• Aarde, Vuur, Water, Lucht

  14,95

  AARDE, VUUR, WATER, LUCHT is een grandioos ‘kijkboek’, waarin alleen al het bladeren een feest is.

  Mary Hoffman en Jane Ray nemen je mee op een bijzondere reis in woord en beeld door de fascinerende wereld van de elementen in zowel bekende als onbekende culturen. Vanuit de verschillende mythen, sagen en legenden ontstaat als het ware vanzelf een relatie tot onze tijd.

 • Abonnement Mystieke School

  149,95

  Met een abonnement op de Mystieke School krijg je 12 maanden toegang tot alle online cursussen. Dit is perfect wanneer je alle, of de meeste, van de cursussen graag wil volgen.

  Normaal kost het bijna €300 wanneer je alle 6 online cursussen wil doen. Met een abonnement krijg je een jaar lang alle online cursussen voor maar €149,95.

  Dit is een korting van maar liefs €150!

 • Adem in, adem uit – meditaties voor een druk bestaan

  9,50

  Een fraai uitgevoerd geschenkboekje boordevol korte meditaties, anekdotes en adviezen, waarmee je elk moment van de dag mindful kunt doorbrengen.

 • Antieke Chinese cloisonné kom met leeuwen

  99,95

  Niet vaak kunnen we zoiets adembenemend moois inkopen als deze antieke Chinese cloisonné kom in een groot formaat. Bijzonder, dit formaat, want grotere, geëmailleerde schalen zijn moeilijk te vinden.

  De schaal is met goot vakmanschap vervaardigd en werkelijk prachtig versierd met vier verschillende, veelkleurige foo leeuwen aan de buitenkant. Aan de binnenkant rondom bloemen, (zo te zien orchideeën) over de fijn bewerkte turquoise ondergrond. Zelfs de onderkant is prachtig versierd!

 • Arche 5: Een aantrekkelijke vrijmetselarij / Une franc-maçonnerie attrayante

  69,95

  Arche is het officiele magazine van de Grootloge van België (GLB). Het wordt tweetalig uitgegeven; in de Nederlandse taal en de Franse taal. Arche 5 heeft als overkoepelende thema die van een aantrekkelijke vrijmetselarij.

 • Beeld Artemis van Efeze

  44,95

  Een kopie van het standbeeld van Artemis uit het museum van Selçuk in Efeze, een Romeinse kopie van een Griekse marmeren replica (verloren) van een xoanon uit de geometrische periode. Een xoanon was een archaïsch houten cultusbeeld van het oude Griekenland. Het origineel van dit stuk bevindt zich in het Archeologisch Museum van Efeze (Turkije).

 • Beeld Egyptische schriftgeleerde lay

  65,00

  Egyptische schriftgeleerde lay, een hoge functionaris van de Pharao, zit in kleermakerszit in de bekende positie van een schrijver.

  Dit beeld is een met de hand gepatineerde reproductie. Mal gemaakt van een afdruk van het originele werk.

 • Beeld Hippocrates – Vader van de Moderne Geneeskunde

  19,95

  Hippocrates, was een Griekse arts van de Age of Pericles (Klassiek Griekenland), en wordt beschouwd als een van de meest opvallende figuren in de geschiedenis van de geneeskunde.

 • Beginselen van de Esoterische Filosofie (Purucker)

  25,00

  Hoewel H.P. Blavatsky’s Geheime Leer in brede kring wordt gezien als de voornaamste theosofische bron, vinden veel mensen de inhoud ervan nogal overweldigend. Dit boek voorziet in de behoefte aan een duidelijke toelichting van HPB’s meesterwerk.

  Het bevat een reeks lezingen die in besloten kring werden gehouden. Na toelichting van de drie fundamentele grondstellingen waarop Blavatsky’s boek is gebaseerd, geeft De Purucker commentaar op belangrijke passages uit dit werk.

  Als de lezer de Beginselen heeft bestudeerd, beschikt hij over een allesomvattende schets van de ontstaansgeschiedenis van de kosmos en van de mens.

 • Benedictijnse levenskunst – voor mensen van nu

  14,50

  Al eeuwenlang leven kloosterlingen naar de Regel van Benedictus. Maar kan een tekst van bijna 1500 jaar geleden nog iets betekenen voor ons in de 21e eeuw? De auteurs van dit boek laten zien dat de gedragscode die de heilige Benedictus noteerde als model voor een gemeenschappelijk leven, ongeveer alle terreinen van het menselijk samenleven beslaat en ook nu nog heel bruikbaar is.

 • Corpus Hermeticum (Italiaans/Italiano/Italian)

  24,95

  Il ”Corpus Hermeticum” è una raccolta di scritti filosofico-religiosi di epoca tardo-ellenistica, attribuiti ad Ermete Trismegisto, il Mercurio latino identificato anche con l’egiziano Thot, il Dio che dona agli uomini la scrittura.

 • De ‘Logische’ Jezus – Logos, Christusdimensie en de 21e eeuw

  9,95

  Altijd was er al een zekere spanning tussen de aardse mens Jezus van Nazareth en de Christus van de verkondiging. Ooit hebben kerkelijke prelaten bepaald dat Jezus twee ‘naturen’ had, een menselijke en een goddelijke. Dat heeft diepe sporen nagelaten. In dit boek gaat de auteur diep in op de beelden van Jezus zoals die gevormd zijn door de kerkelijke traditie of vanuit de bijbelse interpretatie. Wat voegen de pas ontdekte bronnen, zoals de Nag Hammadi-geschriften, daaraan toe? En hoe staat het met de ‘joodse kant’ van de zaak? Hoe kunnen we kijken naar de opzienbarende resultaten van het onderzoek naar de historische Jezus? En wat moeten we met de Christus-opvattingen van mensen als Drewermann en Steiner, of met ‘moderne apokriefen’ als A Course in Miracles?