/ / / Mani’s lichtschat

Mani’s lichtschat

12,95

Een bloemlezing uit manichese teksten. Mani (3e eeuw na Chr., Babylon) was de stichter van de christocentrische Lichtkerk, die zich verspreidde over de gehele toenmalig bekende wereld. De lichtboodschap van Mani gaat uit van de christelijke gnosis. De schitterende lichtparels die de manichese teksten vormen, zijn deze eeuw teruggevonden in Egypte en China.

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Een bloemlezing uit manichese teksten. Mani (3e eeuw na Chr., Babylon) was de stichter van de christocentrische Lichtkerk, die zich verspreidde over de gehele toenmalig bekende wereld. De lichtboodschap van Mani gaat uit van de christelijke gnosis. De schitterende lichtparels die de manichese teksten vormen, zijn deze eeuw teruggevonden in Egypte en China. Het zijn troostrijke verzen, een weldaad voor de ziel.

Toen in de jaren dertig van de vorige eeuw in Egypte in een modderige kelder een pak verweerde papyrusbladen met koptisch schrift gevonden werd, vermoedde niemand dat het ging om een wezenlijk deel van de lichtschat van de manicheeën, ook wel Mani’s parelliederen genoemd.

Mani, de afgezant van het Licht, wilde de zuivere gnostieke krachten die zich in hem openbaarden, licht, liefde en een leven in overeenstemming met de goddelijke ordening aan zijn medemensen overdragen. Hij leerde dat in het mensenhart een lichtkiem verborgen is, die gevangen ligt in een stoffelijke omhulling, de menselijke persoonlijkheid.

Vertaling: G. Sweron-Andries.

Bijzonderheden
In zeer goede staat
Geen stofomslag

Inhoud
Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardcover
Druk: 1
Verschijningsdatum: januari 1997
Afmetingen: 22,8 x 14,8 x 2,3 cm
Aantal pagina’s: 224 pagina’s
Illustraties: Met illustraties
Auteur: Siegert
Uitgever: Rozekruis Pers, Uitgeverij de
EAN: 9789067321907

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.