/ / / Golden verses of Pythagoras – Fabre d’Olivet (1975, hardcover)
Golden verses of Pythagoras - Fabre d'Olivet (1975, hardcover) 1

Golden verses of Pythagoras – Fabre d’Olivet (1975, hardcover)

69,95

Dit zijn de legendarische gouden verzen van Pythagoras, zoals vertaald (met inspiratie) in het Frans door Fabre D’Olivet, en vervolgens in het Engels (met gelijke inspiratie) vertaald door Nayan Louise Redfield.

Het eerste deel van het boek is de poëtische vertaling van de zesendertig verzen zelf. Eén pagina geeft de originele Griekse tekst, de andere kant geeft de Franse vertaling, terwijl de Engelse vertaling onderaan beide pagina’s verschijnt. Het tweede deel van het boek gaat gedetailleerd in op alle verzen, vers voor vers.

1 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Een zeldzame klassieker: ‘Golden Verses of Pythagoras – Explained and Translated Into French Hardcover’. Gepubliceerd in 1975 door de toonaangevende uitgeverij Samuel Weiser.

Dit zijn de legendarische gouden verzen van Pythagoras, zoals vertaald (met inspiratie) in het Frans door Fabre D’Olivet, en vervolgens in het Engels (met gelijke inspiratie) vertaald door Nayan Louise Redfield. Het eerste deel van het boek is de poëtische vertaling van de zesendertig verzen zelf. Eén pagina geeft de originele Griekse tekst, de andere kant geeft de Franse vertaling, terwijl de Engelse vertaling onderaan beide pagina’s verschijnt. Het tweede deel van het boek gaat gedetailleerd in op alle verzen, vers voor vers.

Dit tweede deel is van grote waarde voor de esoterische student. De verzen zijn geschreven op de manier van alle oude authentieke wijsheidsliteratuur met minstens twee betekenisniveaus. Veel mensen kunnen deze verzen lezen als niets meer dan morele instructies over hoe ze een deugdzaam leven kunnen leiden. Dat zijn ze ook, maar ze zijn ook meer dan dat.

D’Olivet brak met de traditie en onthulde de esoterische betekenis van elk vers. Deze diepere betekenissen onthullen de diepe eeuwige wijsheid die een groot deel uitmaakt van de voorbereiding, zuivering en perfectie van de adept. Maar het eenvoudig lezen en intellectueel kennen van deze principes is niet genoeg. Ze moeten een deel van je ziel worden. Dat is de reden waarom door de eeuwen heen Pythagoreeërs deze verzen elke dag lazen en hun diepere betekenis voor hun leven overwogen.

Bijzonderheden
Geen stofomslag
Zo goed als nieuw

Details
Hardcover
Publisher: Samuel Weiser (1975)
ISBN-10: 0877282919
ISBN-13: 978-0877282914

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.