• Aarde, Vuur, Water, Lucht

14,95

AARDE, VUUR, WATER, LUCHT is een grandioos ‘kijkboek’, waarin alleen al het bladeren een feest is.

Mary Hoffman en Jane Ray nemen je mee op een bijzondere reis in woord en beeld door de fascinerende wereld van de elementen in zowel bekende als onbekende culturen. Vanuit de verschillende mythen, sagen en legenden ontstaat als het ware vanzelf een relatie tot onze tijd.

• Abonnement Mystieke School

149,95

Met een abonnement op de Mystieke School krijg je 12 maanden toegang tot alle online cursussen. Dit is perfect wanneer je alle, of de meeste, van de cursussen graag wil volgen.

Normaal kost het bijna €300 wanneer je alle 6 online cursussen wil doen. Met een abonnement krijg je een jaar lang alle online cursussen voor maar €149,95.

Dit is een korting van maar liefs €150!

• Adem in, adem uit – meditaties voor een druk bestaan

9,50

Een fraai uitgevoerd geschenkboekje boordevol korte meditaties, anekdotes en adviezen, waarmee je elk moment van de dag mindful kunt doorbrengen.

• Aleister Crowley Magick – First edition

94,95

Aleister Crowley’s occulte meesterwerk Magick, voor het eerst gepubliceerd in Liber ABA (deel II), is essentieel leesvoer voor studenten van Thelema en het occulte.

Deze gids voor de grondbeginselen van magie is een beknopte versie van het vierdelige magnum opus Liber ABA of ‘Boek 4’ en wordt aanbevolen aan ingewijden in de magie.

Staat: hardcover, goede staat, geen stofomslag

• Alphonse Mucha

19,95

Alphonse Mucha (1860-1939) was een van de beroemdste vertegenwoordigers van de Art Nouveau. In deze tijd, waarin de belangstelling voor de kunst van het fin de siècle weer toeneemt, brengt dit boek hulde aan een kunstenaar wiens overbekende creaties ons beeld van de Art Nouveau hebben bepaald en die, nu wij het totale spectrum van zijn artistieke activiteiten kunnen overzien, veel meer blijkt dan slechts een begaafde afficheschilder.

Wat weinigen weten, is dat Mucha zich zeer aangetrokken voelde tot de esoterische aspecten van de vrijmetselarij. Hij werd in 1898 opgenomen in de vrijmetselaarsloge van Parijs. De invloed van de vrijmetselaarssymboliek is in zijn werk overal herkenbaar, met name in het boek Le Pater.

• Antieke Chinese cloisonné kom met leeuwen

99,95

Niet vaak kunnen we zoiets adembenemend moois inkopen als deze antieke Chinese cloisonné kom in een groot formaat. Bijzonder, dit formaat, want grotere, geëmailleerde schalen zijn moeilijk te vinden.

De schaal is met goot vakmanschap vervaardigd en werkelijk prachtig versierd met vier verschillende, veelkleurige foo leeuwen aan de buitenkant. Aan de binnenkant rondom bloemen, (zo te zien orchideeën) over de fijn bewerkte turquoise ondergrond. Zelfs de onderkant is prachtig versierd!

• Arche 5: Een aantrekkelijke vrijmetselarij / Une franc-maçonnerie attrayante

69,95

Arche is het officiele magazine van de Grootloge van België (GLB). Het wordt tweetalig uitgegeven; in de Nederlandse taal en de Franse taal. Arche 5 heeft als overkoepelende thema die van een aantrekkelijke vrijmetselarij.

• Astrologie in 100 lessen – Met vragen en antwoorden

6,50

Astrologie omvat 34 grondbegrippen: twaalf tekens, twaalf huizen en tien planeten, welke ieder op zich vrij eenvoudig te leren zijn. Deze basisfaktoren bevatten echter 1440 kombinatiemogelijkheden!

De waarde van Joan Negus’ boek ligt in het leren samenvatten van dit noodzakelijke doch omvangrijke materiaal in korte, hanteerbare begrippen. Ze deelt daartoe de stof op in 100 oefeningen met vragen en antwoorden; ze behandelt eerst de betekenis van één teken, daarna het kombineren van twee en ze dezelfde drie tekens, waarna ze dezelfde methode volgt met het kombineren van tekens in huizen om vervolgens tekens en planeten in huizen te kombineren.

Een uitklapvel waarop, ter ondersteuning van het geheugen, de grondbegrippen in trefwoorden zijn weergegeven, vergemakkelijkt het maken van de oefeningen. Tot slot wordt de verkregen kennis van de lezer in de praktijk getoetst en op aktuele voorbeeldhoroskopen toegepast.

• Astrologisch Plaatsnamenboek voor Nederland

5,00

Voor het berekenen van een geboortehoroscoop heeft de astroloog nodig:de geboortedatum, de geboorteplaats en de geboortetijd.

Het Astrologisch Plaatsnamenboek voor Nederland bevat behoudens de lengte- en breedtegraden van ruim 2600 gehuchten, dorpen, gemeenten en steden waarvan de coördinaten tot in tienden van minuten zijn gegeven onder meer de adressen van alle bevolkingsregisters waar de geboortedatum, -plaats en -tijd geregistreerd staan en aldaar opgevraagd kunnen worden.

• Beeld Artemis van Efeze

44,95

Een kopie van het standbeeld van Artemis uit het museum van Selçuk in Efeze, een Romeinse kopie van een Griekse marmeren replica (verloren) van een xoanon uit de geometrische periode. Een xoanon was een archaïsch houten cultusbeeld van het oude Griekenland. Het origineel van dit stuk bevindt zich in het Archeologisch Museum van Efeze (Turkije).

• Beeld Egyptische schriftgeleerde lay

65,00

Egyptische schriftgeleerde lay, een hoge functionaris van de Pharao, zit in kleermakerszit in de bekende positie van een schrijver.

Dit beeld is een met de hand gepatineerde reproductie. Mal gemaakt van een afdruk van het originele werk.

• Beeld Hippocrates – Vader van de Moderne Geneeskunde

19,95

Hippocrates, was een Griekse arts van de Age of Pericles (Klassiek Griekenland), en wordt beschouwd als een van de meest opvallende figuren in de geschiedenis van de geneeskunde.