/ / / Mysteriën van de vrijmetselarij: Van Gezel tot Alchemistisch Meester

Mysteriën van de vrijmetselarij: Van Gezel tot Alchemistisch Meester

(7 klantbeoordelingen)

44,95

De vervolgcursus ‘Mysteriën van de vrijmetselarij: van Gezel tot Alchemistisch Meester’ helpt je de mysteriën van de vrijmetselarij verder te doorgronden en integreren in je leven. In deze cursus leer je over de symboliek van de Gezel- en Meestergraad.

Belangrijk: Voor deze vervolgcursus is een vereiste dat de cursus ‘Mysteriën van de vrijmetselarij: Leer de symbolen van de Leerling-graad’ is voltooid

Categorie:

Beschrijving

De vervolgcursus ‘Mysteriën van de vrijmetselarij: van Gezel tot Alchemistisch Meester’ helpt je de mysteriën van de vrijmetselarij verder te doorgronden en integreren in je leven. In deze cursus leer je over de symboliek van de Gezel- en Meestergraad.

Belangrijk: Voor deze vervolgcursus is een vereiste dat de cursus ‘Mysteriën van de vrijmetselarij: Leer de symbolen van de Leerling-graad’ is voltooid

Inhoud van de cursus

Gezel-vrijmetselaar: Zoals de eerste graad van Leerling-vrijmetselaar de poort naar de mysteriën van de Vrijmetselarij is, zo gaat de tweede graad van Gezel-vrijmetselaar over de methoden waarmee men vordert in spirituele kennis.

In zekere zin is de rite van de tweede graad de opneming van de kandidaat in de maçonnieke wereld. Een van de middelen om onze capaciteit voor het Licht te vergroten vinden we in de Vrijmetselarij in de vorm van een trap; een belangrijk symbool voor de tweede graad.

Meester-vrijmetselaar: Elk inwijdingsgenootschap kent de symbolische beproeving van de dood. In de vrijmetselarij komen we deze tegen in de derde graad, die van Meester-vrijmetselaar. In deze graad wordt de kandidaat bekendgemaakt met de legende van de maçonnieke held Hiram Abiff.

Alchemistisch Meester: De stelling van deze korte cursus is dat de maçonnieke symboliek, zoals deze voorkomt op de verschillende tableaus van de drie graden, een weerspiegeling is van bepaalde hermetische beginselen en niet los gezien kan worden van de hermetische/kabbalistische traditie van waaruit ze is afgeleid. De vrijmetselarij is een codificatie van de filosofische essentie van de Renaissance.

Les-onderdelen

Cursus Inhoud

Uitklappen
THEORIE & PRAKTIJK GEZEL-GRAAD
THEORIE & PRAKTIJK MEESTER-GRAAD
THEORIE & PRAKTIJK ALCHEMISTISCH MEESTER
Hoofdstuk Content
0% Compleet 0/1 Steps

Waarom deze cursus?

 • Gebaseerd op authentieke traditie
 • Praktisch, niet alleen theorie
 • Niet academisch
 • Geschikt voor beginners en gevorderden
 • Altijd bereikbaar, ook onderweg
 • Geschikt voor smartphone en tablet
 • Makkelijk en veilig betalen met iDEAL
 • Niet tevreden, geld terug

7 beoordelingen voor Mysteriën van de vrijmetselarij: Van Gezel tot Alchemistisch Meester

 1. Avatar

  John

  Ik vind het een waardevolle cursus. Wordt hij binnenkort uitgebreid naar andere graden, dan kan ik alvast vooruitwerken?

 2. Avatar

  Sipke

  Er zijn broeders, ik in ieder geval die bij het toetreden van de club antwoorden zochten en nog steeds zoeken. Het is geen must om deze cursus te volgen maar kwam bij mij op het juiste moment en zie uit naar de rest evenals ik uitkijk naar instructie op de loge. Grote waardering voor de “Arbeid” hier verricht. Zullen vele uurtjes inzitten. Mijn dank is verpletterend.

 3. Avatar

  Ed

  Ik persoonlijk vind dat de cursus een goed idee is.. Zeker als je bedenkt dat er ook broeders de orde gedekt hebben omdat ze onvoldoende instructie en begeleiding kregen. Natuurlijk moet het niet in verkeerde handen zijn, maar ik heb een heel goed gevoel over de hele cursus…. Mij persoonlijk heeft het nog enthousiaster gemaakt en meer inzicht gegeven… en dan heb ik nog niet de hele cursus gedaan…

 4. Avatar

  Annelies

  De videos zijn leuk

 5. Avatar

  jeany

  Hoewel deze cursus geen verplichting is geeft het wel handvaten voor degene die de vrijmetselarij in hun leven willen integreren. Deze cursus heeft mij goed geholpen op mijn reis naar het licht.

 6. Avatar

  Rene

  Mooie aanvulling. De Cursus Meester vrijmetselaar

 7. Avatar

  Alberto

  Herhaling is de beste leermeester. Fijn en makkelijk leesbaar

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.