/ / / Mysteriën van de vrijmetselarij: Leer de symbolen van de Leerling-graad

Mysteriën van de vrijmetselarij: Leer de symbolen van de Leerling-graad

(21 klantbeoordelingen)

44,95

De uitgebreide online cursus ‘Toegepaste Vrijmetselarij’ geeft je meer informatie over de vrijmetselarij, de broederschap en de symboliek van de Leerlinggraad. De cursus leert je de mysteriën van de vrijmetselarij te integreren in je eigen leven.

Categorie:

Beschrijving

De uitgebreide online cursus ‘Toegepaste Vrijmetselarij’ geeft je meer informatie over de vrijmetselarij, de broederschap en de symboliek van de Leerlinggraad. De cursus leert je de mysteriën van de vrijmetselarij te integreren in je eigen leven.

Meer inzicht en praktische toepassing

Uit reacties van cursisten blijkt dat zij de cursus(sen) als duidelijk en verhelderend beoordelen. Zij ervaren het volgen van een of meerdere cursussen als een goed hulpmiddel bij hun weg naar meer inzicht en als vertaling naar de praktische toepassing van vrijmetselarij in hun leven.

Les-onderdelen

Waarom deze cursus?

 • Gebaseerd op authentieke traditie
 • Praktisch, niet alleen theorie
 • Niet academisch
 • Geschikt voor beginners en gevorderden
 • Altijd bereikbaar, ook onderweg
 • Geschikt voor smartphone en tablet
 • Makkelijk en veilig betalen met iDEAL
 • Niet tevreden, geld terug

21 beoordelingen voor Mysteriën van de vrijmetselarij: Leer de symbolen van de Leerling-graad

 1. Avatar

  Ralph Koch

  De cursus is zeker een hulpmiddel om beter inzicht te krijgen, waar je mee bezig, bent als je eenmaal ingewijd bent. De ervaring als leerling is geen eenvoudige, de constante geheimzinnigheid om je heen doet je vaak twijfelen of de aansluiting daadwerkelijk gaat opbrengen wat je gehoopt hebt. De kennis die je middels deze cursus krijgt is eigenlijk, het inzicht dat je intern gehoopt had te krijgen. Op wat taalfoutjes na is de cursus goed te volgen en geeft de antwoorden op vragen die reeds lange tijd bestonden. Proficiat met het geheel, ik heb werkelijk geen enkele spijt, hieraan begonnen te zijn. Keep on the good work!

 2. Avatar

  Judith

  Extra licht en inzicht. Ik ben er inmiddels ook ingedoken. Tot dusver bevalt het me prima en biedt het nog wat extra licht en inzicht. Toch leuk om te weten dat je zelfs aan de scharnieren van je logedeuren nog betekenis kunt ontlenen. Bijzonder dat de cursus nog is uitgebreid met een soort meditatieve mindfullness voor Maçons.

 3. Avatar

  Klaas

  Wat zou ik daar 25 jaar geleden blij mee geweest zijn. De korte inhoud die ik te zien krijg en de inhoudsopgave die in de toekomst nog verscholen is, ziet er heel goed uit. Wat zou ik daar 25 jaar geleden blij mee geweest zijn. Maar nu ook nog, zeer benieuwd naar het vervolg. Zie het ook als een gekwalificeerd middel waar veel loges onvoldoende aan toe komen.

 4. Avatar

  Hans

  Goede info en smakelijk gebracht. Daar er vaak tijd ontbreekt voor instructie vind ik deze cursus goed bijdragen. Tevens fijn jezelf het tempo kunt bepalen. Samengevat: goede info en smakelijk gebracht. Onlangs een gesprek gehad met een geïnteresseerde (wellicht toekomstige zuster), al te vaak stuur je ze met een kluitje het riet in.. Het zou een mooie verduidelijking zijn.

