vision of the apocalypse, but on the tremendous power of creation as it is still unfolding in the universe and in our own personal experience.

 • Oosterse Geneeskunde – Een geïllustreerde gids van de Aziatische geneeswijzen

   12,95

  Jan Van Alphen en Anthony Aris (samenstelling) Oosterse geneeskunde een geïllustreerde gids van de Aziatische geneeswijzen. Dit is het eerste boek waarin zowel voor de leek als voor de gespecialiseerde lezer een geïlllustreerd overzicht wordt gepresenteerd van de belangrijkste gesystematiseerde medische tradities in Azië. Dit gebeurt enerzijds vanuit het perspectief van de westerse wetenschapper en anderzijds vanuit dat van de medici die heden ten dage hierin werkzaam zijn.