 5. Avatar

  Carlijn

  Een beter mens worden doen je niet alleen in de loge. Er zijn genoeg vrijmetselaars zonder schootsvel waar wij als vrijmetselaars ook een voorbeeld aan kunnen nemen. Dit is niet alleen aan de koninklijke kunst voorbehouden. Daarnaast is het prettig dat de cursus door een mede vrijmetselaar is opgezet, met daarachter passie en liefde voor de vrijmetselarij.

 6. Avatar

  Ewald

  Mij heeft het verrijkt vooral ook door accenten op onderwerpen waar ik nog niet zoveel aandacht aan besteed had of die mij raken als onvolkomenheid in mezelf. Laten we ons allemaal vrij blijven voelen en vooral de liefde voor de medemens niet vergeten! Ik vind de cursus bovendien schitterend geïllustreerd.

 7. Avatar

  Peter

  De cursus is zeer verhelderend,makkelijk te volgen en prettig in de vormgeving. Als leerling vrijmetselaar is het heel leerzaam om alles nog eens gestructureerd Bij elkaar te zien. Nieuwe inzichten over symbolen, soms een eye-opener! Hartelijk dank!

 8. Avatar

  Rene

  Ik ben begonnen met de cursus en ik ben er heel blij mee. Het geeft mij een soort duidelijke richting en handvatten. Het is een helder en bondig overzicht. Het zal mijn innerlijke reis in het eerste jaar zeker makkelijker maken. Groet RenŽ.

 9. Avatar

  Ivo

  Een zeer verhelderende cursus

 10. Avatar

  Ivo Feitsma

  De cursus geeft een beknopt overzicht van de thema’s van de verschillende graden. Door de beknoptheid geeft het een goed beeld van de essenties van de verschillende graden.

 11. Avatar

  pierre quartier

  De cursus is goed – gewoon goed: klaar en duidelijk. To the point.

 12. Avatar

  Martine

  Deze teksten werken voor mij als heel verhelderend. De vrijmetselarij boeit mij enorm en langs deze weg hoop ik er wat meer inzicht in te krijgen.

 13. Avatar

  Gerard Monster

  Dat de tempel een replica van de goddelijke wereld symboliseerde

 14. Avatar

  Willem

  Mooie uiteenzetting en heel duidelijk gebracht.

 15. Avatar

  Paul Muller

  Uitstekende uiteenzetting. Het zou wat mij betreft iets interactiever en multimedialer mogen (door bv toevoegen van vragen of quiz en meer video).

 16. Avatar

  Alberto

  Mooie verduidelijking van de graden en tableau’s.

 17. Avatar

  Alberto

  Goed belicht. Er wordt ruim ingegaan op de materie van de Meester graad met al zijn facetten.

 18. Avatar

  Fred

  Waardevolle inspiratie. Heldere uitleg. Wellicht kunnen we eens van gedachten wisselen?

 19. Avatar

  Marina van Mil (geverifieerde eigenaar)

  Mooie basis qua informatie. Wel erg gericht op de ~Broeders en weinig over de Gemende Vrijmetselarij en de symbolen die daarbinnen gebruikt worden. Wellicht nog toe te voegen, maakt het wat completer, denk ik. Maar was zinnig.

 20. Avatar

  Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Verified reviewVerified review - view originalExternal link

  De cursus is helder van opzet en uitdagend. Het biedt in klare taal een goed overzicht van aard en oorsprong van de vrijmetselarij. Ook biedt het goede verwijzingen naar wat het voor de cursist zelf kan betekenen. Fijn is ook dat de schrijver(s) zelf aangeven vanuit welke visie en achtergrond ze deze cusus hebben opgezet.

 21. Avatar

  Pierre Wilhelmus (geverifieerde eigenaar)

  Ben al 23 jaar vrijmetselaar en heb nog veel dingen opgepikt die ik noch niet zo gezien had. Ook goed voor leerlingen. Je krijgt een goed beeld van alle stromingen binnen de vrijmetselarij. Jammer dat het Grootoosten er niet voor open staat. Minpuntje is dat jullie geld vragen voor de cursus, maar snap het wel. Broedergroet, Pierre Wilhelmus

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.